Ο Ζελένσκι δεν δέχθηκε τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

ΤΕΕΣ: Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Β. Ζελένσκι δεν δέχθηκε στις 20 Μαρτίου 2023 τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας με επικεφαλής τον Μακαριώτατο μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριο, οι οποίοι κατέφθασαν στο προεδρικό μέγαρο στο Κίεβο κομίζοντας έκκληση προς τον αρχηγό του κράτους.

Αυτό ανακοινώνεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Μόσχας, που επικαλείται τη διαδικτυακή πύλη της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και την ιστοσελίδα της Ένωσης Ορθοδόξων Δημοσιογράφων.

«Ήλθαμε για να μεταφέρουμε στον Πρόεδρο τη θέση όχι μόνον των μελών της Συνόδου, αλλά και των εκατομμυρίων πιστών της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας. Το 1992 οι ιεράρχες της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας είχαν επισκεφθεί τον Πρόεδρο και το γεγονός εκείνο είχε αποδώσει καρπούς. Οι πιστοί της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας αξίζουν ώστε να εισακουσθούν, ώστε η πολιτεία να μην τους αντιμετωπίζει ως ανθρώπους β΄ κατηγορίας, ώστε να μην υπάρχει εχθρότητα μέσα στην κοινωνία», ανέφερε ο επικεφαλής του Ενημερωτικού-Μορφωτικού Τμήματος της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας μητροπολίτης Νέζιν και Πριλούκι Κλήμης.

» Διαβάστε Περισσότερα στο Vimaorthodoxias.gr