News Ελλάδα- Ειδήσεις σήμερα: Οι σημαντικότερες ειδήσεις σήμερα 18/6

– Σε ένα λεπτό τεντωµένο σχοινί, µεταξύ τουρκικών προκλήσεων που κλιµακώνονται από τη µία πλευρά κατά τρόπο πρωτοφανή και ευρωπαϊκών κυρώσεων που επανέρχονται ως ζητούµενο από την άλλη, κινούνται πια οι σχέσεις της µε τον έξω κόσµο, καθώς η Αγκυρα δοκιµάζει τις αν(τ)οχές συµµάχων και εταίρων στον δρόµο προς τα επόµενα κρίσιµα ραντεβού του Ιουνίου: τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ (20-21 Ιουνίου), τη Σύνοδο των υπουργών Αµυνας του ΝΑΤΟ (26-27 Ιουνίου) αλλά και τη Σύνοδο της οµάδας του G20 στην Ιαπωνία (28- 29 Ιουνίου).

Σηµειώνεται ότι από χθες έως και τις 22 Ιουνίου θα βρίσκεται στην Αγκυρα και αντιπροσωπεία του ελληνικού ΥΠΕΘΑ µε αποστολή την προώθηση των Μέτρων Οικοδόµησης Εµπιστοσύνης (MOE).

Απτόητη απέναντι στις διεθνείς πιέσεις, η Αγκυρα επιµένει να προκαλεί λόγω και έργω όχι µόνο την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά συνολικά όποιον τολµήσει να ασκήσει δηµοσίως κριτική στους µονοµερείς και αυθαίρετους τουρκικούς χειρισµούς.

– Πολεμικό κλίμα στην Κοζάνη: Συμπλοκές μεταξύ κατοίκων και

Επικίνδυνα ηλεκτρισµένο είναι το κλίµα στην Αιανή Κοζάνης ανάµεσα σε κατοίκους και ασυνόδευτους πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε δοµή της «ΑΡΣΙΣ». Η άγρια συµπλοκή µεταξύ νεαρών που εκδηλώθηκε τα µεσάνυχτα του Σαββάτου, µε αποτέλεσµα τον τραυµατισµό ενός 18χρονου κατοίκου της κωµόπολης, αποτέλεσε την κορύφωση του πολεµικού κλίµατος που συντηρείται εδώ και καιρό. Η ένταση αναµένεται να µεταφερθεί σήµερα στα δικαστήρια της Κοζάνης, όπου θα δικαστούν επτά πρόσφυγες ως εµπλεκόµενοι στο επεισόδιο. Την ίδια ώρα, στην Αιανή οι 30 ασυνόδευτοι πρόσφυγες παραµένουν κλειδωµένοι στη δοµή, βρισκόµενοι υπό αστυνοµική προστασία για να µην υπάρξουν αντίποινα.

Η αιµατηρή συµπλοκή συνέβη αργά τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή στο προαύλιο του σχολείου της Αιανής και είχε τους ίδιους πρωταγωνιστές µε επεισόδιο χαµηλότερης έντασης το οποίο είχε γίνει την περασµένη Τετάρτη αλλά δεν είχε λάβει έκταση χάρη στην έγκαιρη επέµβαση της Αστυνοµίας. Σύµφωνα µε περιγραφές, η σπίθα άναψε και στις δύο περιπτώσεις µεταξύ δύο νεαρών, ενός από κάθε πλευρά: Από τη µια ήταν ένας 18χρονος κάτοικος Κοζάνης που κατηγορείται από τους ανθρώπους της «ΑΡΣΙΣ» ως άτοµο που µισεί τους πρόσφυγες και προκαλεί εντάσεις. Από την άλλη, καταγγέλλεται ένας Πακιστανός συνοµήλικός του, ο οποίος περιγράφεται ως ευέξαπτος και αντιδρά σε κάθε πρόκληση, παρά τις υποδείξεις και τις οδηγίες των εργαζοµένων στη δοµή να επιδεικνύει ψυχραιµία.

