Νέα συμφωνία απο την Παγκρήτια   Υπέγραψε με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα για τη συμμετοχή της στα τρία νέα Συγχρηματοδοτούμενα Προγράμματα του Ταμείου Χαρτοφυλακίου Business Growth Fund

Η Παγκρήτια Τράπεζα υπέγραψε συμφωνία με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα για τη συμμετοχή της στα τρία νέα Συγχρηματοδοτούμενα Προγράμματα του Ταμείου Χαρτοφυλακίου «Business Growth Fund».
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με στόχο την ουσιαστική ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την παροχή χρηματοδοτικών εργαλείων με μειωμένο κόστος δανεισμού, τα τρία διαθέσιμα προγράμματα αφορούν:

α) «Πράσινα Συγχρηματοδοτούμενα Δάνεια (Green Co-Financing Loans)»
Στόχος του Προγράμματος είναι η διευκόλυνση των ΜμΕ προκειμένου να υλοποιήσουν τα επενδυτικά τους σχέδια στους τομείς της ενεργειακής απόδοσης, της ηλεκτροκίνησης και της παραγωγής ενέργειας μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Μέσω του Προγράμματος, θα χορηγούνται προς τις επιλέξιμες ΜμΕ συγχρηματοδοτούμενα δάνεια επενδυτικού σκοπού ύψους από 80.000€ έως 8.000.000€, με άτοκη χρηματοδότηση στο 40% του δανείου και διετή μερική επιδότηση του επιτοκίου (έως 3,00%) στο υπόλοιπο 60%. Η διάρκεια των δανείων κυμαίνεται από 2 έως 10 έτη συμπεριλαμβανομένης διετούς περιόδου χάριτος.

β) «Δάνεια Ψηφιακής Αναβάθμισης (Digitalization Co-Financing Loans)»
Στόχος του εν λόγω Προγράμματος είναι η χορήγηση συγχρηματοδοτούμενων δανείων επενδυτικού σκοπού σε ΜμΕ με ευνοϊκούς όρους για την ψηφιοποίηση και ψηφιακή αναβάθμιση των δραστηριοτήτων τους και απώτερο στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας και του μεγέθους τους,  » Διαβάστε Περισσότερα στο Tilegrafimanews.gr

Τελευταία Επεξεργασία: