News Ελλάδα- Ειδήσεις σήμερα: Οι σημαντικότερες ειδήσεις σήμερα 19/6

– Ο Πρωθυπουργός, , σε συνέντευξη στην εκπομπή του Open TV «Ώρα Ελλάδος 7:00» αναφέρθηκε σε όλα τα φλέγοντα θέματα, στην τουρκική προκλητικότητα, στις επικείμενες εθνικές εκλογές, στην κόντρα του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Για την τουρκική προκλητικότητα είπε: «Δεν μας ξαφνιάζει. Είναι κινήσεις που είχαμε προβλέψει εδώ και καιρό ότι μπορεί να συμβούν. Δουλεύουμε με σχέδιο, για να έχουμε τη χώρα έτοιμη να αντιμετωπίσει προκλήσεις από τη μεριά της Τουρκίας.

Όλα αυτά που βλέπουμε, την παραβίαση διεθνούς δικαίου, την προκλητική συμπεριφορά, την κινητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ. Όλα αυτά είναι ένδειξη αδυναμίας. Είναι η απόλυτη επιτυχία της συνεργασίας και των συμμαχιών Ελλάδας-Κύπρου. Η Τουρκία αισθάνεται και είναι αποκλεισμένη.

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το κυπριακό, είναι ευρωπαϊκά θέματα. Η κυπριακή ΑΟΖ, είναι ευρωπαϊκή ΑΟΖ. Τα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας, είναι σύνορα Ευρώπης-Τουρκίας.

Εμείς καταφέραμε σιωπηλά με σταθερότητα και πολιτική να κάνουμε τριμερείς. Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ, Ελλάδα-Κύπρος, Αίγυπτος. Έχουμε προχωρήσει τον East Med, που αυτός ο αγωγός αλλάζει τα πάντα. Όλα αυτά έχουν διαμορφώσει ένα περιβάλλον, που οδηγεί την Τουρκία σε αδιέξοδο».

για Κύπρο: Μας κάνουν τους μάγκες αλλά δεν φτάνει η δύναμή τους

Με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, τα ‘έβαλε’ πάλι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή τις δηλώσεις του για την ανατολική Μεσόγειο, την κυπριακή ΑΟΖ και την Τουρκία, ενώ καταφέρθηκε και εναντίον της Κύπρου λέγοντας ότι κάνει τον μάγκα στην περιοχή, αλλά η Τουρκία έχει λάβει τα μέτρα της με το πολεμικό της ναυτικό.

«Μερικές φορές μας κάνουν τους μάγκες. Αλλά εμείς με τις ένοπλες δυνάμεις μας εκεί παίρνουμε θέση και συνεχίζουμε τις έρευνες. Τις προάλλες τι είπαν; Είπαν ότι θα βγάλουν ένταλμα σύλληψης για το προσωπικό μας εκεί. Κι εμείς τι τους είπαμε; Να μας συμπαθάτε αλλά ‘αν σας περνά, ελάτε να τους συλλάβετε’ τους είπαμε. Δεν θα μπορέσουν να τους συλλάβουν. Δεν φτάνει η δύναμή τους γι’ αυτό. Επειδή εμείς είμαστε Τουρκία, είμαστε Τούρκοι. Δεν θα τους δώσουμε την ευκαιρία», είπε.

– Πάγο στην Άγκυρα βάζει η

Το Συµβούλιο υπογραµµίζει τις σοβαρές άµεσες συνέπειες που έχουν οι παράνοµες ενέργειες της Τουρκίας σε ολόκληρο το φάσµα των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας και επιπλέον καλεί την Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (EAS) να υποβάλει χωρίς καθυστέρηση επιλογές για κατάλληλα µέτρα».

Με αυτήν τη φράση ο επίτροπος Διεύρυνσης, Γιοχάνες Χαν, αποτύπωσε µετά την ολοκλήρωση του Συµβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ το αρνητικό κλίµα που επικράτησε στη συνάντηση για την Τουρκία. Βασισµένος στο ανακοινωθέν στο οποίο συµφώνησαν οι υπουργοί των «28», το οποίο αναφέρεται σε παράνοµες και απαράδεκτες προκλητικές ενέργειες της Aγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο, ο αρµόδιος επίτροπος αποκάλυψε τις πρώτες σκέψεις που κάνει η Κοµισιόν στο ζήτηµα των µέτρων κατά της Τουρκίας: µείωση ή διακοπή της χρηµατοδότησης των ενταξιακών κονδυλίων και υποβάθµιση των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας σε όλο το εύρος των πεδίων.

: Προσκλητήριο Μητσοτάκη από το βήμα του ΣΕΒ

Συµφωνία αλήθειας µε τον επιχειρηµατικό κόσµο πρότεινε εκ νέου, 19 ηµέρες πριν από τις εθνικές εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ.

«Εµείς θα µειώσουµε φόρους και εισφορές, θα βελτιώσουµε το επιχειρηµατικό περιβάλλον, θα διευκολύνουµε τη ρευστότητα των επιχειρήσεων. Και εσείς πρέπει να επενδύσετε στη χώρα, να πληρώνετε φόρους και εισφορές, να προστατεύετε το περιβάλλον και κυρίως να είστε δίπλα στους εργαζοµένους σας» σηµείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δηµοκρατίας, ο οποίος επέµεινε στην ανάγκη επαναπατρισµού των ύψους 10 δισ. ευρώ εταιρικών καταθέσεων, ως ένδειξη ξεκάθαρης ψήφου εµπιστοσύνης προς τη νέα κυβέρνηση.

– Χωρίς delivery την Τετάρτη η

Στους δρόμους βγαίνουν ξανά την Τετάρτη οι ντελιβεράδες πραγματοποιώντας μοτοπορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Η μοτοπορεία των εργαζομένων στον κλάδο του Επισιτισμού-Τουρισμού και των Ξενοδοχείων θα ξεκινήσει από τη συμβολή των οδών Εγνατίας και Αγίας Σοφίας στις 10:30.

Μεταξύ των αιτημάτων των ντελιβεράδων είναι η πλήρης ασφάλισης για όλους, η πληρωμή δώρων, αδειών, επιδόματος άδειας, η πληρωμή υπερωριών και προσαυξήσεων για εργασία τη νύχτα, Κυριακές και αργίες.