Oaed.gr: Αίτηση για τα 400 ευρώ επίδομα – ΑΣΕΠ προκηρύξεις: Τα τελευταία νέα

Oaed.gr: Αίτηση για τα 400 ευρώ επίδομα – ΑΣΕΠ προκηρύξεις: Τα τελευταία νέα – Προσλήψεις ΑΣΕΠ με βασικό κριτήριο τις γραπτές εξετάσεις

Την Κοινή Υπουργική Απόφαση(ΚΥΑ) για τη χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 400 ευρώ, που αφορά περίπου 130.000 μακροχρόνια άνεργους συμπολίτες μας, οι οποίοι δεν λαμβάνουν την τακτική επιδότηση ανεργίας, συνυπογράφει σήμερα το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, σε άμεση υλοποίηση της πρόσφατης δέσμευσης του πρωθυπουργού.

«Με συνέπεια και ευθύνη, η κυβέρνηση προχωράει σε ακόμα μία οικονομική ενίσχυση για 130.000 μακροχρόνια άνεργους συμπολίτες μας, μέχρι τέλος Νοεμβρίου, από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ)» αναφέρει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Μέσα στον Νοέμβριο θα ξεκινήσει η πληρωμή της δίμηνης παράτασης των ανέργων του ΟΑΕΔ που έληξε η επιδότηση ανεργίας τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο καθώς δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Όλες οι ειδήσεις από το newsellada.gr

Ειδικότερα σύμφωνα με την ΚΥΑ η διάρκεια της τακτικής επιδότησης ανεργίας, του επιδόματος μακροχρονίως ανέργων, του βοηθήματος ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων – ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ – τ. ΟΑΕΕ, τ. ΕΤΑΠ. – ΜΜΕ και του βοηθήματος ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων – ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ – τ. ΕΤΑΑ (τ. Τομέας ΤΣΜΕΔΕ, τ. Τομέας ΤΣΑΥ, τ. Τομέας Ασφάλισης Νομικών), για όσους δικαιούχους έληξε ή θα λήξει εντός του Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2020 και δεν έχουν επωφεληθεί της παράτασης που είχε δοθεί το προηγούμενο 8μηνο παρατείνεται για δύο (2) μήνες.

Η δίμηνη παράταση αφορά τα επιδόματα ανεργίας και μακροχρόνιας ανεργίας, καθώς και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, σε όσους ανέργους έληξε η επιδότησή τους εντός Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου εξαιρουμένων αυτών που ήδη έχουν λάβει την δίμηνη παράταση του πρώτου 8μηνου του έτους, στο πλαίσιο των έκτακτων κυβερνητικών μέτρων για την άμεση και αποτελεσματική στήριξη των ανέργων.  

Αναλυτικότερα όσοι άνεργοι έχουν ήδη πάρει δίμηνη παράταση λόγω του ότι το επίδομα ανεργίας έληξε το πρώτο 8μηνο του έτους δεν δικαιούται να πάρουν άλλη δίμηνη παράταση. Δηλαδή αν κάποιος που έληξε το επίδομα ανεργίας τον Ιούλιο και πήρε παράταση Αύγουστο και Σεπτέμβριο δεν θα πάρει άλλη δίμηνη παράταση.

Η δίμηνη παράταση αντιστοιχεί στα εξής ποσά:  

  • Δικαιούχοι τακτικής επιδότησης ανεργίας
  • έως 798,5 ευρώ (έως 399,25 ευρώ μηνιαίως), προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος.
  • Δικαιούχοι βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολούμενων έως 720 ευρώ (έως 360 ευρώ μηνιαίως).
  • Δικαιούχοι επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας έως 400 ευρώ (έως 200 ευρώ μηνιαίως).

Η καταβολή ολοκληρώνεται αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς και δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους δικαιούχους. Δεν υπάρχει κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2). Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός 3 εργάσιμων ημερών μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ.

Σημειώνεται πως δικαιούχοι είναι μόνο όσοι παραμένουν άνεργοι κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση. Για παράδειγμα, επιδοτούμενοι άνεργοι που ξεκίνησαν να εργάζονται στο διάστημα μετά τη λήξη της επιδότησής τους θα λάβουν αναλογικά μειωμένο ποσό της παράτασης, αντίστοιχο με το χρονικό διάστημα παραμονής στο μητρώο ανέργων, κατόπιν έκδοσης των σχετικών διοικητικών πράξεων.

Oaed.gr: Αίτηση για τα 400 ευρώ επίδομα – ΑΣΕΠ προκηρύξεις: Τα τελευταία νέα – Αλλάζουν όλα στα προγράµµατα απασχόλησης – Ποια θα «τρέξουν» από τον Δεκέμβριο

Στην υλοποίηση oκτώ νέων προγραµµάτων για την πρόσληψη 44.000 ανέργων αναµένεται να προχωρήσει σταδιακά από τον ∆εκέµβριο ο ΟΑΕ∆.

