Κυριακή Τελώνου & Φαρισαίου και Σύναξη των Νεομαρτύρων Αγίων στο Αρμαβίρ της Ρωσίας

Του Θωμά Αναστασιάδη – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για το ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

ΡΩΣΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ: Την Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου 5-2-2023, Αρχή του Τριωδίου, στην Ρωσία τιμούν επίσης την Σύναξη των Νεομαρτύρων και Ομολογητών Αγίων της Ρωσικής Εκκλησίας.

Την ημέρα αυτή στην πόλη Αρμαβίρ {207.000 κάτ.}, του δυτικού Νομού της Ρωσίας, Κρασνοδάρ και Σταυρούπολης, στην Μαύρη Θάλασσα απέναντι απ’ τον κόλπο της Τραπεζούντας, τελέσθηκε αρχιερατική Θ.Λειτουργία. Ο επιχώριος Επίσκοπος Αρμαβίρ και Λαμπίνσκης κ.Βασίλειος (Армавирская-Лабинская епархия) χοροστάτησε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην καθέδρα της Επισκοπής του, συμπαραστατούμενος από τον Ιερομόναχο Λουκά, τους κληρικούς του Ναού π.Γεώργιο, π.Σέργιο και τους Διακόνους Βλαδισλάβο και Ανδρέα.

Ο Επίσκοπος Βασίλειος απηύθυνε εμπευσμένο και επίκαιρο κήρυγμα της ημέρας. Ο εορτασμός προς τιμήν του Συμβουλίου των Νεομαρτύρων και Ομολογητών της Ρωσικής Εκκλησίας λαμβάνει χώρα σύμφωνα με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της 30ης Ιανουαρίου 1991.

Η εποχή του διωγμού της Ρωσικής Εκκλησίας ήρθε σχεδόν 1000 χρόνια μετά την μεταστροφή και βάπτιση των Ρώσων στον Χριστιανισμό.

» Διαβάστε Περισσότερα στο Vimaorthodoxias.gr