Ο Αλεξανδρείας Θεόδωρος στέλνει μηνύματα προς Μόσχα ενώπιον του Επιφάνιου!

Αλεξανδρείας Θεόδωρος: Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος, στην ομιλία του με αφορμή την επίσκεψη του Μητροπολίτη Κιέβου κ. Επιφανίου στο Πατριαρχείο για τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας.

Στην ομιλία του, ο κ. Θεόδωρος αναφερόμενος στην αντικανονική εισπήδηση της Εκκλησίας της Ρωσίας στα εδάφη δικαιοδοσίας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, έθεσε προ των ευθυνών τους όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες, δηλώνοντας πως αναμένει από μέρους τους την άμεση καταδίκη των αντικανονικών ενεργειών και των ανήκουστων εκκλησιολογικών-πολιτικών θεωριών του Πατριαρχείου Μόσχας.

Έκρουσε δε τον κώδωνα του κινδύνου υπογραμμίζοντας ότι πιθανότατα υπό αυτό το πρίσμα, το Πατριαρχείο Μόσχας προχωρήσει σε αντίστοιχες ενέργειες στα εδάφη και άλλων Εκκλησιών, “με ευφάνταστες αιτιάσεις αλλά δραματικές πανορθοδόξως συνέπειες”.

Τόνισε δε ότι “ουδεμία Συνοδική Απόφαση Πρεσβυγενούς Εκκλησίας δίδει το δικαίωμα σε άλλη Εκκλησία -και δη νεώτερη χρονικώς- να καταπατεί τους αμετακινήτους Ιερούς Κανόνες και να διαπράττει εισπήδηση στην ενόριο δικαιοδοσία της πρώτης.

» Διαβάστε Περισσότερα στο Vimaorthodoxias.gr