Νέα εκτέλεση για τρομοκρατία στη Σαουδική Αραβία

Σαουδική Αραβία: Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας εκτέλεσαν χθες Τρίτη άνδρα που κατηγορήθηκε πως εκπαιδεύτηκε στη χρήση όπλων και εκρηκτικών σε «εχθρική χώρα», με σκοπό να «καταφέρει πλήγμα στην ασφάλεια του βασιλείου», μετέδωσε το σαουδαραβικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων.

Με αυτήν, ο αριθμός των εκτελέσεων από την αρχή του τρέχοντα μήνα για υποθέσεις «τρομοκρατίας» στη χώρα έφθασε τις επτά· οι περισσότερες έγιναν στο ανατολικό τμήμα του σουνιτικού βασιλείου, όπου ζει μεγάλο μέρος της σιιτικής μειονότητας.

Η μοναρχία του Κόλπου, μια από τις χώρες του κόσμου όπου η ποινή του θανάτου επιβάλλεται πιο συχνά, έχει εκτελέσει 36 ανθρώπους μέσα στη χρονιά, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βασιζόμενη στις ανακοινώσεις των αρχών.

Το 2022 εκτελέστηκαν 147 άνθρωποι, αριθμός διπλάσιος σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Ανάμεσά τους, 81 καταδικασθέντες για «τρομοκρατία» εκτελέστηκαν την ίδια ημέρα, προκαλώντας διεθνή κατακραυγή.

Ο άνδρας που εκτελέστηκε χθες Τρίτη, σαουδάραβας πολίτης, καταδικάστηκε διότι φερόταν να πήγε σε στρατόπεδο «εχθρικής χώρας» όπου «εκπαιδεύτηκε στη χρήση όπλων και εκρηκτικών» με σκοπό να επιστρέψει «για να θέσει σε εφαρμογή το τρομοκρατικό σχέδιό του για να καταφέρει πλήγμα στην ασφάλεια του βασιλείου»,  » Διαβάστε Περισσότερα στο Tilegrafimanews.gr

Τελευταία Επεξεργασία: