Ο Καστορίας Καλλίνικος στις Μητροπόλεις Φθιώτιδος και Θεσσαλιώτιδος

Ι.Μ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου ε.ε., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, Καστορίας κ.Καλλίνικος προσκεκλημένος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ.Συμεών, επισκεύτηκε την Ιερά Μητρόπολη Μητρόπολη Φθιώτιδος, ώστε να συμμετάσχει στον Λαμπρό Πολυαρχιερατικό Εσπερινό, της επισήμου Αγιοκατατάξεως του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου.

Στον Μέγα Πολυαρχιερατικό Εσπερινό που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Λαμίας, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαοδικείας κ.Θεοδώρητος, Διευθυντής του εν Αθήναις Γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου και ως εκπρόσωπος της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ.Βαρθολομαίου, ενώ συγχοροστάτησε πλειάδα Αρχιερέων από την Ελλαδική Εκκλησία, και συμμετείχαν εκατοντάδες πιστοί οι οποίοι προσέτεξαν στον Μητροπολιτικό Ναό για να προσευχηθούν στον νέο Άγιό της Εκκλησίας μας, Βησσαρίωνα τον Αγαθωνίτη και να προσκυνήσουν το άφθαρτο Ιερό Λείψανό του, το οποίο είχε τεθεί σε προσκύνηση.

Κατά τον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό, αφού ο οικείος Ποιμενάρχης κ.Συμεών, καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους τους Αρχιερείς για την παρουσία τους στις λαμπρές και ιστορικές εκδηλώσεις της επισήμου Αγιοκατατάξεως,

 » Διαβάστε Περισσότερα στο Vimaorthodoxias.gr

Τελευταία Επεξεργασία: