Με Λαμπρότητα η εορτή Αγίου Γεωργίου στην Ερμούπολη

Ερμούπολη: Η Ερμούπολη τίμησε την ιερά μνήμη του Προστάτου του Ένδοξου Ελληνικού Πεζικού Αγίου Μεγαλομάρτυρος και Τροπαιοφόρου Γεωργίου

Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε σήμερα το πρωί στον πανηγυρίζοντα Ιερό Κοιμητηριακό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ερμουπόλεως, με τη λειτουργική συμμετοχή του Εφημερίου του Ιερού Ναού Αρχιμ. Δωροθέου Γάγγου και του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως Αρχιμ. Βενέδικτου Φραγκογιάννη και την παρουσία του Δημάρχου Σύρου- Ερμούπολης κ. Νικολ. Λειβαδάρα και εκπροσώπων των τοπικών πολιτικών, αυτοδιοικητικών, στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας, αντιπροσωπείας μαθητών του 4ου Πειραματικού Σχολείου Ερμούπολης με τη σημαία τους, με τη συνοδεία Εκπαιδευτικού του Σχολείου, μελών του Σωματείου Συνταξιούχων ΤΕΒΕ και πρωτοφανούς πλήθους πιστών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έλαβε χώρα λιτανεία της θαυματουργού Εικόνος του Αγίου Γεωργίου, στο παρακείμενο του Ναού Κοιμητήριο, φερομένης υπό των Μελών του Σωματείου Συνταξιούχων ΤΕΒΕ, ενώ η Φιλαρμονική του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης παιάνιζε εόρτια εμβατήρια.

» Διαβάστε Περισσότερα στο Vimaorthodoxias.gr