Νέα online : ΟΠΕΚΑ Α21, ΚΕΑ, Συντάξεις ΕΦΚΑ, Ενστόλων, ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

online : , ΚΕΑ, ΕΦΚΑ, Ενστόλων, ΠΛΗΡΩΜΕΣ – Οι εξελίξεις για επιδόματα και . Όλα οι από το newsellada

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας φέρνει αυξήσεις σε όλες τις από τα 30 έτη ασφάλισης και πάνω, με ποσά που κυμαίνονται ενδεικτικά μεταξύ 23 ευρώ και 181 ευρώ το μήνα για νέους και παλιούς συνταξιούχους.

Το νομοσχέδιο για τις , όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», θα κατατεθεί εντός του Ιανουαρίου στη Βουλή από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση.

Δείτε νέα για τις συντάξεις

Οι διατάξεις του αφορούν πάνω από δύο εκατομμύρια ασφαλισμένους και συνταξιούχους.

Όλες οι ειδήσεις από το newsellada

Στον νέο νόμο περιλαμβάνονται έξι βασικές ρυθμίσεις:

Τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης που θα ισχύσουν για τον υπολογισμό της ανταποδοτικής σύνταξης για όσους συμπληρώνουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης. Τα τελικά ποσοστά δεν έχουν κλειδώσει οριστικά. Υπάρχουν πέντε σενάρια και, σύμφωνα με το επικρατέστερο σχέδιο, για τα 30 έτη το ποσοστό ανεβαίνει στο 28,5%, για τα 35 στο 40% και για τα 40 έτη το ποσοστό αναπλήρωσης θα είναι μεταξύ 50% και 51%. Από τα 41 έτη και άνω και για κάθε έτος ασφάλισης εξετάζεται προσαύξηση στο ποσοστό αναπλήρωσης κατά 0,5% με 1%.

Οι αυξήσεις στις επικουρικές όσων έχουν άθροισμα με την κύρια σύνταξη πάνω από 1.300 ευρώ.

Οι νέες ασφαλιστικές εισφορές για ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες οι οποίες αποδεσμεύονται από το εισόδημα.

Ο μηχανισμός για την έκδοση ψηφιακής σύνταξης μέσα σε μια μέρα που θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τον Ιούνιο του 2020 και η ενσωμάτωση του ΕΤΕΑΕΠ στον ΕΦΚΑ με στόχο την επιτάχυνση της έκδοσης των επικουρικών συντάξεων.

Οι 18 αλλαγές στις συντάξεις , πληρωμή συντάξεων , ΟΠΕΚΕΠΕ , ΟΠΕΚΑ Επιδόματα

Συντάξεις ΝΕΑ: Αυξήσεις έως 181 ευρώ – Οι κερδισμένοι

Το νομοσχέδιο που φέρνει ανατροπή στις συντάξεις – ΟΠΕΚΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ

Το νέο καθεστώς για την εργασία των συνταξιούχων, που προβλέπει ποινή μείωσης κύριας και επικουρικής κατά 30% (αντί 60% που είναι σήμερα) και θα εφαρμοστεί ενιαία σε όλους όσοι συνεχίζουν απασχόληση ως συνταξιούχοι είτε πριν είτε μετά τον νόμο Κατρούγκαλου.

Η πρόσθετη χρηματοδότηση με 970 εκατ. ευρώ για το 2020 και ίση με το 0,5% του ΑΕΠ για τα επόμενα έτη, η οποία προορίζεται για να καλύψει αυξήσεις συντάξεων και άλλες πρόσθετες ή έκτακτες συνταξιοδοτικές δαπάνες.

Νέα online : ΟΠΕΚΑ Α21, ΚΕΑ, Συντάξεις ΕΦΚΑ, Ενστόλων, ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ – Αιτήσεις επιδομάτων

Ανοιχτή είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αίτησης Επιδόματος Παιδιού έτους 2019, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής, την 15η Ιανουαρίου 2020.

Η σχετική δαπάνη για την καταβολή του επιδόματος παιδιού ΣΤ΄ διμήνου 2019 εγκρίθηκε από το υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, αναφέρει το cnn.gr..

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε το ποσό, ύψους 126 εκατ. σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του αρμόδιου υπουργείου, οικονομικού έτους 2019, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης () για την κάλυψη της δαπάνης σχετικά με την καταβολή του επιδόματος παιδιού ΣΤ’ διμήνου 2019, καθώς και εκκρεμών αιτήσεων προηγούμενων ετών.

Ολα τα ΝΕΑ για τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ

Αυτό ορίζει απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια».

Παραμονή Χριστουγέννων πιστώθηκε η στ’ δόση του τέκνων στους δικαιούχους.

Η πίστωση των χρημάτων ξεκινάει από την προηγούμενη ημέρα τις απογευματινές ώρες και συγκεκριμένα στις 23 Δεκεμβρίου 2019 με τα χρήματα να είναι διαθέσιμα από τα ΑΤΜ ορισμένων τραπεζών.

Προσοχή: Μετά τις 15/01/2020 η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αίτησης Α21 θα κλείσει οριστικά και δεν θα είναι πλέον δυνατή η υποβολή αίτησης για το έτος 2019.

Αξίζει να σημειωθεί πως από το 2020 θα υπάρξουν αλλαγές και στα νέα κριτήρια για το Α21. Συγκεκριμένα θα προβλέπεται για τους δικαιούχους του επιδόματος παιδιού να δηλώνεται το σχολείο που πηγαίνουν τα παιδιά. Διπλασιασμός των ελάχιστων χρόνων διαμονής στη χώρα από 5 χρόνια στα 10 και στο επίδομα παιδιού.

Ο θα διασταυρώνει ηλεκτρονικά τα δηλωθέντα στοιχεία από τους αιτούντες του επιδόματος παιδιού με τις διαθέσιμες ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), του πληροφοριακού συστήματος «Μητρώο Πολιτών» του Υπουργείου Εσωτερικών, των Μητρώων του Εθνικού Συστήματος Πληρωμών Συντάξεων, των πληροφοριακών συστημάτων της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε. (Η.ΔΙ.Κ.Α.), του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), της Ελληνικής Αστυνομίας, των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), καθώς και κάθε άλλης δημόσιας αρχής.

Επιπλέον, το παιδιού θα χορηγείται στους δικαιούχους που έχουν παιδιά που υποχρεούνται στην υποχρεωτική φοίτηση εφόσον υπάρχει εγγραφή σε σχολείο και δεν έχει μείνει στην ίδια τάξη λόγω του αριθμού απουσιών.

Επίσης θα χορηγείται σε πολίτες άλλων κρατών που διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα δέκα έτη πριν από το έτος υποβολής της αίτησης.

Νέα online : ΟΠΕΚΑ Α21, ΚΕΑ, Συντάξεις ΕΦΚΑ, Ενστόλων, ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ – Αγροτικές πληρωμές

Ο (opekepe.gr) έκανε πληρωμές περίπου 1,2 εκ. ευρώ προς τους αγρότες.

Συγκεκριμένα, το διάστημα 3-10/1 πληρώθηκαν 706 αγρότες για διάφορα προγράμματα.

Δείτε το πλήρες ενημερωτικό έγγραφο του Οργανισμού εδώ

Συντάξεις 2020: Αναδρομικά και αυξήσεις

Συντάξεις online 2020 – Αναδρομικά, ΟΠΕΚΕΠΕ, Α21 ΟΠΕΚΑ

Συντάξεις Φεβρουαρίου 2020: Η πληρωμή σε ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, Δημόσιο

Τελευταία τροποποίηση στις 13/01/2020 23:57