∆ύο από αυτά αφορούν 12.000 δικαιούχους και θα ολοκληρωθούν εντός του ∆εκεµβρίου, ενώ τα υπόλοιπα θα µείνουν ανοιχτά και τους επόµενους µήνες.

proslipseis-asep-me-vasiko-kritirio-tis-graptes-exetaseis0

Με τις δράσεις του ∆εκεµβρίου συµπληρώνονται τα 19 προγράµµατα που είχε εξαγγείλει ο διοικητής του Οργανισµού, Σπύρος Πρωτοψάλτης, µε την επιδότηση συνολικά 129.000 νέων θέσεων απασχόλησης και συνολικό προϋπολογισµό 1,13 δισ. ευρώ. Τη νέα χρονιά θα ενεργοποιηθούν νέου τύπου προγράµµατα κατάρτισης, βασιζόµενα σε αυτό που «έτρεξε» µε την πολυεθνική Google, τα οποία στοχεύουν στην επιβράβευση όσων νέων έχουν προσόντα προσαρµοσµένα στις ανάγκες της ψηφιακής εποχής.Ηδη ο ΟΑΕ∆ έχει λάβει εντολή να προετοιµάσει τις νέου τύπου δράσεις, η χρηµατοδότηση των οποίων θα γίνει µέσα από το Ταµείο Ανάκαµψης.

Με την έλευση της νέας χρονιάς, θα ακολουθήσει και νέα δέσµη προγραµµάτων κατάρτισης, τα οποία θα αξιολογούνται και θα προσφέρουν πραγµατική αναβάθµιση των δεξιοτήτων των εργαζοµένων, προκειµένου να λάβουν την οικονοµική ενίσχυση που προβλέπεται.

Γνώμονας για την υλοποίηση τέτοιων στοχευµένων προγραµµάτων κατάρτισης µε παρόχους είναι το πρόγραµµα που υλοποίησε ο ΟΑΕ∆ σε συνεργασία µε την Google, µε αντικείµενο τις ψηφιακές δεξιότητες και το ψηφιακό µάρκετινγκ.

Το πρόγραµµα αρχικά προέβλεπε τη δωρεάν εκπαίδευση για 3.000 θέσεις και λόγω του αυξηµένου ενδιαφέροντος (5.000 αιτήσεις σε διάρκεια 5 ηµερών) προστέθηκαν αρχικά 400 θέσεις και στη συνέχεια άλλες 1.500. Μετά το πρόγραµµα, ακολούθησε επαγγελµατική εµπειρία για 5.000 ανέργους που καταρτίστηκαν σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τοµέα.

Ο σχεδιασµός της διοίκησης περιλαµβάνει την υλοποίηση προγραµµάτων για νέους έως 29 ετών, µε στόχο την απόκτηση εργασιακής εµπειρίας για τον γενικό πληθυσµό των νέων ανέργων, αλλά και σε στοχευµένους κλάδους που βρίσκονται στην αιχµή της νέας εποχής, όπως η ψηφιακή οικονοµία. Ειδικά προγράµµατα σχεδιάζονται για πτυχιούχους, για γυναίκες και για ειδικές οµάδες που αντιµετωπίζουν σηµαντικά εµπόδια στην επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Υπό ανασχεδιασµό τελεί η διαδικασία σύζευξης ανέργων και επιχειρήσεων, µέσα από την αναβάθµιση των εργασιακών συµβούλων ανέργων και εργοδοτών. «Το ολοκληρωµένο σχέδιο ενεργητικών πολιτικών που υλοποιούµε αποδεικνύει πως ο νέος ΟΑΕ∆ αλλάζει και ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της αγοράς εργασίας σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για την οικονοµία, µε έµφαση στη δηµιουργία θέσεων πλήρους απασχόλησης στον ιδιωτικό τοµέα και στις οµάδες του εργατικού δυναµικού που πλήττονται περισσότερο από την ανεργία, καθώς και σε ευάλωτες πληθυσµιακές οµάδες. Με ενισχυµένα κίνητρα και στοχευµένα προγράµµατα απασχόλησης, ο ΟΑΕ∆ επιδοτεί την εργασία και καταπολεµά την ανεργία, δίνοντας την ευκαιρία σε χιλιάδες ανέργους να εργαστούν και σε χιλιάδες επιχειρήσεις να προσλάβουν προσωπικό», επισημαίνει στη Realnews ο διοικητής του Οργανισμού, Σπ. Πρωτοψάλτης.

Σύμφωνα με τον κ. Πρωτοψάλτη, «σκοπός του ΟΑΕΔ είναι να μετατραπεί σε παραγωγό προγραμμάτων που θα βοηθήσουν τους ανέργους να αποκτήσουν νέες δεξιότητες και να επανακτήσουν τη θέση τους στην αγορά εργασίας και καλούμε τον κόσμο του επιχειρείν να επενδύσει στο εργατικό δυναμικό, αξιοποιώντας τα κίνητρα και τις ευκαιρίες που παρέχουν οι δράσεις μας για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ

 

Πληρωμή συντάξεων ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, ΝΑΤ, ΟΓΑ, ΑΜΕΑ, ΟΠΕΚΑ Α21, ΚΕΑ: Τα τελευταία νέα

Πληρωμή τελών κυκλοφορίας 2021 εκτύπωση στο gsis.Gr – 800 ευρώ ΕΡΓΑΝΗ

Αίτηση για αναδρομικά και συντάξεις χηρείας ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΔΕΚΟ στο efka.gov.Gr – ΟΠΕΚΕΠΕ Α21, ΚΕΑ

Τελευταία Επεξεργασία: