Νορβηγία ΤΩΡΑ : Θρίλερ με ρωσικό πλοίο – Τα μισά μέλη του πληρώματος με κορονοϊό – Ένας ναυτικός νεκρός

: Θρίλερ με ρωσικό πλοίο – Τα μισά μέλη του πληρώματος με κορονοϊό – Ένας ναυτικός νεκρός-Στην Νορβηγία ελλιμενίσθηκε ρωσικό αλιευτικό με τα μισά και πλέον μέλη του πληρώματος να έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό. Ένας ναυτικός νεκρός

NEWS:Περισσότερα από τα μισά μέλη του πληρώματος του ρωσικού αλιευτικού ΟΜΑ που κατέπλευσε στο λιμάνι της νορβηγικής πόλης Μπέργκεν διαγνώσθηκαν με κορονοϊό ενώ ένας ναυτικός κατέληξε, ανακοίνωσαν οι αρχές της πόλης.

Όλες οι ειδήσεις από το newsellada.gr

Σύμφωνα με τα νορβηγικά μέσα ενημέρωσης από τα 34 μέλη του πληρώματος, τα 18 βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό, ενώ ένα μέλος του πληρώματος κατέληξε.

«Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Τα άτομα που έχουν μολυνθεί βρίσκονται σε απομόνωση και ξεχωριστά από το υπόλοιπο πλήρωμα που βρίσκεται τώρα σε καραντίνα» δήλωσε ο αξιωματούχος των τοπικών υγειονομικών αρχών, Εγκιλ Μπόβιμ.

Σύμφωνα με τις δημοτικές αρχές το ρωσικό αλιευτικό θα πρέπει να παραμείνει στο Μπέργκεν έως ότου τα μέλη του πληρώματος που έχουν μολυνθεί αναρρώσουν και να λήξει η περίοδος απομόνωσης τους.

Ο διευθυντής του λιμανιού Τζόνι Μπρεϊβικ, δήλωσε ότι το Σάββατο το βράδυ έγινε γνωστό ότι υπήρχαν κρούσματα κορονοϊού μεταξύ του πληρώματος και τότε υπήρξαν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι κάποιος πέθανε στο πλοίο. Ωστόσο όπως επισήμανε ο ίδιος τα μέλη του πληρώματος δεν βγήκαν από το πλοίο και ως εκ τούτου είναι ελάχιστα πιθανό να έχουν μεταδώσει τον ιό στο Μπέργκεν.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι τα μέλη του πληρώματος που διαγνώσθηκαν αρνητικοί στον κορονοϊό θα εγκατασταθούν σε ξενοδοχείο και είπε ότι υπάρχουν ορισμένες δυσκολίες στην επικοινωνία λόγω του ότι οι ναυτικοί μιλούν μόνο ρωσικά.

Οι περιορισμένοι χώροι και τα πλοία είναι μέρη που ευνοούν την εξάπλωση του κορονοϊού και πολλά κρουαζιερόπλοια έχουν γίνει εστίες της επιδημίας κατά την διάρκεια αυτής της υγειονομικής κρίσης.

Πηγές: AFP, Novaya Gazeta, ΑΠΕ/ΜΠΕ

Κορονοϊός LIVE: «Βόμβα» στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας – Αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο

Κορονοϊός LIVE: Συναγερμός στη χώρα – Το υπουργείο Οικονομικών επιβεβαιώνει lockdown για δύο μήνες

Τελευταία Επεξεργασία: