Μονή Εσφιγμένου: Οι καταληψίες διατείνονται πως στερούνται τροφίμων ενώ πληρώνουν χιλιάδες ευρώ για σοκολάτες

Άγιο Όρος: Σε νέες καταγγελίες και αποκαλύψεις προβαίνει η Ιερά Μονή Εσφιγμένου του Αγίου Όρους, αναφορικά με παράνομες οικονομικές δραστηριότητες των καταληψιών της Μονής, καθώς και για διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με την επιβίωσή τους.

Συγκεκριμένα, και όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Μονής Εσφιγμένου, οι καταληψίες της Μονής, την ίδια ακριβώς περίοδο κατά την οποία διατείνονταν πως στερούνται τροφίμων, πλήρωσαν χιλιάδες ευρώ για πραλίνες και σοκολάτες.

Εκπρόσωποι της υπό κατάληψη Μονής εμφανίζονται στα ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα και κάνουν λόγο για άσχημες συνθήκες και για λιγοστά τρόφιμα.

Ωστόσο, στην ανακοίνωση της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου τονίζεται πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει διότι οι καταληψίες παραγγέλνουν τακτικά φορτία σε παλέτες με σοκολάτες και πραλίνες για την λειτουργία της βιοτεχνίας ζαχαροπλαστικής που λειτουργεί εντός κατάληψης, η οποία είναι μία από τις πολλές βιοτεχνικές παραγωγές που διατηρούν.

Επισημαίνεται ακόμη ότι οι καταληψίες αγοράζουν τις πρώτες ύλες χρησιμοποιώντας παρανόμως τα στοιχεία της Μονής (ΑΦΜ κτλ.),

 » Διαβάστε Περισσότερα στο Vimaorthodoxias.gr

Τελευταία Επεξεργασία: