News Ελλάδα- Ειδήσεις σήμερα: Οι σημαντικότερες ειδήσεις σήμερα 5/6

– Το τελευταίο «µπρα ντε φερ» κυβέρνησης και κοµµάτων της αντιπολίτευσης για την κύρωση του νέου Ποινικού και του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονοµίας δοκιµάζει τις αντοχές της επί µιας αναγκαίας, κατά κοινή οµολογία, εκσυγχρονιστικής µεταρρύθµισης στον τρόπο απονοµής της Δικαιοσύνης.

Με αιχµή το πόσες και ποιες τροπολογίες κατατίθενται και θα ψηφιστούν στα νοµοσχέδια που εισάγονται τις αµέσως επόµενες µέρες στην Ολοµέλεια, η αντιπολίτευση αντιδρά, καθώς η Βουλή προγραµµάτισε κοινοβουλευτικό έργο στην εκπνοή του πολιτικού της χρόνου.

Ανοιχτή θα παραµείνει η Βουλή µέχρι να θυροκολληθεί το διάταγµα διάλυσής της, επεσήµανε µιλώντας σε δηµοσιογράφους ο πρόεδρος του Σώµατος, Νίκος Βούτσης, ο οποίος είπε επίσης ότι ο πρωθυπουργός αναµένεται να επισκεφθεί τον Πρόεδρο της ∆ηµοκρατίας στις 10 Ιουνίου. «Κατά το Σύνταγµα δεν µπορεί να γίνει διάλυση περισσότερο από 30 µέρες προ των εκλογών» και άρα η Βουλή θα είναι ανοιχτή µέχρι τις αρχές της επόµενης εβδοµάδας. Προσθέτοντας ότι ως εκ τούτου «η κυβέρνηση ασκεί πλήρως τις αρµοδιότητες και τις υποχρεώσεις της», ο κ. Βούτσης αναγνώρισε ότι βρισκόµαστε «σε µια ιδιότυπη, αλλά κανονική λειτουργία».

: Τον σκότωσαν στο γκαράζ του σπιτιού του

Για μαφιόζικη εκτέλεση κάνουν λόγο οι Αρχές, καθώς το θύμα βρέθηκε νεκρός από σφαίρες από πυροβόλο όπλο στο υπόγειο γκαράζ του σπιτιού του στη Γλυφάδα.

Στο σημείο έσπευσε από την πρώτη στιγμή ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ διεξάγονται έρευνες για την ανεύρεση στοιχείων. Ο νεκρός, ένας 40χρονος Έλληνας αρμενικής καταγωγής, βρέθηκε στο γκαράζ του λίγο μετά τη μία τα μεσάνυχτα και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Η αστυνομία προσπαθεί να συλλέξει υλικό από κάμερες ασφαλείας, αλλά κι από καταθέσεις περιοίκων και γνωστών του θύματος.

: Μηνύσεις από την οικογένειά του κατά όσων τους ενέπλεκαν με τη δολοφονία

Στην αντεπίθεση περνάει η οικογένεια του Δημήτρη Γραικού, ο οποίος βρέθηκε μετά από 2,5 χρόνια θαμμένος μαζί με το αυτοκίνητό του.

Η σύζυγος και τα δύο του παιδιά, αφού έδωσαν εντολή στο δικηγορικό γραφείο του Α. Κούγια να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής σε βάρος του κατηγορουμένου και καθ’ομολογία δολοφόνου συνεργάτη του, αρχίζει τώρα δικαστικό αγώνα στα πολιτικά δικαστήρια σε βάρος όσων υπονόησαν ότι η εξαφάνισή του είχε σχέση με τα μέλη της οικογένειας του.

«Σημειωτέον ότι επί πολλούς μήνες δημοσιογράφοι σημαντικών μέσων ενημέρωσης είχαν δημιουργήσει την ψευδαίσθηση στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών, ότι σχέση με την εξαφάνισή του είχαν μέλη της οικογενείας του. Δυστυχώς, μετά την αποκάλυψη του πραγματικού δράστου με τη βοήθεια επιστημονικών μεθόδων που για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν στην Ελλάδα για την αποκάλυψη ενός εγκλήματος, ούτε ένας από αυτούς, οι οποίοι προσέβαλαν σε σειρά εκπομπών και σε σειρά αναρτήσεων την τιμή των μελών της οικογενείας Γραικού, δεν είχε το θάρρος να ζητήσει δημόσια συγγνώμη, ενώ επί σειρά μηνών με τις υποψίες, τις οποίες είχαν δημιουργήσει, είχαν προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη τόσο στη σύζυγο του θύματος, όσο και στην επιχειρηματική δραστηριότητα της οικογενειακής επιχείρησης» ανάφερεται στην ανακοίνωση του Α. Κούγια.

: Ρίχνουν τους τόνους – Τέθηκε ακόμα και θέμα αλλαγής αρχηγίας

Στη διαφύλαξη της ενότητας και της ανάγκης να υπάρξει η µεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση εν όψει των βουλευτικών εκλογών προσβλέπουν στελέχη και βουλευτές του Κινήµατος Αλλαγής, παρά τις εσωκοµµατικές αναταράξεις από τη σύγκρουση Γεννηµατά – Βενιζέλου.

Λίγα 24ωρα µετά το ραντεβού που οδήγησε στην «αποχώρηση» του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, το κλίµα παραµένει βαρύ, ωστόσο οι περισσότεροι στο ΚΙΝΑΛ είναι σαφές ότι επιλέγουν την αποκλιµάκωση της έντασης και τη γρήγορη επιστροφή στην προεκλογική µάχη. Ακόµη και οι «διαχρονικά» πολιτικοί φίλοι του κ. Βενιζέλου -φαίνεται ότι και µε δική του παρότρυνση- επιλέγουν να βάλουν τα σπαθιά στις θήκες είτε διότι δίνουν οι ίδιοι την προσωπική τους µάχη ως υποψήφιοι είτε γιατί εκτιµούν ότι πιθανή κατάρρευση του εκλογικού ποσοστού θα κλείσει οριστικά κάθε πιθανότητα ενίσχυσης του ρόλου του κόµµατος στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς.

: Ισχυρή παρουσία στα social media µε στόχο να πείσει τα νεανικά κοινά

Νέα ήθη κοµίζουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δηµοκρατία στην… πεπατηµένη δεκαετιών σε σχέση µε τις προεκλογικές εκστρατείες. Η απόφαση του αρχηγού της αξιωµατικής αντιπολίτευσης να µη διοργανώσει το κόµµα ανοιχτές συγκεντρώσεις-οµιλίες έως τις 7 Ιουλίου δεν είναι τωρινή, αλλά προϊόν πολύµηνων διεργασιών και επαφών του προέδρου της ΝΔ µε το επιτελείο του.

Στον τρίτο όροφο της οδού Πειραιώς έχουν καταλήξει εδώ και αρκετούς µήνες ότι το µοντέλο των ανοιχτών οµιλιών είναι σε µεγάλο βαθµό παρωχηµένο και δεν κεντρίζει το ενδιαφέρον των πολιτών, που πλέον δίνουν βαρύτητα στις προγραµµατικές προτάσεις των κοµµάτων, παρά στις εντυπώσεις.

Εδραία, εξάλλου, είναι η πεποίθηση του κ. Μητσοτάκη ότι οι συγκεντρώσεις παλαιού τύπου απευθύνονται περισσότερο στο αµιγώς κοµµατικό ακροατήριο, την ώρα που επιδίωξη της αξιωµατικής αντιπολίτευσης είναι να πείσει όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες που δεν εµπιστεύθηκαν στο παρελθόν τη ΝΔ.