Πάπας Φραγκίσκος: Ο πάπας Φραγκίσκος ελπίζει να στείλει προσωπικούς απεσταλμένους του στους προέδρους της Ουκρανίας και της Ρωσίας, με σκοπό να μεσολαβήσει για την επίτευξη εκεχειρίας, υποστηρίζει μια καθολική ιστοσελίδα.

Ο ιστότοπος Il Sismografo, που ειδικεύεται σε ειδήσεις από το Βατικανό και γενικά θεωρείται έγκυρος, γράφει ότι αυτή είναι η «αποστολή» για την οποία μιλούσε αινιγματικά ο ποντίφικας κατά την επιστροφή του από την Ουγγαρία τον περασμένο μήνα.

Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, με βάση το σχέδιο του Φραγκίσκου, ο καρδινάλιος Ματέο Τσούπι από την Μπολόνια θα πάει στο Κίεβο για συνομιλίες με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο αρχιεπίσκοπος Κλαούντιο Γκουτζερότι, ο επικεφαλής του τμήματος Ανατολικών Εκκλησιών του Βατικανού, θα πάει στη Μόσχα για να συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Οι δύο πρόεδροι έχουν ήδη συμφωνήσει να συναντηθούν με τους απεσταλμένους του πάπα, γράφει ο Il Simografo, χωρίς να επικαλείται κάποια πηγή ή να δίνει περισσότερες διευκρινίσεις.  » Διαβάστε Περισσότερα στο Tilegrafimanews.gr

Τελευταία Επεξεργασία: