News Ελλάδα- Ειδήσεις σήμερα: Οι σημαντικότερες ειδήσεις σήμερα 25/4

– Ξεπέρασαν τα 35 δισ. ευρώ τα που έχουν 1,4 εκατ. ασφαλισμένοι, εργοδότες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες στον ΕΦΚΑ και στο ΕΤΕΑΕΠ. Μάλιστα, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) για την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2019, το 22,70% (ποσό 8.017.611.323 ευρώ) του συνολικού χρέους δημιουργήθηκε μέσα στην κρίση, από οφειλέτες που ξεκίνησαν να έχουν οφειλές για πρώτη φορά από το 2010 και μετά.

Το υπόλοιπο 77,30% (ποσό 27.340.873.602 ευρώ) δημιουργήθηκε από οφειλέτες που ξεκίνησαν να δημιουργούν οφειλές για πρώτη φορά το 2009 ή παλαιότερα.

– Στο Πεκίνο o – Θα συμμετάσχει σε φόρουμ της Πρωτοβουλίας του «Δρόμου του Μεταξιού»

Στο Πεκίνο μεταβαίνει, σήμερα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο, προκειμένου να συμμετάσχει στο δεύτερο φόρουμ υψηλού επιπέδου της Πρωτοβουλίας του «Δρόμου του Μεταξιού» (Belt & Road Initiative, 25-27/4/2019).

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Κίνας, που στόχο έχει την ανάπτυξη της περιφερειακής συνεργασίας και της συνδεσιμότητας σε διηπειρωτική κλίμακα, για την ενίσχυση του εμπορίου, των επενδύσεων και των υποδομών μεταξύ της Κίνας και των υπόλοιπων χωρών που συμμετέχουν σ’ αυτήν.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να εκφωνήσει ομιλία στην εναρκτήρια συνεδρίαση του φόρουμ αύριο, Μ. Παρασκευή 26/4, όπως και το Μ. Σάββατο (27/4), στη Στρογγυλή Τράπεζα των ηγετών, με θέμα την «Ενίσχυση της Συνδεσιμότητας για την εξεύρεση νέων μορφών ανάπτυξης».

– «Άδειασμα» Τσακαλώτου σε : Στον δημόσιο διάλογο πρέπει να υπάρχουν όρια

«Η παρέμβαση του κ. Πολάκη θεωρώ ότι είναι φυσικό επακόλουθο ενός δημοσίου λόγου χωρίς κόκκινες γραμμές, θιασώτες του οποίου υπάρχουν σε όλο το πολιτικό φάσμα. Και εγώ αρκετές φορές έχω παραφερθεί στη Βουλή ακόμα και σε άτομα της αντιπολίτευσης που σέβομαι – δεν τους ονομάζω για να μην τους εκθέσω! Αυτή είναι η λογική της πολιτικής αντιπαράθεσης. Αλλά πρέπει να υπάρχουν όρια» σημειώνει σε ανάρτησή του στο Facebook, o υπουργός Οικονομικών, Ευκλειδης Τσακαλώτος.

«Η δήλωση του κ. Kυμπουρόπουλου και εμένα μου φάνηκε υπερβολικά νεοφιλελεύθερη. Οι άνθρωποι με αναπηρία χρειάζονται στήριξη για να είναι σε θέση να έχουν τις ίδιες δυνατότητες που έχουν οι άλλοι πολίτες. Με αυτή την έννοια η στήριξη δεν αποτελεί ούτε δώρα ούτε εύνοια. Και είμαι περήφανος που η δική μας κυβέρνηση πράττει με βάση αυτή την αρχή. Από εκεί και πέρα οι αριστεροί και αριστερές σέβονται και στηρίζουν τους ανθρώπους με αναπηρία όπως και άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, είτε είναι δεξιοί, είτε κεντρώοι, είτε αριστεροί» προσθέτει ο κ. Τσακαλώτος.

: Ενώπιον του δικαστηρίου ο «Ορέστης»

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση-θρίλερ των τελευταίων ημερών στην Κύπρο.

Οι αρχές απέκτησαν πιο ξεκάθαρη εικόνα από το φρεάτιο στο Μιτσερό ενώ εφάρμοσαν Plan B για τις έρευνες στη λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο. Την ίδια ώρα, νέα στοιχεία που έρχονται στο «φως» οδηγούν σε τρίτο θύμα του 35χρονου «Ορέστη».

Ο 35χρονος, σήμερα το πρωί θα οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, για έκδοση νέου διατάγματος προσωποκράτησης, αφού τα τεκμήρια που παραλήφθηκαν από δικό του χώρο και η ανάλυση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του, φαίνεται ότι οδηγούν στον τρίτο φόνο.

Ο ίδιος δεν έχει ομολογήσει τη διάπραξη άλλου φόνου, πέραν των δύο που ομολόγησε αρχικά.

– Handelsblatt: , ο απογοητευμένος λαός

«Κανένας άλλος λαός δεν έχει τόσο λίγη εμπιστοσύνη στους ευρωπαϊκούς θεσμούς όσο οι Έλληνες. Παρόλα αυτά όμως ευρωσκεπτικιστικά κόμματα δεν παίζουν ιδιαίτερο ρόλο. Πολύ πιθανό μάλιστα να χάσουν ψήφους στις επερχόμενες ευρωκλογές, γράφει σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα η Handelsblatt με τίτλο «Ο απογοητευμένος λαός».

Η οικονομική εφημερίδα σημειώνει: «Μετά από οκτώ χρόνια αναγκαστικής λιτότητας οι περισσότεροι Έλληνες είναι απογοητευμένοι από τους πολιτικούς τους, αλλά και την ΕΕ. Όπως εκτιμά ο οικονομολόγος και πολιτικός επιστήμονας Λουκάς Τσούκαλης από το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής ΕΛΙΑΜΕΠ «η Ελλάδα επλήγη περισσότερο από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα από την κρίση. Οικονομική κακοδιαχείριση ετών, εσωπολιτικές αντιστάσεις σε κάθε αλλαγή σε συνδυασμό με μη ρεαλιστικές απαιτήσεις των δανειστών είχαν επιπτώσεις. Πολλοί Έλληνες είναι σήμερα βαθιά δυσαρεστημένοι από την ΕΕ», μεταδίδει η Deutsche Welle.

Τελευταία τροποποίηση στις 25/04/2019 10:06