Ο Μητροπολίτης Χίου τέλεσε τον Αγιασμό του κορμού του Φράγματος Κόρης

Χίος: Ο Αγιασμός του «κυρίου κορμού» του φράγματος στη θέση «Κόρης Γεφύρι» λίγο έξω από την πόλη της Χίου τελέστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, 27 Απριλίου 2023 από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκο, «με την ελπίδα -όπως είπε- της ολοκλήρωσής του».

Στην τελετή του Αγιασμού παραβρέθηκαν, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, ο Γενικός Γραμματέας Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαγιαννίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής και πολλοί εκλεκτοί προσκεκλημένοι.

Ως οικοδεσπότης ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Βρουλής, αναφέρθηκε στην 20ετή περίπου ιστορία του φράγματος, αφού οι διαδικασίες για το έργο ξεκίνησαν το 2004, και στα στάδια που πέρασε μέχρι την ημέρα του αγιασμού.

Δεν έγινε πάντως καμία αναφορά στην εκτόξευση του προϋπολογισμού του έργου, που από τα αρχικά 14,5 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται ότι έχει φτάσει σήμερα περίπου στα 29 εκατομμύρια.

» Διαβάστε Περισσότερα στο Vimaorthodoxias.gr