Νέα πρόκληση από την Τουρκία: Ζητά την άμεση αποστρατιωτικοποίηση των νησιών στο Αιγαίο

Δεν σταματούν οι προκλήσεις της Τουρκίας με το Συμβούλιο Ασφαλείας της χώρας μετά τη συνεδρίασή του να τονίζει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να σταματήσει την στρατικοποίηση νησιών του Αιγαίου.
Το συμβούλιο, η συνεδρίαση του οποίου ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης (01.12.2022) ανέφερε ότι δόθηκε μήνυμα στην Ελλάδα να τερματίσει τις δραστηριότητές της που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, και συγκεκριμένα τις δραστηριότητες που αφορούν στη στρατικοποίηση νησιών του Αιγαίου, τονίζοντας ότι δεν θα επιτραπεί η ύπαρξη οποιασδήποτε τρομοκρατικής οργάνωσης.

Η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και είχε διάρκεια πάνω από τρεις ώρες.

Στην ανακοίνωση συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «ενημερώθηκε για τις επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν με αποφασιστικότητα και επιτυχία ενάντια σε κάθε είδους απειλές και κινδύνους κατά της εθνικής μας ενότητας και αλληλεγγύης, της επιβίωσής μας, ιδιαίτερα των τρομοκρατικών οργανώσεων PKK-KCK-PYD-YPG και DAESH και ελήφθησαν πρόσθετα μέτρα.

Δεν γίνεται σε καμία περίπτωση ανεκτό ότι οι δυνάμεις ασφαλείας μας,  » Διαβάστε Περισσότερα στο Tilegrafimanews.gr

Τελευταία Επεξεργασία: