Μάριος Παπαγεωργίου: Ισόβια στον βασικό κατηγορούμενο

: Χωρίς κανένα ελαφρυντικό καταδικάστηκε ο 78χρονος «εγκέφαλος» της απαγωγής και, εν συνεχεία, της δολοφονίας του , καθώς το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Οι δικαστές του επέβαλαν ποινή ισόβιας κάθειρξης και 20 χρόνων κατά συγχώνευση για από πρόθεση, αρπαγή, απόπειρα εκβιασης και συμμορία. Αντιθέτως, το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου στον κατηγορούμενο που έκανε τα απειλητικά τηλεφωνήματα στη μητέρα του Μαριου, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης τριών χρόνων για απόπειρα εκβιασης με αναστολή.

Στους υπόλοιπους δύο κατηγορουμένους, οι δικαστές αποφάσισαν να μην τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και επέβαλαν στον έναν εκ των δύο ποινή φυλακισης δύο χρόνων με αναστολή και στον άλλο ποινή τριών χρόνων εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελεας της έδρας πρότεινε να σταλούν τα πρακτικά της δίκης στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών για να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βάρος και άλλων προσώπων, αφού έκρινε ότι προέκυψαν ενδείξεις για συμμετοχή τους στο έγκλημα. Ειδικότερα, ζήτησε να ερευνηθεί εάν η σύζυγος και τα παιδιά του βασικού κατηγορούμενου αλλά και πέντε ακόμη πρόσωπα συμμετείχαν στην αρπαγή και τη δολοφονία του , αναφέρει το ethnos.gr.