LIVE καιρός : ΠΟΥ ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΤΩΡΑ – Που χτυπά η κακοκαιρία «Ηφαιστίων

: – Που χτυπά η κακοκαιρία «Ηφαιστίων . -Σοβαρά προβλήματα σε όλη τη χώρα έφερε η κακοκαιρία «Ηφαιστίων». Στα λευκά έχουν «ντυθεί» τα βόρεια ηπειρωτικά της χώρας ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται και στην Αθήνα τις επόμενες ώρες.

Προβλήματα λόγω των έντονων φαινομένων παρατηρούνται στους δρόμους, με τις Αρχές να είναι από νωρίς επί ποδός και να λαμβάνουν μέτρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το newsellada

Από το απόγευμα διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Χασιά και στα δύο ρεύματα από το ύψος της Μονής Κλειστών.

Κλειστή είναι και η λεωφόρος Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ.

Δορυφορική Εικόνα: Ελλάδα

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΜΑΙΝΑΛΟ, ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ:

LIVE καιρός : ΠΟΥ ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΤΩΡΑ – Που χτυπά η κακοκαιρία «Ηφαιστίων : Παράλληλα, έχει διακοπή η κυκλοφορία λόγω χιονοπτώσεων και στους παρακάτω δρόμους:

Στην Δ.Α. Αχαΐας: Επ.Ο. Περιστέρας – Χ/Κ Καλαβρύτων.
Στην Δ.Α. Αρκαδίας: Δασική οδός Βυτίνας – Χ/Κ Μαινάλου
Στην Δ.Α. Μαγνησίας: Επ.Ο. Χανίων – Κισσού.
Επίσης απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε περιοχές της Πέλλας, της Χαλκιδικής, της Καστοριάς, της Φλώρινας, της Καρδίτσας, της Βοιωτίας, της Ευρυτανίας, της Αχαΐας και της Αρκαδίας.

Δείτε αναλυτικά τα μέτρα της Τροχαίας ΕΔΩ.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ ΚΑΙ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ – ΠΟΥ ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΤΩΡΑ. Άστατος είναι ο καιρός τις τελευταίες μέρες σε πολλές περιοχές της χώρας, και η χιονόπτωση σε μερικές περιπτώσεις έχει δημιουργήσει και σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις. Δείτε από την επίσημη ιστοσελίδα της Αστυνομίας ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί, και που χρειάζονται αλυσίδες (συνεχής ενημέρωση).

LIVE καιρός : ΠΟΥ ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΤΩΡΑ – Που χτυπά η κακοκαιρία «Ηφαιστίων : ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ

LIVE εικόνα από την Πάρνηθα

LIVE εικόνα από όλη τη χώρα

Που χιονίζει τώρα

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΤΩΡΑ.

Ο καιρός τώρα live, μέσα από κάμερες στο διαδίκτυο που προσφέρουν μοναδικές εικόνες. Ο καιρός live σε περιοχές όπως το Μέτσοβο, το Νυμφαίο, το Πισοδέρι, το Νεραϊδοχώρι και η ορεινή Ναυπακτία.

http://metsovocam1.forecastweather.gr

http://metsovocam2.forecastweather.gr

http://nymfaiocam2.forecastweather.gr

https://neraidochoricam.forecastweather.gr

http://oreininafpaktia.forecastweather.gr

Χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων

Η Ελληνική Αστυνομία συμβουλεύει τους οδηγούς, σε περιπτώσεις δυσμενών καιρικών φαινομένων, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες, όπου απαιτείται η χρήση τους.  Ως γνωστό, τα οχήματα δεν μπορούν να κινηθούν σε ολισθηρό οδόστρωμα, καθώς οι τροχοί γλιστρούν πάνω στη λεία επιφάνεια.

: Από το πρωί της Κυριακής τα ακραία καιρικά φαινόμενα της νέας κακοκαιρίας «Ηφαιστίων» έχουν αρχίσει να επηρεάζουν την χώρα – Η θερμοκρασία έχει ήδη παρουσιάσει σημαντική πτώση από νωρίς το απόγευμα, ενώ ήδη έχουν εκδηλωθεί αρκετά προβλήματα σε πολλά λιμάνια της χώρας

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων δεν εκτελέστηκε το απογευματινό δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου “Blue Star Paros” από τον Πειραιά για τις Κυκλάδες.

Καιρός: Πυκνό χιόνι από Μαρούσι και πάνω – Χιόνια και στο Σύνταγμα – Κίνδυνος στην Αθηνών – Λαμίας

Ακόμη, τα δρομολόγια του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου “Ελευθέριος Βενιζέλος” για τα Χανιά και του επιβατηγού οχηματαγωγού “Blue Star 1” για το Ηράκλειο αντί στις 21:00 το βράδυ, εκτελέστηκαν νωρίτερα (18:00) από το λιμάνι του Πειραιά.

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια από το λιμάνι της Ραφήνας και του Λαυρίου. Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Απαγορευτικό πλοίων

Απαγορευτικό απόπλου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο Ιόνιο, είναι σε ισχύ από το πρωί για τα πλοία ανοιχτού τύπου που παραμένουν «δεμένα» στα λιμάνια της Κέρκυρας, της Ηγουμενίτσας και της Λευκίμμης.

Τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια εκτελούνται μόνο με τα πλοία κλειστού τύπου, ενώ αυτή την ώρα πνέουν άνεμοι στην περιοχή που αγγίζουν τα έξι με επτά μποφόρ.

Νέα ενημέρωση αναμένεται από το Λιμεναρχείο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα.

Δείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τον καιρό και τι καιρό κάνει τώρα.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινά ,ημιορεινά αλλά ακόμη και σε χαμηλότερο υψόμετρο ή ακόμη και πεδινά της κεντρικής και βόρειας χώρας οι οποίες στα ανατολικά και θα είναι κατά τόπους πυκνές
Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 8 με 9 μποφόρ στο Αιγαίο και τοπικά τα 9 με 10 με εξασθένηση από αργά το απόγευμα της Τρίτης
Η θερμοκρασία το επόμενο διήμερο θα κυμαίνεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα με ισχυρό παγετό

Γενική Πρόγνωση Καιρού Ελλάδας 2 ημερών από την ΕΜΥ

Τελευταία τροποποίηση στις 05/01/2020 23:31