Μπάχαλο με το μέρισμα 2019 και τις αιτήσεις στο koinonikomerisma.gr – ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΟΠΕΚΑ Α21

Μπάχαλο με το μέρισμα 2019 και τις αιτήσεις στο , Α21 – Ανω κάτω με το μέρισμα και τους δικαιούχους, εκτων οποίων πολλοί ξεσηκώθηκαν. Αμήχανη η κυβέρνηση προσπαθεί να τα μαζέψει.

-Υπηρεσία υποστήριξης, μέσω ηλεκτρονικής φόρμας της ΗΔΙΚΑ, θα θέσουν σε λειτουργία τα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, για όσους δικαιούνται και ανέμεναν να λάβουν τα 700 ευρώ του αλλά, για διάφορους ή και άγνωστους λόγους, είδαν τελικά πως απορρίπτονται από τη πλατφόρμα όταν υπέβαλαν την σχετική αίτηση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το newsellada

Από αύριο -πιθανότατα- θα μπορούν όλοι όσοι θεωρούν ότι χάνουν το επίδομα αν και καλύπτουν τις νόμιμες προϋποθέσεις, να δηλώσουν διαδικτυακά email, ΑΦΜ και τον λόγο για τον οποίο δικαιούνται το βοήθημα και δεν έπρεπε να απορριφθεί η αίτησή τους.

Κοινωνικό Μέρισμα: Πως θα γίνουν οι αιτήσεις

Ήδη και πριν συμπληρωθούν 24 ώρες λειτουργίας γίνεται καταγραφή και προωθούνται για εξέταση αιτήματα και αναφορές παραπόνων χιλιάδων πολιτών, οι οποίοι επικοινωνούν τηλεφωνικά με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων. Ωστόσο το τηλεφωνικό κέντρο (2131621000) έχει βουλιάξει και οι υπάλληλοι μόνο γενικές πληροφορίες μπορούν να τους προσφέρουν.

Προς αποφυγή ταλαιπωρίας όμως, σύμφωνα με πληροφορίες του proothema.gr, από αύριο θα λειτουργεί η ειδική πλατφόρμα. Εκεί θα διαπιστωθεί αν έχει υπάρξει λάθος πληροφόρηση από τις βάσεις δεδομένων (πχ ΟΑΕΔ, ΟΠΕΚΑ κλπ) ώστε οι δικαιούχοι να αποζημιωθούν πλήρως και να εισπράξουν τα 700 ευρώ, εφόσον τα δικαιούνται.

Μάλιστα θα παραμείνει ανοικτή και να δέχεται ενστάσεις ακόμα και μέχρι τις 15 του Ιανουαρίου, δηλαδή και μετά από 1 Ιανουαρίου 2020 προκειμένου οι πραγματικά δικαιούχοι να λάβουν το ποσό που δικαιούνται.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη η ΗΔΙΚΑ έχει δώσει οδηγία στους γονείς ατόμων με αναπηρία, να εισέρχονται με τους κωδικούς Taxisnet του γονέως και όχι του παιδιού τους, στην περίπτωση που ο άμεσα δικαιούχος εμφανίζεται και στις δύο φορολογικές δηλώσεις (ως προστατευόμενο μέλος στου γονιού του αλλά και ξεχωριστό Ε1 για το ατομικό ΟΠΕΚΑ).

Μπάχαλο με το μέρισμα 2019 και τις αιτήσεις στο koinonikomerisma.gr – ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΟΠΕΚΑ Α21 – Η επίσημη ανακοίνωση για την πλατφόρμα ενστάσεων

Το υπουργείο Οικονομικών περίπου στις 4 το απόγευμα ανακοίνωσε επισήμως ότι αύριο Πέμπτη θα ανοίξει ειδική συμπληρωματικη σελίδα στον ιστότοπο της ΗΔΙΚΑ (www.koinonikomerisma.gr) για να ζητήσουν διορθώσεις οι 253.000 δικαιούχοι του Κοινωνικού Μερίσματος, εφόσον οι αιτήσεις τους απορρίπτονται από την πλατφόρμα. Στην ίδια ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών τονίζει επίσης ότι, παρά την άρνηση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι ή νέα κυβέρνηση δεν παρέλαβε πλεονάσματα για παροχές, αλλά δημοσιονομικό κενό που –σύμφωνα με τον κύριο Γιώργο Χουλιαράκη– μόνον με λιτότητα και νέους φόρους μπορούσε και θα έπρεπε να καλυφθεί.

ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ, Κοινωνικό μέρισμα κριτήρια, Συντάξεις αναδρομικά

Ολόκληρη η ανακοίνωση ΥΠΟΙΚ έχει ως εξής:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρεται υποκριτικά για το «κοινωνικό μέρισμα» όταν γνωρίζει πολύ καλά ότι ξόδεψε όλο τον δημοσιονομικό χώρο που υπήρχε με το προεκλογικό επίδομα που ονόμασε «13η σύνταξη».

Αποτέλεσμα ήταν να αφήσει, με βάση τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, δημοσιονομικό κενό ύψους 396 εκ. ευρώ το 2019 και 1.080 δισ. ευρώ το 2020.

Η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη, όχι μόνο κάλυψε το δημοσιονομικό κενό, αλλά μείωσε τον ΕΝΦΙΑ από φέτος για περίπου 7,3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, βοήθησε περίπου 580.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα να ρυθμίσουν τα χρέη τους μέσω των 120 δόσεων και χορήγησε αυξημένο επίδομα θέρμανσης σε 600 χιλιάδες συμπολίτες μας.

Επιπρόσθετα, διαθέτει έκτακτη ενίσχυση ύψους 175 εκ. ευρώ σε περισσότερα από 250 χιλιάδες νοικοκυριά. Μέχρι σήμερα το πρωί είχαν ήδη κάνει επιτυχημένα αίτηση 150.000 νοικοκυριά.

Για την διευκόλυνση των πολιτών, στο διαδικτυακό τόπο της ΗΔΙΚΑ θα ανοίξει αύριο συμπληρωματική σελίδα δίνοντας τη δυνατότητα υποβολής ενστάσεων. Όσοι καλύπτονται από τα κριτήρια που έχουν ανακοινωθεί, αλλά για κάποιο λόγο δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν με επιτυχία την αίτησή τους, στα πλαίσια του δημοσιονομικού χώρου που τις τελευταίες ημέρες δημιουργείται, θα λάβουν το επίδομα αυτό το αργότερο στις αρχές του επόμενου έτους.

Επίσης για την εξυπηρέτηση των πολιτών λειτουργούν ήδη δυο τηλεφωνικά κέντρα, της ΗΔΙΚΑ και της ΑΑΔΕ στα οποία μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες για ενημέρωση».

Μπάχαλο με το μέρισμα 2019 και τις αιτήσεις στο koinonikomerisma.gr – ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΟΠΕΚΑ Α21 – Τα βήματα για τις αιτήσεις

Συμπληρώστε και υποβάλετε την αίτηση για το ►κοινωνικό μέρισμα, εφόσον και αν το δικαιούστε, σε 6 απλά «βήματα». Απαραιτήτως θα πρέπει να γνωρίζετε τον Α.Μ.Κ.Α. τους κωδικούς σας του TaxisNet και το IBAN του τραπεζικού σας λογαριασμού.

ΣΗΜ. Ο παρακάτω οδηγός περιγράφει τη διαδικασία υποβολής μίας απλής-κλασικής περίπτωσης. Αν υπάρχουν ιδιαιτερότητες (π.χ. φιλοξενούμενα μέλη με εισοδήματα, δική τους ακίνητη περιουσία κ.λπ.) προτιμότερο θα ήταν να απευθυνθείτε σε κάποιο λογιστή ή στα Κ.Ε.Π.

Πως Καταθέτω Αίτηση για το Κοινωνικό Μέρισμα

Ξεκινήστε με μία επίσκεψη στο ►koinonikomerisma.gr , επιλέξτε με τη σειρά (1)…

…(2)…

…συμπληρώστε Username / Password του TaxisNet, πατήστε (3)…

…και (4).

Στη συνέχεια, αφού το TaxisNet σας πιστοποιήσει, συμπληρώστε τον Α.Μ.Κ.Α. (ο Α.Φ.Μ. -λογικά- θα προ υπάρχει, αν όχι, συμπληρώστε και αυτόν) κάντε κλικ στο (5)…

…διαβάστε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΆ την υπεύθυνη δήλωση που θα «υπογράψετε» με τη συμπλήρωση (για ακόμα μία φορά) του Α.Μ.Κ.Α. και την επιλογή (6).

