Μία ακόμη ευλογία θεού για την Εκκλησία της Αλβανίας

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ: Στη διάρκεια της θείας Λειτουργίας της αποδόσεως του Πάσχα στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού, μέσα σε κατανυκτική αναστάσιμη ατμόσφαιρα ετελέσθη η εις διάκονον χειροτονία του Ιωάννου Κοροβέση από την Κορυτσά. Συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Κορυτσάς Ιωάννης και Αμαντίας Ναθαναήλ, ο Επίσκοπος Βύλλιδος Άστη, δώδεκα πρεσβύτεροι και πέντε διάκονοι.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος τόνισε ότι το σημερινό γεγονός αποτελεί μια ακόμη ευλογία για την Εκκλησία της Αλβανίας και στη συνέχεια αναφερόμενος σύντομα στην πορεία του χειροτονουμένου σημείωσε:

«Μέσα στο πηχτό σκοτάδι της αθεΐας και των ανελέητων διωγμών κατά της θρησκείας τον Ιανουάριο του 1989 παραμονή των Θεοφανείων στην Κορυτσά, ο Γεώργιος και η Άννα-Αντωνέτα Κοροβέσι απέκτησαν τον δεύτερο γυιό τους Ιωάννη. Η οικογένεια διατήρησε την ορθόδοξη πίστη στα πέτρινα χρόνια και, με το φως της ελευθερίας, όλοι οι συγγενείς συμμετέχουν έκτοτε στη ζωή της τοπικής Εκκλησίας της. Η μητέρα επί 25 χρόνια ψάλλει στο αναλόγιο του Προφήτη Ηλία.

 » Διαβάστε Περισσότερα στο Vimaorthodoxias.gr

Τελευταία Επεξεργασία: