Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ανοίγει τα χαρτιά του για το Οικ. Πατριαρχείο, την Ουκρανία και τη Ρωσία!

ΛΕΥΚΩΣΙΑ-Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, σε αποκλειστική συνέντευξη στο gr.euronews.com και στον στον απεσταλμένο του στην Λευκωσία, Απόστολο Στάικο, επαναλαμβάνει την πρόθεση του προκατόχου του, μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου Β’, να μεσολαβήσει ανάμεσα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και το Πατριαρχείο Μόσχας για το θέμα της αυτοκεφαλίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας Ουκρανίας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:

Απόστολος Στάικος, euronews: Θέλω τώρα να έρθουμε στο ουκρανικό και στην αυτοκεφαλία της Ορθόδοξης Ουκρανικής Εκκλησίας. Έχετε ταχθεί στο πλευρό του Οικουμενικού Πατριαρχείου και θέλω να μου πείτε, αν νιώθετε πως η υπόθεση αυτή είναι ένα ακόμη αγκάθι στις σχέσεις Κωνσταντινούπολης και Μόσχας, εάν δηλαδή απομακρύνει ακόμη περισσότερο το Οικουμενικό Πατριαρχείο από το Πατριαρχείο της Μόσχας. Είναι πλέον το χάσμα αγεφύρωτο;

Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος: Πιστεύω ότι έχουμε την καλή διάθεση ως Εκκλησία της Κύπρου να συνεχίσουμε κάτι που είχε κάνει ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος, ο Χρυσόστομος Β’, αλλά δεν τον άφησε δυστυχώς η ασθένειά του να το ολοκληρώσει.

» Διαβάστε Περισσότερα στο Vimaorthodoxias.gr