News Ελλάδα- Ειδήσεις σήμερα: Οι σημαντικότερες ειδήσεις σήμερα 27/6

– Ποσά που φτάνουν έως και 7.218 ευρώ διεκδικούν οι συνταξιούχοι από τα του 10μήνου, που μεσολαβεί ανάμεσα στην απόφαση-βόμβα του ΣτΕ τον Ιούνιο του 2015 και την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου τον Μάιο του 2016.

Η επίμαχη περίοδος είναι η πλέον «κλειδωμένη» αφού ακολουθεί μετά την απόφαση που έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές του 2012 και προηγείται της ψήφισης του νόμου Κατρούγκαλου, που δεν έχει ακόμα κριθεί από το ΣτΕ. Μόνο από τις περικοπές των νόμων 4051 και 4093 του 2012 τα διεκδικούμενα ποσά φτάνουν έως 7.000 ευρώ περίπου για το 10μηνο, χωρίς να προστεθούν τα ποσά από την εισφορά αλληλεγγύης που επίσης έχει κριθεί αντισυνταγματική για το Δημόσιο από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Τα υψηλότερα ποσά αναδρομικών προκύπτουν για συνταξιούχους με υψηλές συντάξεις ή περισσότερες από δύο συντάξεις.

: Επιχείρηση κατά του εφησυχασµού

Κρίσιµες για το εκλογικό αποτέλεσµα και συνεπακόλουθα ως προς τη σύνθεση της επόµενης Βουλής θεωρούνται από την ηγεσία της ΝΔ οι τελευταίες 10 ηµέρες της προεκλογικής εκστρατείας. Μολονότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σε µεγάλο βαθµό σχηµατοποιήσει το αυριανό Υπουργικό Συµβούλιο και έχει προτεραιοποιήσει τις επικείµενες κυβερνητικές του πρωτοβουλίες, εφόσον, βεβαίως, είναι ο νικητής το βράδυ της 7ης Ιουλίου, οι «ντιρεκτίβες» προς τους επιτελείς του αφορούν κατ’ αποκλειστικότητα την προεκλογική στρατηγική, έως ότου κλείσουν οι κάλπες.

Και αυτό γιατί στην Πειραιώς είναι κοινός τόπος ότι το εύρος της κοινοβουλευτικής ισχύος της Ν∆ αναµένεται να διαδραµατίσει καθοριστικό ρόλο σε ό,τι αφορά την ευχέρεια της νέας κυβέρνησης να δροµολογήσει άµεσα τις µεταρρυθµίσεις που απαιτούνται, χωρίς αναβολές. Στο πνεύµα αυτό η καθηµερινή υπόµνηση του προέδρου της Ν∆ ότι το εκλογικό αποτέλεσµα δεν µπορεί να προεξοφληθεί µόνο ως κλισέ δεν εκλαµβάνεται.

: Κρυφό σχέδιο της ΝΔ για το Ασφαλιστικό «βλέπει» το Μαξίµου

Για εκβιαστικά διλήµµατα που βάζει προς τον ελληνικό λαό η Νέα Δηµοκρατία, µεσούσης της προεκλογικής περιόδου, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά µε τη δήλωση Μητσοτάκη ότι εφόσον δεν κερδίσει την αυτοδυναµία, η χώρα θα οδηγηθεί εκ νέου σε κάλπες τον Δεκαπενταύγουστο.

Μαξίµου και Κουµουνδούρου αναδεικνύουν το ζήτηµα των διληµµάτων που θέτει η ηγεσία της Πειραιώς, κάνοντας λόγο για κινδυνολογία της Ν∆ και τονίζουν πως ενδεχόµενη νίκη της σηµαίνει επί της ουσίας αποσταθεροποίηση της χώρας. Προς τούτο η κυβέρνηση αναδεικνύει το σχέδιο της Νέας Δηµοκρατίας για το Ασφαλιστικό, το οποίο, σύµφωνα µε ρεπορτάζ της εφηµερίδας «Αυγή», προβλέπει την άµεση ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης κυρίως στον επικουρικό τοµέα, σχέδιο που ήδη έχει προχωρήσει µε διαδοχικές συναντήσεις στελεχών της Πειραιώς µε ευρωπαϊκές ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

– Κάρυστος: Υπό έλεγχο τέθηκε η

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη (27/6) στη περιοχή του Αετού Καρύστου, στη θέση Βίγλα. Οι ισχυροί άνεμοι δυσχέραιναν το έργο της πυρόσβεσης και για προληπτικούς λόγους απομακρύνθηκαν περίπου 15 κάτοικοι από τις εξοχικές κατοικίες τους. Λίγη ώρα αργότερα η φωτιά οριοθετήθηκε και τέθηκε υπό έλεγχο.

Στο σημείο επιχείρησαν 17 οχήματα με 34 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρο τμήμα και 4 υδροφόρες του δήμου.

– Αναδρομικά: Έρχονται διορθωτικά ποσά σε 8.303 απόστρατους

Διορθωτικά αναδρομικών αναμένεται να λάβουν σήμερα 8.303 απόστρατοι μαζί με τη Ιουλίου. Πρόκειται για συνταξιούχους πρώην ένστολους οι οποίοι είτε δεν έλαβαν καθόλου είτε έλαβαν μικρότερα ποσά από αυτά που δικαιούνταν στην πληρωμή των αναδρομικών των ειδικών μισθολογίων τον περασμένο Δεκέμβριο. Τα ποσά που εισπράττουν σήμερα ως διόρθωση της πληρωμής της 21ης Δεκεμβρίου οι 8.303 δικαιούχοι αναμένεται να κυμαίνονται, σύμφωνα με πληροφορίες, από 1,05 ευρώ έως 6.679 ευρώ μεικτά (προ φόρου 20% και κλάδου υγείας).

Ο μέσος όρος των διορθωτικών ποσών είναι 1.043 ευρώ μεικτά, ενώ η διάμεσος τιμή 734 ευρώ. Οπως εξηγούν υπηρεσιακά στελέχη του ΕΦΚΑ, αυτό σημαίνει πως οι μισοί από τους δικαιούχους θα εισπράξουν ποσά έως 734 ευρώ και το υπόλοιπο 50% θα εισπράξει ποσά πάνω από 734 ευρώ (πάντα μεικτά) Υπενθυμίζεται πως στις 21 του περασμένου Δεκεμβρίου 125.568 συνταξιούχοι ειδικών μισθολογίων, εκ των οποίων οι 109.234 ήταν πρώην ένστολοι, έλαβαν αναδρομικά σε εφαρμογή του νόμου για την επιστροφή αναδρομικών ποσών στους εν ενεργεία συναδέλφους τους, αναφέρει το ethnos.gr.