Με λαμπρότητα τιμήθηκαν οι εν Μεσσηνία διαλάμψαντες Άγιοι

Ι.Μ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Με την παρουσία πλήθους πιστών από την πόλη της Καλαμάτας και την ευρύτερη περιοχή του Νομού Μεσσηνίας, τιμήθηκε η Σύναξη των εν Μεσσηνία διαλαμψάντων Αγίων, κατά την Κυριακή των Μυροφόρων, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας.

Το πρωί χοροστάτησε στον Όρθρο και εν συνεχεία προέστη της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, προσκληθείς προς τούτο υπό του οικείου Ποιμενάρχου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, οι εφημέριοι του Μητροπολιτικού Ναού, Πρωτοπρεσβύτεροι Κρεσφόντης Πουλόπουλος και Σωτήριος Τζαϊλέας και οι Διάκονοι Θεόφιλος Κυριάκος και Ηλίας Διαμαντόπουλος.

Κηρύττοντας τον Θείο Λόγο ο Σεβ. Σταγών κ. Θεόκλητος, αναφέρθηκε στο θάρρος και την τόλμη των Μυροφόρων γυναικών, που προήλθαν από την χαρά και την χάρη της Αναστάσεως του Κυρίου, τονίζοντας πως αυτή η χάρη και η χαρά μεταλαμπαδεύεται έκτοτε και σε ολόκληρο τον κόσμο μέσα από την Τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός.

» Διαβάστε Περισσότερα στο Vimaorthodoxias.gr