Νέες συνομιλίες για τον εμφύλιο πόλεμο και την τρομοκρατία από Ρωσία, Τουρκία και Συρία

ΡΩΣΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΡΙΑ: Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας, της Συρίας και της Τουρκίας θα συναντηθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου, αφού την περασμένη εβδομάδα πραγματοποίησαν την υψηλότερου επιπέδου συνάντηση από τότε που ξέσπασε ο συριακός εμφύλιος πόλεμος το 2011. 
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε αργά το Σάββατο ότι είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ για να συζητήσουν τον χρόνο και τον τόπο της επόμενης συνάντησης, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Η ενίσχυση της διπλωματίας έρχεται μετά την πρόσφατη προσέγγιση μεταξύ της Τουρκίας και του νότιου γείτονά της.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ και ο Σύρος ομόλογός του Ali Μαχμούντ Αμπάς είχαν συνομιλίες στη Μόσχα την Τετάρτη, τις οποίες φιλοξένησε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοιγκού. Συμμετείχαν επίσης οι επικεφαλής των τουρκικών και συριακών μυστικών υπηρεσιών. Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στον εμφύλιο πόλεμο και τη συνεργασία κατά «όλων των τρομοκρατικών ομάδων» στο κράτος της Μέσης Ανατολής,  » Διαβάστε Περισσότερα στο Tilegrafimanews.gr

Τελευταία Επεξεργασία: