News Ελλάδα- Ειδήσεις σήμερα: Οι σημαντικότερες ειδήσεις σήμερα 3/4

: Μετά τα «φίλε Αλέξη» και «φίλε Ζόραν» που σημάδεψαν την επίσκεψη Τσίπρα στα Σκόπια, το επιτελείο του πρωθυπουργού επέστρεψε από χθες το βράδυ στην πεζή και προεκλογική πραγματικότητα.

Το θερμό κλίμα που επικράτησε στην επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη γειτονική χώρα, οι δηλώσεις περί ιστορικής στιγμής, τα σχέδια «επί χάρτου» για τις επιχειρηματικές συνέργειες και οι φιλοφρονήσεις που αντηλλάγησαν είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα παίξουν έστω και ελάχιστο ρόλο στις επικείμενες ευρωεκλογές.

Αφού, όπως προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις, η οικονομία κατ’ αρχάς, αλλά και το ονοματολογικό, κατά δεύτερο λόγο, είναι τα βασικά κριτήρια της ψήφου. Όχι το θερμό κλίμα στις συναντήσεις Τσίπρα και Ζάεφ, που για πολλούς είναι μια ακόμα απόδειξη των υποχωρήσεων που έκανε η ελληνική κυβέρνηση έναντι των Σκοπιανών, γράφει το iefimerida.gr.

– Το ΚΑΣ ανατρέπει τα επενδυτικά σχέδια ΟΛΠ & Cosco

News Ελλάδα- Ειδήσεις σήμερα

Ενα μεγάλο επενδυτικό project που θα μετέτρεπε την Ελλάδα σε πύλη την Κίνας στην Ευρώπη ανατρέπει η απόφαση του ΚΑΣ για τον Πειραιά.

Στην συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, στο οποίο μετέχουν στελέχη που προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και το οποίο πολλάκις έχει καθυστερήσει επενδύσεις όπως του Ελληνικού, κηρύχθηκε ως αρχαιολογικός χώρος η μισή έκταση από τα συνολικά 11.500 τ.μ. που είχε αρχικά προτείνει η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων.

Απορρίφθηκαν έτσι πρόσθετες παρεμβάσεις που προέβλεπαν στο επενδυτικό τους σχέδιο ΟΛΠ και Cosco.

– Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Στροφυλιά

Σε ύφεση βρίσκεται αυτή την ώρα η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης στη Στροφυλιά, στο δάσος Κουνουπελίου.

Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ενώ στην περιοχή υπάρχει άπνοια. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, περισσότερα από 2.000 στρέμματα παρθένο δάσος της Στροφυλιάς, έχουν γίνει στάχτη.

Σημειώνεται ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ αυτή την ώρα επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 35 οχήματα και 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Με το πρώτο φως της ημέρας στην περιοχή έφτασαν δύο αεροσκάφη καναντέρ προκειμένου να συμβάλλουν στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς.

– Σήμερα η κηδεία του Βασίλη Λυριτζή

Το τελευταίο αντίο θα πουν σήμερα συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι στον Βασίλη Λυριτζή ο οποίος έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τρίτης, σε ηλικία 62 ετών.

Η πολιτική κηδεία του Βασίλη Λυριτζή θα πραγματοποιηθεί στο Α΄ Νεκροταφείο στις 3 το μεσημέρι.

Όπως ανακοίνωσε ο δημοσιογράφος Κώστας Γιαννακίδης η οικογένεια του Βασίλη Λυριτζή παρακαλεί αντί στεφάνων, να κατατεθούν εισφορές στη «Φλόγα»

– Κομισιόν: Πακέτα επενδύσεων ύψους 4 δισ. ευρώ σε 10 κράτη-μέλη

Την επένδυση ευρωπαϊκών κονδυλίων ύψους 4 δισ. ευρώ σε 25 μεγάλα έργα υποδομής σε 10 κράτη μέλη, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα, ανακοίνωσε σήμερα η Επίτροπος για την περιφερειακή πολιτική, Κορίνα Κρέτσου.

«Τα 25 αυτά έργα αποτελούν ισάριθμα παραδείγματα τρόπων με τους οποίους η ΕΕ εργάζεται για να βελτιώσει την καθημερινή ζωή των πολιτών μας, από τη βελτίωση του πόσιμου νερού έως την παροχή ταχύτερων σιδηροδρομικών μεταφορών και τη λειτουργία σύγχρονων νοσοκομείων», σημείωσε η κ. Κρέτσου, προσθέτοντας ότι κατά την τρέχουσα δημοσιονομική περίοδο, έχουν εγκριθεί 258 μεγάλα έργα υποδομής αξίας 32 δισ. ευρώ από κονδύλια της ΕΕ.

«Τα έργα αυτά αποτελούν, κατά κάποιον τρόπο, τους πρέσβεις της πολιτικής συνοχής και είμαι υπερήφανη για κάθε ένα από αυτά», κατέληξε η Ρουμάνα επίτροπος.

Συγκεκριμένα για την Ελλάδα, η επίτροπος αναφέρθηκε αρχικά σ’ ένα διασυνοριακό έργο, την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση της κατασκευής του αγωγού διασύνδεσης φυσικού αερίου μήκους 182 χιλιομέτρων ανάμεσα στην Κομοτηνή (Ελλάδα) και τη Στάρα Ζαγόρα (Βουλγαρία) ύψους 33 εκατ. ευρώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 04/04/2019 13:55