: Έρχονται καλοκαιρινές μπόρες – 4.200 κεραυνοί τη Δευτέρα

Bροχές και καταιγίδες που κατά τόπους ήσαν ιδιαίτερα ισχυρές, εκδηλώθηκαν τη Δευτέρα στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας και στο Ανατολικό Αιγαίο. Το σύστημα εντοπισμού κεραυνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) «ΖΕΥΣ» κατέγραψε μέχρι χθες το βράδυ περισσότερους από 4.200 κεραυνούς.

Στις περιοχές που επηρεάστηκαν κατ’ εξοχήν, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του ΕΑΑ, συμπεριλαμβάνονται τα νότια τμήματα του Υμηττού και τα νότια παράλια της Αττικής, με έμφαση στην περιοχή της Βάρης, όπου έπεσαν 39 χιλιοστά βροχής, η δεύτερη μεγαλύτερη ποσότητα νερού πανελλαδικά μετά τα Λυκόχια Αρκαδίας (42 χιλιοστά).

: Ψηφοδέλτια µε προφίλ διεύρυνσης και ανανέωσης

Κρίσιµη για την ανακοίνωση των «γαλάζιων» ψηφοδελτίων ανά την επικράτεια είναι σύµφωνα µε όλες τις πληροφορίες η σηµερινή ηµέρα. Υστερα από αλλεπάλληλες συσκέψεις της Επιτροπής Ψηφοδελτίων όλες τις προηγούµενες ηµέρες και πολλές ανατροπές, είτε λόγω της πλεονάζουσας προσφοράς υποψηφιοτήτων είτε της ποσόστωσης των γυναικών, η Νέα ∆ηµοκρατία ανακοινώνει εντός της ηµέρας και εκτός απρόοπτου περί τους 300 «γαλάζιους» υποψηφίους σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας.

Σύµφωνα µε στενούς του συνεργάτες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει κατά πληροφορίες να σηµατοδοτήσει µέσω των υποψηφίων του κόµµατος για τις εθνικές εκλογές την ανανέωση και τη διεύρυνση. Εξ ου και πρόσωπα που ασχολήθηκαν όλο το προηγούµενο χρονικό διάστηµα µε τη συγκεκριµένη διαδικασία, η οποία είναι αλήθεια πως εξελίχθηκε σε δυσεπίλυτη εξίσωση, προϊδεάζουν πως οι «γαλάζιες» λίστες θα είναι σε σηµαντικό βαθµό ανανεωµένες.

– Τραγικό : Γυναίκα πέθανε μπροστά στα μάτια του συζύγου της

Τροχαίο δυστύχημα με την παράσυρση μιας γυναίκας 56 ετών, σημειώθηκε στις 22:20’ το βράδυ της Δευτέρας (17/6) στην εθνική οδό έξω από τα Καμένα Βούρλα στο ρεύμα προς Λαμία και συγκεκριμένα στο ύψος όπου βρισκόταν το παλιό κέντρο «Σευχέλλες». Η γυναίκα παρασύρθηκε από αυτοκίνητο και άφησε την τελευταία της πνοή, μπροστά στα μάτια του συζύγου της. Η 56χρονη γυναίκα επέβαινε σε λεωφορείο που κινούνταν στο ρεύμα προς Αθήνα.

Περίπου στις 10:30 το βράδυ της Δευτέρας αποβιβάστηκε από αυτό στην 182η χιλιομετρική θέση της εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας, κοντά στα Καμένα Βούρλα, στο παλιό κέντρο Σεϋχέλλες.

Όπως μεταδίδει το tvstar.gr η 56χρονη επιχείρησε να διασχίσει κάθετα την εθνική οδό για να φτάσει στον σύζυγό της που την περίμενε στο πάρκινγκ που βρίσκεται στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Λαμία.