Ο Κιλκισίου Βαρθολομαίος στην 2η Ιερατική Σύναξη της Μητρόπολης Εδέσσης

Ι.Μ. ΕΔΕΣΣΗΣ: Την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023, στις 11.00 π.μ., πραγματοποιήθηκε η 2η Ιερατική Σύναξις της Ιεράς Μητροπόλεως με προσκεκλημένο ομιλητή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Ποιμαντική προετοιμασία για την Μεγάλη Τεσσαρακοστή».

Η Σύναξις πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, ο οποίος και προσφώνησε κατά την έναρξη της Συνάξεως τον ομιλητή.

Κατά την εισήγησή του ο Σεβ. Μητροπολίτης Πολυανής τόνισε ότι η περίοδος της Μ. Τεσσαρακοστής είναι περίοδος πνευματικής αναβαπτίσεως. Αυτή όμως η διαδικασία θα πρέπει να αρχίζει από την προσωπική ζωή του ιερέως με μια στροφή προς τα έσω, με την κατ᾿ ιδίαν προσευχή, με την αξιοποίηση των λειτουργικών σταθμών των ημερών για αυτοκριτική και μίμηση των προτύπων που θέτει η Εκκλησία μέσω των ευαγγελικών παραβολών, με το μυστήριο της εξομολογήσεως.

Επίσης η πνευματική ζωή του κληρικού θα πρέπει να κινείται γύρω από τους τρεις άξονες που θέτει ο άγιος Νικόλαος Καβάσιλας· το ιερό θυσιαστήριο,

 » Διαβάστε Περισσότερα στο Vimaorthodoxias.gr

Τελευταία Επεξεργασία: