News Ελλάδα- Ειδήσεις σήμερα: Οι σημαντικότερες ειδήσεις σήμερα 16/7

– Έντονη η αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών απέναντι στην απόφαση της Ε.Ε. για κυρώσεις στην . «Δεν μπορεί να μας πει τίποτα η Ε.Ε.», δηλώνει το Τ/ΥΠΕΞ, ενώ προαναγγέλλει ότι όχι μόνο θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της η Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο αλλά θα τις αυξήσει.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ εκφράζει μάλιστα την ενόχλησή του για το γεγονός ότι οι αποφάσεις αυτές λήφθηκαν κατά την επέτειο της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι «οι αποφάσεις που λήφθηκαν στην σύνοδο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ δεν θα επηρεάσουν με κανένα τρόπο την αποφασιστικότητα της χώρας μας να συνεχίσει τις δραστηριότητές της στην ανατολική Μεσόγειο».

: Μαζικές εγγραφές νέων µελών και ο οδικός χάρτης για το συνέδριο

«Ήθελα να υπάρξει ένα σοκ. ∆εν ανέφερα τυχαία τις λέξεις επανίδρυση και µετασχηµατισµός» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στο συντονιστικό όργανο της Προοδευτικής Συµµαχίας που συνεδρίασε χθες, δίνοντας εκ νέου το στίγµα των προθέσεών του για τη µετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόµµα που θα εκπροσωπεί τη µεγάλη προοδευτική παράταξη. Για να γίνει αυτό θα αναζητηθούν άµεσα οι προσφορότεροι τρόποι για την εγγραφή νέων µελών µε στόχο να συγκροτήσουν ένα σώµα που θα αποτελεί το 10% των ψηφοφόρων του κόµµατος.

O τέως πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι την υπόθεση «άνοιγµα στην κοινωνία» θα στηρίξει η ολότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τους συµµετέχοντες η συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ µε τους συµµάχους έγινε σε «πολύ καλό κλίµα», ο Αλ. Τσίπρας εµφανίστηκε µάλιστα απολύτως αποφασισµένος να προχωρήσει σε άµεσο χρόνο η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ και η µετεξέλιξή του σε µια µεγάλη δηµοκρατική παράταξη.

– Αμερικανίδα βιολόγος: Το προφίλ του 27χρονου που ομολόγησε

Ένιωσε ηδονή βλέποντας την άτυχη γυναίκα να κάνει αμέριμνη τζόκινγκ και τη χτύπησε με το αυτοκίνητο για την ακινητοποιήσει. Την έβαλε μέσα στο πορτμπαγκάζ, τη μαχαίρωσε και, όταν την είδε να προβάλλει ακόμα αντίσταση μετά από τόση βία που της άσκησε, τελικά την έπνιξε μετά με τα χέρια του. Και, για να ξεφορτωθεί κάθε ίχνος, πήγε στο παλιό γερμανικό πολυβολείο και έριξε το πτώμα από την τρύπα σε βάθος πολλών δεκάδων μέτρων.

Τη σοκαριστική αυτή περιγραφή, αφήνοντας αποσβολωμένους και τους ίδιους τους αστυνομικούς, φέρεται – σύμφωνα με πληροφορίες – να έκανε ένας 27χρονος αγρότης, μόνιμος κάτοικος Κισσάμου, ο οποίος φέρεται να ομολόγησε προφορικά χθες το απόγευμα τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον, η οποία εντοπίστηκε νεκρή στις 9 Ιουλίου, και ενώ τα ίχνη της είχαν χαθεί επί ημέρες…

Περιγραφή που προκαλεί σοκ και αποτροπιασμό, από τον φερόμενο δολοφόνο, με ακόμα πιο σοκαριστικό στοιχείο το ότι ο νεαρός αγρότης από την περιοχή του Μάλεμε είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

– Κερδοσκοπία στα συντρίμμια της – 2.000% πάνω οι τιµές για τις εργασίες αποκατάστασης

Επιτήδειοι επιχειρούν να κερδοσκοπήσουν πάνω στα συντρίµµια που άφησε πίσω της η υπερκαταιγίδα στη Χαλκιδική. Σε δήµους, δασαρχεία και άλλες υπηρεσίες φτάνουν τις τελευταίες ηµέρες καταγγελίες από πληγέντες για κρούσµατα εκµετάλλευσής τους από συνεργεία αποκατάστασης και εταιρείες υλοτόµων – εµπόρων ξυλείας.

Οι επιλογές δεν είναι πολλές, ο χρόνος δεν είναι σύµµαχος και πολλοί επαγγελµατίες του τουρισµού υποχρεώνονται να υποκύψουν στον έµµεσο εκβιασµό, πληρώνοντας υπέρογκες αµοιβές προκειµένου να ξαναστήσουν τις επιχειρήσεις τους και να ξαναλειτουργήσουν αµέσως, καθώς βρισκόµαστε στην «καρδιά» της τουριστικής περιόδου. Το εύρος τιµής για την ίδια εργασία µπορεί να διαφέρει έως και… 2.000% ανάµεσα στην προσφορά που θα δώσει ένας έντιµος επαγγελµατίας και σε αυτήν ενός άλλου, που θα επιχειρήσει να πατήσει πάνω στην ανάγκη του πληγέντος προκειµένου να κερδοσκοπήσει. Στο Μεσονήσι της Σάνης, στην περιοχή του ΚΑΑΥ της Νέας Φώκαιας και στον Βόθωνα, µεταξύ Νέας Φώκαιας και Αφύτου, στο βόρειο τµήµα του ∆ήµου Κασσάνδρας, ακούει κανείς από κάθε κατεύθυνση τον ήχο των αλυσοπρίονων που τεµαχίζουν τα εκατοντάδες πεσµένα πεύκα. Οσα βρίσκονται σε δασικές εκτάσεις και όσα κλείνουν το οδικό δίκτυο κόβονται και αποµακρύνονται µε ευθύνη της ∆ασικής Υπηρεσίας.

– έκλειψη Σελήνης: Το εντυπωσιακό φαινόμενο ορατό και από την Ελλάδα

Τη μερική έκλειψη Σελήνης η οποία θα συνδυασθεί με πανσέληνο και θα σημειωθεί το βράδυ της Τρίτης θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και οι Έλληνες.

Η προηγούμενη έκλειψη Σελήνης ήταν τον Ιανουάριο 2019, ενώ δεν θα υπάρξει άλλη σεληνιακή έκλειψη έως το τέλος του έτους. Μερική έκλειψη Σελήνης ορατή από την Ελλάδα θα υπάρξει ξανά το Μάιο του 2022, ενώ ορατή ολική έκλειψη Σελήνης τον Σεπτέμβριο του 2025.

Από τη χώρα μας, ο δίσκος του φεγγαριού θα φαίνεται εν μέρει καλυμμένος από τη σκιά της Γης, καθώς ο πλανήτης μας θα έχει παρεμβληθεί μεταξύ του δορυφόρου του και του Ήλιου. Η έκλειψη θα είναι ορατή από μεγάλο μέρος της Ευρώπης, την Αφρική, την Κεντρική Ασία και τον Ινδικό Ωκεανό.

Στην Αθήνα, η προκαταρκτική φάση (έκλειψη της παρασκιάς) θα αρχίσει στις 21:43 της Τρίτης και η έναρξη της μερικής έκλειψης (είσοδος της Σελήνης στη σκιά της Γης) θα ξεκινήσει στις 23:00 ώρα Ελλάδας. Το φαινόμενο θα φθάσει στο μέγιστο σημείο του λίγο μετά τα μεσάνυχτα (00:30 της Τετάρτης), όταν περίπου τα δύο τρίτα της Σελήνης θα «κρυφτούν» από τη σκιά της Γης, ενώ το τέλος της έκλειψης θα είναι περίπου στις 02:00. Στο μεταξύ, η πανσέληνος θα έχει λάβει χώρα στις 00:38 της Τετάρτης, γράφει το ethnos.gr.

Τελευταία τροποποίηση στις 16/07/2019 10:27