News Ελλάδα- Ειδήσεις σήμερα: Οι σημαντικότερες ειδήσεις σήμερα 17/5

– Αναστάτωση επικράτησε το πρωί της Παρασκευής, στην περιοχή του Κορδελιού, στη δυτική , όταν ΙΧ προσέκρουσε σε στάση λεωφορείου. Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 8 το πρωί, στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου.

Ευτυχώς εκείνη τη στιγμή, στο σημείο δεν υπήρχε κανένα άτομο στη στάση και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Στο σημείο έσπευσε περιπολικό της αστυνομίας και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ωστόσο ο οδηγός του ΙΧ αρνήθηκε τη μεταφορά του σε νοσοκομείο.

– Διασφάλιση της οµαλής διεξαγωγής των ζητά η Νέα Δηµοκρατία

Εµβληµατικές δεσµεύσεις του οικονοµικού του σχεδίου για το αύριο της χώρας επικαιροποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελική ευθεία της προεκλογικής περιόδου, καθώς η ηγεσία της Νέας ∆ηµοκρατίας επιχειρεί να επιβάλει την προεκλογική ατζέντα µε αιχµή την οικονοµία αλλά και την ασφάλεια. Οι εντεινόµενες επιθέσεις αντιεξουσιαστών σε γραφεία και προεκλογικές εκδηλώσεις του κόµµατος -σε δύο εξ αυτών παρέστησαν, µάλιστα, οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραµανλής και Αντώνης Σαµαράςπροκάλεσαν την οξεία αντίδραση του Μοσχάτου, που προειδοποίησε διά στελεχών του ότι για οτιδήποτε διασαλεύσει την οµαλή διεξαγωγή της προεκλογικής περιόδου θα φέρει την ευθύνη προσωπικά ο κ. Τσίπρας.

Για ανοχή της κυβέρνησης στις συνεχιζόµενες επιθέσεις έκανε λόγο η εκπρόσωπος Τύπου, Σοφία Ζαχαράκη, και δεσµεύθηκε ότι «µετά την πολιτική αλλαγή που έρχεται, η ανοµία θα παταχθεί και οι πολίτες θα αισθάνονται και πάλι ασφαλείς». Στο ίδιο πνεύµα, ο γραµµατέας Λευτέρης Αυγενάκης απάντησε σε υψηλούς τόνους στον υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, και κάλεσε όλους τους πολίτες και τα στελέχη της Ν∆ «να είναι σε εγρήγορση, προκειµένου να διασφαλιστεί η οµαλή διεξαγωγή των εκλογών και η έκδοση των αποτελεσµάτων».

: Διαγράφονται τα πρόστιµα για αυθαίρετα στα καµένα

Παύση καταβολής προστίµων, αναστολή επιβολής κυρώσεων για τις αυθαίρετες κατασκευές και χρήσεις, αλλά και νοµιµοποίηση αυθαιρέτων µόνο µε την καταβολή του παραβόλου και χωρίς την πληρωµή του ενιαίου ειδικού προστίµου στις πυρόπληκτες περιοχές από τις πυρκαγιές του περασµένου Ιουλίου, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος, η οποία ψηφίστηκε χθες.

Ταυτόχρονα, απλουστεύεται και επιταχύνεται η διαδικασία έκδοσης οικοδοµικών αδειών για την ανακατασκευή και επισκευή κτιρίων στις περιοχές αυτές καθώς επίσης και η έκδοση βεβαιώσεων για τον µη δασικό χαρακτήρα, προκειµένου να ολοκληρωθεί ταχύτερα η διαδικασία ανοικοδόµησης των πληγεισών περιοχών. Επιπλέον, θεσµοθετείται η κατάργηση των προσαυξήσεων του προστίµου τακτοποίησης αυθαιρέτων 10% και 20% και όσοι θέλουν να υπαχθούν στον ν.4495 έως τη λήξη του στις 8 Νοεµβρίου θα πληρώνουν πρόστιµο χωρίς προσαυξήσεις.

: Στην Κέρκυρα το τυχερό δελτίο

Στην Κέρκυρα συμπληρώθηκε το τυχερό δελτίο του Τζόκερ που χάρισε στον κάτοχό του το ποσό των 6,7 εκατομμυρίων ευρώ καθώς ήταν ο μοναδικός που μάντεψε σωστά τους έξι τυχερούς αριθμούς στην κλήρωση της Πέμπτης.

Το ποσό που θα λάβει ο μεγάλος τυχερός είναι αυξημένο, μάλιστα, καθώς «έγραψε» και 19 επιτυχίες στη δεύτερη κατηγορία.

Τα άλλα τέσσερα δελτία της δεύτερης κατηγορίας οι κάτοχοι των οποίων κερδίζουν το ποσό των 7.867 ευρώ έκαστος συμπληρώθηκαν στο Δίστομο, το Ξηρόμερο και τη Λευκωσία, γράφει το ethnos.gr.