News Ελλάδα- Ειδήσεις σήμερα: Οι σημαντικότερες ειδήσεις σήμερα 31/5

– Να µεγιστοποιήσει την πολιτική πίεση προς όλους τους θεσµικούς παράγοντες που εµπλέκονται άµεσα ή έµµεσα στην επιλογή της νέας ηγεσίας της Δικαιοσύνης επιχειρεί η ηγεσία της , που χθες εξήγησε µέσω επιστολής του αρµόδιου τοµεάρχη, Νίκου Παναγιωτόπουλου, γιατί το κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης δεν µπορεί να συναινέσει στην επιδίωξη του Μεγάρου Μαξίµου να ορίσει τώρα τους επικεφαλής των ανωτάτων δικαστηρίων.

Στο συγκεκριµένο κείµενο γίνεται λόγος για εξόφθαλµα αντιθεσµική διαδικασία, αντισυνταγµατική και παράνοµη. «Αντισυνταγµατική γιατί µία κυβέρνηση που έχει προκηρύξει εκλογές είναι επί της ουσίας υπηρεσιακή και ως εκ τούτου µπορεί να προβαίνει µόνο σε πράξεις διαχείρισης τρεχουσών υποθέσεων εν όψει των εκλογών. Και παράνοµη διότι ο νόµος 2190/94 ρητά απαγορεύει κατά την προεκλογική περίοδο οποιονδήποτε διορισµό σε θέση δηµοσίου υπαλλήλου ή λειτουργού, πολλώ δε µάλλον στην ηγεσία των ανωτάτων δικαστηρίων» αναφέρει, µεταξύ άλλων, ο Ν. Παναγιωτόπουλος.

– Νεκρός σε ο νικητής του Power of Love 1

Σε τροχαίο δυστύχημα ενεπλάκη ο νικητής του τηλεοπτικού ριάλιτι Power of Love 1, Πάνος Ζάρλας.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο ανήμερα των 28 γενεθλίων του. Την ώρα που εκείνος έπεφτε νεκρός στην Λεωφόρο Συγγρού οι φίλοι του ευχόταν «χρόνια πολλά» για τα γενέθλιά του και «υγεία» στα προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης…

Το νέο έφτασε και στην Στέλλα Μιζεράκη, με την οποία είχε σχέση μέχρι προσφάτως, η οποία από τις πρώτες πρωινές ώρες είναι σε κατάσταση σοκ. Ο Ζαρλάς ενεπλάκη σε τροχαίο με τη μηχανή του στις 02:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής. Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, έπεσε με μεγάλη ταχύτητα στις προστατευτικές μπάρες, ενώ δεν φορούσε κράνος. Το τροχαίο έλαβε χώρα στην άνοδο της Συγγρού, στο ύψος του Ωνασείου.

– Πέθανε ο ηθοποιός

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 56 ετών, ο δημοφιλής ηθοποιός Κώστας Ευριπιώτης, που έδινε τους τελευταίους μήνες σκληρή μάχη με τον καρκίνο, στο Σπηλιοπούλειο Ίδρυμα, όπου νοσηλευόταν από τα μέσα Φεβρουαρίου. Η περιπέτεια της υγείας του Κώστα Ευριπιώτη ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο περίπου. Ο ηθοποιός ετοιμαζόταν να ανέβει στη σκηνή του θεάτρου Αθηνά, με την παράσταση «Πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης», όταν ξαφνικά βρέθηκε σε δημόσιο νοσοκομείο όπου χειρουργήθηκε στον εγκέφαλο.

Την είδηση έκανε γνωστή μέσω της προσωπικής της σελίδας στο Facebook η Καίτη Φίνου. Η κηδεία του ηθοποιού σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες θα γίνει τη Δευτέρα.

έκπληξη: Προβάδισμα 12 μονάδων Ζέρβα έναντι Ταχιάου

Με διαφορά 12 μονάδων εμφανίζεται να προηγείται ο Κώστας Ζέρβας του Νίκου Ταχιάου,σε δημοσκόπηση της Opinion Poll που πραγματοποιήθηκε γiα λογαριασμό της Free Press Karfitsa εν όψει της κάλπης της Κυριακής 2ας Ιουνίου για τον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Στην πρόθεση ψήφου ο Κωνσταντίνος Ζέρβας φτάνει το 42% έναντι του Νίκου Ταχιάου που φτάνει το 30,7 %, με το 6,7% να δηλώνει αποχή και ένα 17% να δηλώνει ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα.

2019: Τι ψήφισαν οι Ελληνες εξωτερικού

Με διαφορά 18,61% από τον ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία αναδείχθηκε πρώτο κόμμα στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού στις ευρωεκλογές, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, όπως ανακοινώθηκαν εδώ.

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωσε 33,89% και ο ΣΥΡΙΖΑ 15,28%.

Τρίτο κόμμα αναδείχθηκε το ΚΚΕ με 14,09% και ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 8,58%. Το Ποτάμι κατάφερε να συγκεντρώσει 4,95%, η Χρυσή Αυγή 3,58% και το ΜέΡΑ25 3,25%.

Τελευταία τροποποίηση στις 31/05/2019 09:33