News Ελλάδα- Ειδήσεις σήμερα: Οι σημαντικότερες ειδήσεις σήμερα 25/6

– Ο καλύτερος παίκτης του ΝΒΑ είναι ο .

Ο ηγέτης των Μπακς ψηφίστηκε MVP σκορπώντας συγκίνηση και ολοκληρώνοντας την παραμυθένια ιστορία του από το… μηδέν ως την κορυφή του κόσμου. Ο Γιάννης, λοιπόν, συνεχίζει να γράφει ιστορία και είναι ο πρώτος Έλληνας παίκτης, που φτάνει σε αυτή την επιτυχία. Ήταν εμφανώς συγκινημένος, αφού στο λόγο του δε σταμάτησε στιγμή να δακρύζει.

Ο Αντετοκούνμπο έχει καταφέρει τα τελευταία 6 χρόνια να είναι στους κορυφαίους παίκτες του πλανήτη και, σύντομα, θα είναι ο ηγέτης της Εθνικής, που θα παρουσιαστεί στην Κίνα για την παγκόσμια διάκριση. Ο Έλληνας σούπερ σταρ, που έκανε το ΝΒΑ να υποκλιθεί μπροστά του και τον «ψυχρό» κομισάριο, Άνταμ Σίλβερ, να κλάψει μαζί του.

: Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για ακόμα μεγαλύτερα μπλακάουτ

Φόβοι για γενικευμένο μπλακ άουτ, σε μια σειρά από περιοχές της Ελλάδας εξαιτίας της ζέστης, αλλά και του παλιού και μη συντηρημένου δικτύου της ΔΕΗ, εκφράζουν οι ειδικοί.

Χωρίς ρεύμα βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας περιοχές της ανατολικής Αττικής, όπως η Νέα Μάκρη, ο Νέος Βουτζάς και η Πεντέλη, λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΔΕΗ. Αντίστοιχα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση παρουσιάστηκαν και στην Καλαμαριά και τη Θεσσαλονίκη.

Μεγάλη ανησυχία εκφράζεται για το δίκτυο παροχής ρεύματος στα νησιά και ιδιαίτερα την Κρήτη. Οι απαιτήσεις λόγω της τουριστικής περιόδου αυξάνονται, ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες, που θα ενταθούν στη διάρκεια των δύο ζεστότερων μηνών του χρόνου (Ιούλιος-Αύγουστος), καθιστούν την κατάσταση οριακή. Εξάλλου, προβλήματα καταγράφηκαν τη Δευτέρα στην Κρήτη, αρχικά σε περιοχές του Ηρακλείου, όπως η Κηπούπολη, ο Κατσαμπάς, η Αγία Αικατερίνη, οι Βασιλειές και η Φοινικιά. Χωρίς ρεύμα έμειναν όμως και περιοχές στα Χανιά, όπως Καλύβες, Λενταριανά, Χαλέπα, Νέα Χώρα κ.α. Παράλληλα, χωρίς ρεύμα βρίσκονται από το πρωί της Τρίτης περιοχές της Αρκαδίας και συγκεκριμένα της Μεγαλόπολης όπου η ΔΕΗ πραγματοποιεί εργασίες αναβάθμισης του δικτύου του ΑΔΜΗΕ.

– Τέσσερις στους δέκα είναι άνω των 60 ετών!

Τους περισσότερους «για πρώτη φορά» ψηφοφόρους διαθέτουν οι εκλογικοί κατάλογοι βάσει των οποίων ψηφίζουµε στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019. Ωστόσο, η συντριπτική πλειονότητα (σχεδόν 39%) εξακολουθεί να προέρχεται από ηλικίες άνω των 60 ετών.

Σχεδόν 6 στους 100 ψηφοφόρους θα ασκήσουν (;) το δικαίωµά τους για πρώτη φορά και αυτό οφείλεται τόσο στην τετραετία χωρίς εθνικές εκλογές που µεσολάβησε, όσο και στην προσθήκη των 17άρηδων εκλογέων, δηλαδή εκείνων που γεννήθηκαν µέσα στο έτος 2002.

– Η κλιµατική αλλαγή απειλεί την

Στην πρώτη γραµµή κινδύνου από τις συνέπειες της κλιµατικής αλλαγής βρίσκονται τα παραθαλάσσια και υποθαλάσσια µνηµεία πολιτιστικής κληρονοµιάς, ενώ ακόµα και εκθέµατα και πίνακες που βρίσκονται σε µουσεία επηρεάζονται αρνητικά από την εξελισσόµενη αναστροφή του κλίµατος χρόνο µε τον χρόνο. Το µείζον αυτό θέµα αναλύθηκε κατά τη διάρκεια της διεθνούς διάσκεψης που πραγµατοποιήθηκε στο Ζάππειο τις προηγούµενες ηµέρες, µε στόχο να αναδειχθούν οι κίνδυνοι και να αναληφθούν άµεσα δράσεις.

Από τα πλέον ευάλωτα, τόσο εξαιτίας της κλιµατικής αλλαγής όσο και εξαιτίας των ανθρωπογενών παρεµβάσεων, θεωρούνται τα µνηµεία του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης, ο Παρθενώνας, το Ερέχθειο και τα Προπύλαια, στα οποία αναφέρθηκε η γ.γ. του υπουργείου Πολιτισµού, δρ Μαρία Βλαζάκη-Ανδρεαδάκη. «Η τελειότητά τους εξασφάλισε για µεγάλο χρονικό διάστηµα τη φυσική αντοχή τους. Ωστόσο, ως εκτεθειµένα µνηµεία έχουν υποστεί διαχρονικά διάφορες παρεµβάσεις και χρήσεις» σηµείωσε, παραθέτοντας αναλυτικά τις βλαπτικές συνέπειες.

– Τραγωδία στην : «Ακούσαμε μπαμ και πέσαμε κάτω»

Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως για την τραγωδία στην Πτολεμαΐδα, όπου αυτοκίνητο παρέσυρε ποδηλάτες, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο φοιτητές.

Στο Open TV μίλησε ένας από τους τραυματισμένους ποδηλάτες, ο πατέρας του αδικοχαμένου 24χρονου αλλά και ένας αυτόπτης μάρτυρας, που αποκαλύπτει το πώς έγινε το δυστύχημα και τα πρώτα λόγια της 68χρονης οδηγού.

«Μετά από λίγα δευτερόλεπτα άκουγα ουρλιαχτά. Τους θέρισε όλους. Ήμασταν μία παρέα ποδηλάτες φίλοι μου και κάναμε την προπόνησή μας. Ξαφνικά πριν φτάσουμε στην πόλη έρχεται ένα αυτοκίνητο από το αντίθετο ρεύμα. Άκουσα ένα μπαμ και έπεσα κάτω». Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων στο Open TV ο ποδηλάτης, Γιώργος Τρίμπος, μέσα από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.

Τελευταία τροποποίηση στις 25/06/2019 10:27