News Ελλάδα- Ειδήσεις σήμερα: Οι σημαντικότερες ειδήσεις σήμερα 3/5

που διενήργησε για λογαριασμό του Open TV η Alco δείχνει σαφές προβάδισμα του Κώστα Μπακογιάννη στην μάχη για τον Δήμο της Αθήνας.

Ο κ. Μπακογιάννης γίνεται αποδέκτης θετικής γνώμης από τους εν δυνάμει ψηφοφόρους στην Αθήνα, ενώ αν πηγαίναμε σε εκλογές την προσεχή Κυριακή, ο Κώστας Μπακογιάννης θα είχε σαφές προβάδισμα νίκης με το ποσοστό του να ξεπερνά το 38%, την ώρα που ο Παύλος Γερουλάνος έρχεται δεύτερος με 11,8%, ενώ ο Νάσος Ηλιούπουλος έρχεται τρίτος με 10,6%.

– Serial killer στην : Στο μικροσκόπιο όλα τα φάουλ της Αστυνομίας

Στο γραφείο του βοηθού αρχηγού της Κυπριακής Αστυνοµίας, Δηµήτρη Δηµητρίου, έχουν αρχίσει να διερευνώνται οι φάκελοι µε όλα τα στοιχεία τα οποία είχαν φτάσει στα χέρια των Αρχών πολύ καιρό πριν να αποκαλυφθεί η φρικιαστική δράση του «Ορέστη» στην Κύπρο. Σύµφωνα µε πληροφορίες του «Εθνους», η σαφής εντολή προς την τριµελή επιτροπή, τα µέλη της οποίας ορίστηκαν από τον αρχηγό της Κυπριακής Αστυνοµίας Ζαχαρία Χρυσοστόµου, είναι η εξής: «Φέρτε άµεσα αποτελέσµατα σε σύντοµο χρονικό διάστηµα. Τις επόµενες µέρες θέλουµε να ξέρουµε ποιος έφταιγε και τι έγινε».

Με βάση τις ίδιες πηγές ενηµέρωσης, η τριµελής επιτροπή θα εξετάσει βήµα προς βήµα τις κινήσεις των αστυνοµικών που χειρίστηκαν τις υποθέσεις εξαφανισµένων γυναικών, οι οποίες, όπως αποδείχτηκε, έπεσαν θύµατα του 35χρονου ίλαρχου της Εθνικής Φρουράς. Θα ερευνήσει όχι µόνο πότε και πώς έγιναν οι καταγγελίες, ποια ήταν τα βήµατα που ακολουθήθηκαν και πώς λειτούργησαν οι αστυνοµικοί, αλλά και ποιες ήταν οι παραλείψεις εξαιτίας των οποίων δεν εµποδίστηκε η δράση του serial killer.

: Κατέληξε 53χρονη από αιχμηρό αντικείμενο

Μια 53χρονη κατέληξε σε νοσοκομείο όπου διακομίστηκε τα ξημερώματα, ύστερα από χτύπημα που δέχτηκε από αιχμηρό αντικείμενο. Το περιστατικό έλαβε χώρα στο Φάληρο, με τη γυναίκα να φέρεται να είχε διαφορές με τον αδελφό της, ο οποίος αναζητείται από τις Αρχές.

Όλα έγιναν το βράδυ της Πέμπτης (2/5) όταν κάτοικοι της περιοχής βρήκαν την 53χρονη, τραυματισμένη από μαχαίρι στη μέση του δρόμου, στην οδό Τρίτωνος. Η αστυνομία που κλήθηκε στο συμβάν πήρε καταθέσεις από τους κατοίκους. Πολλοί απ’ αυτούς είπαν στους αστυνομικούς ότι πριν η γυναίκα βρεθεί μαχαιρωμένη είχε προηγηθεί έντονος καυγάς με τον αδερφό της. Όπως είπαν οι ίδιοι άνθρωποι, τα δυο αδέρφια είχαν διαφορές, ενώ ο αδελφός της φέρεται να έχει ψυχολογικά προβλήματα.

– Το Barbaros εισήλθε στην Κυπριακή

Το τουρκικό πλοίο Barbaros εισέβαλε στην κυπριακή ΑΟΖ το απόγευμα της Πέμπτης (25/5), σε σημείο που ήδη εκτελούνται έρευνες για λογαριασμό της Λευκωσίας.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, το σκάφος εισήλθε σε θαλάσσια περιοχή νότια της Λεμεσού, σε σημείο που επικαλύπτουν οικόπεδα της Κυπριακής ΑΟΖ. Είχαν προηγηθεί, τους προγούμενους μήνες, σεισμογραφικές έρευνες νότια της Λάρνακας και πάλι από το τουρκικό σκάφος.

Το θέμα είναι σε γνώση της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ υπάρχει επικοινωνία και με την Αθήνα.

: Ποιοι καλούνται να το πληρώσουν

Μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες και εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι με «μπλοκάκια», που κατά τη διάρκεια του 2018 άσκησαν ατομικά τις επαγγελματικές δραστηριότητές τους, θα κληθούν να πληρώσουν τη «φαρμακερή» καθώς, εκτός από τον φόρο εισοδήματος και την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, θα πρέπει να καταβάλουν και το τέλος επιτηδεύματος, το οποίο κυμαίνεται από 400 έως 650 ευρώ.

Επιπλέον, χιλιάδες εταιρείες και άλλα νομικά πρόσωπα, που είχαν ενεργό δραστηριότητα εντός του 2018, υποχρεούνται τη φετινή χρονιά να καταβάλουν τέλος επιτηδεύματος 800 -1.000 ευρώ. Η υποχρέωση καταβολής των συγκεκριμένων ποσών ισχύει ανεξαρτήτως του εάν οι υπόχρεοι είχαν κέρδη ή ζημιές κατά τη διάρκεια του 2018, γράφει το ethnos.gr.

Τελευταία τροποποίηση στις 03/05/2019 10:05