Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Όσλο και τη Στοκχόλμη

Ι.Μ. ΣΟΥΗΔΙΑΣ: Με αφορμή τη διπλή Εορτή, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Παλιγγενεσίας , ο Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβΐας κ. Κλεόπας πραγματοποίησε την 22η ποιμαντορική επίσκεψή του στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Όσλο.

Το απόγευμα της Παρασκευής, 24 Μαρτίου 2023, ο Μητροπολίτης χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού της Εορτής του Ευαγγελισμού και της Δ΄ Στάσεως των Χαιρετισμών, πλαισιωμένος από τους Εφημερίους του Μητροπολιτικού Ναού, Αρχιμανδρίτη κ. Αλέξανδρο Λουκάτο και Οικονόμο κ. Μaxime Lesage.

Ο Μητροπολίτης, στην ομιλία του, ανεφέρθη στην σπουδαιότητα διαφύλαξης του “Θείου Μαργαρίτη”, που είναι ο Χριστός, ο οποίος κυοφορήθηκε στα σπλάγχνα της “πορφυράς κογχύλης”, της Κυρίας Θεοτόκου, ευχόμενος προς όλους να ευαγγελίζονται, έργω τε και λόγω, “χαράν μεγάλην” στη ζωή τους.

Ακολούθως, ο Μητροπολίτης παρεκάθησε σε δείπνο, που προσέφερε, στην Πρεσβευτική κατοικία, η Πρέσβης της Ελλάδος στη Νορβηγία κ. Άννα Κόρκα, στο οποίο συμμετείχαν ο π.

» Διαβάστε Περισσότερα στο Vimaorthodoxias.gr