Στην επόμενη σελίδα θα χρειαστεί να συμπληρώσετε τηλέφωνο, ένα e-mail που υφίσταται (όχι απαραίτητα δικό σας) και το IBAN, που βρίσκεται στο βιβλιάριο του τραπεζικού σας λογαριασμού. Τα υπόλοιπα στοιχεία θα προ υπάρχουν (ή δε θα υπάρχει δυνατότητα για συμπλήρωση) εφόσον έχετε τελέσει τις φορολογικές υποχρεώσεις σας το περασμένο έτος-έτη.

[Αν όχι, θα πρέπει να συμπληρώσετε:
– Τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, φύλο κτλ),
– Οικονομικά στοιχεία (φορολογητέο και αφορολόγητο ετήσιο εισόδημα),
– Περιουσιακά στοιχεία (αξία ακίνητης περιουσίας, τόκους καταθέσεων),
– Μια ένδειξη για το αν πληρείτε το κριτήριο της μόνιμης κατοικίας στην Ελλάδα την τελευταία 5ετία,
– Μια ένδειξη για το αν ικανοποιείται το κριτήριο της ύπαρξης έστω και ενός μήνα ασφάλισης φορέα κύριας ασφάλισης και τέλος,
– Μια λίστα με τα μέλη του νοικοκυριού σας.
Αν κάποια από τα προσωπικά σας στοιχεία εμφανίζονται λανθασμένα στο σύστημα θα πρέπει να μεταβείτε σε ένα Κ.Ε.Π. και να διορθώσετε το στοιχείο που εμφανίζεται εσφαλμένα χρησιμοποιώντας κάθε πρόσφορο έγγραφο που μπορεί να αποδείξει την αλλαγή που θέλετε να κάνετε.]

Τέλος, επιλέξτε (7) για ανασκόπηση/αποθήκευση ή (8) για τη συναίνεση ...

(ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην υποβάλετε την αίτηση αν δεν είστε σίγουροι για οποιοδήποτε από τα στοιχεία που ζητήθηκαν)

…και (9) για την υποβολή της αίτησης σας.

Το πιθανότερο είναι να εμφανισθεί κάποιο λάθος στη σελίδα, λόγω υπερφόρτωσης και λόγω του ότι ζούμε στην Ελλάδα και -ως γνωστόν- τίποτε κρατικό δε λειτουργεί, όπως θα πρέπει να λειτουργεί. Μην ανησυχήσετε · με μια επαναφόρτωση (ίσως 2) θα δείτε το αποτέλεσμα.

Μπάχαλο με το μέρισμα 2019 και τις αιτήσεις στο koinonikomerisma.gr – ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΟΠΕΚΑ Α21

Πριν από τα Χριστούγεννα θα καταβληθούν τα επιδόματα του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ολα τα ΝΕΑ για τις συντάξεις και τα επιδόματα ΟΠΕΚΑ ΕΔΩ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του , την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου, θα καταβληθούν τα παρακάτω επιδόματα και παροχές:

Επίδομα παιδιού, προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα

– Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (), επίδομα στέγασης (ενοικίου), στεγαστικής συνδρομής, επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων και σύνταξη υπερηλίκων, επίδομα ομογενών.

Μπάχαλο με το μέρισμα 2019 και τις αιτήσεις στο koinonikomerisma.gr – ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΟΠΕΚΑ Α21 – Συντάξεις Ιανουαρίου

: Οι πληρωμές ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ – Καταβολές ανά ταμείο.

Να καταβληθούν νωρίτερα οι συντάξεις του Ιανουαρίου 2020 αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Συγκεκριμένα, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί, ως εξής:

Οι συντάξεις των μη μισθωτών, δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς , και ΕΤΑΑ, θα γίνουν στις 18 Δεκεμβρίου 2019, ημέρα Τετάρτη, αντί της 24ης Δεκεμβρίου 2019.

Οι συντάξεις των μισθωτών, δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΕΤΑΜ, Δημόσιο, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, τράπεζες, ΔΕΗ, ΟΤΕ, θα γίνουν στις 20 Δεκεμβρίου 2019, ημέρα Παρασκευή, αντί της 30ής Δεκεμβρίου 2019.

ΚΕΑ, Επίδομα παιδιού Α21 ΟΠΕΚΑ, Συντάξεις, Κοινωνικό Μέρισμα : Ολα τα ΝΕΑ

Επίδομα Παιδιού A21 : Αιτήσεις online -ΟΠΕΚΑ

Koinonikomerisma.gr – Αίτηση, ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ, Α21, ΚΕΑ

Τελευταία τροποποίηση στις 18/12/2019 21:46