ΟΑΕΔ ΝΕΑ 2019: Αιτήσεις για νέο πρόγραμμα με 1150 ευρώ

Νέο πρόγραμμα πιστοποίησης του  για 4.000 ανέργους του ΟΑΕΔ προωθεί από την περασμένη Παρασκευή (7/6) το υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με απόφαση που υπογράφει ο υφυπουργός Εργασίας, κ. Κώστας Μπάρκας, η νέα δράση αφορά την παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής συμβουλευτικής, συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και πιστοποίησης των επαγγελματικών προσόντων των ωφελουμένων στον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics) και του εξαγωγικού εμπορίου, σε 4.000 ανέργους.

Η Δράση θα υλοποιηθεί μέσω επιμέρους ενεργειών όπως:

Διερεύνηση και χαρτογράφηση των πραγματικών αναγκών των επιχειρήσεων στους κλάδους της εφοδιαστικής αλυσίδας (Logistics) και του εξαγωγικού εμπορίου σε ειδικότητες και δεξιότητες
Παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής συμβουλευτικής
Συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση (θεωρητική κατάρτιση και πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα)
Σπιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων των ωφελουμένων
Η πλατφόρμα θα «ανοίξει» για τους ωφελούμενους αμέσως μετά την κατάρτιση του πίνακα παρόχων.

Δείτε ολόκληρη την πρόσκληση

Σε πλήρη εξέλιξη ο Α’ κύκλος της εξατομικευμένης υποστήριξης (1.150 ευρώ)

Ανοικτές παραμένουν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας που χορηγεί 1.150 ευρώ σε ανέργους με επιδότηση ΟΑΕΔ.

Η δράση καλύπτει ευρεία «γκάμα» δικαιούχων. Ειδικότερα, αιτήσεις μπορούν να πραγματοποιήσουν οι εξής κατηγορίες υποψηφίων:

Εργαζόμενοι σε καθεστώς επίσχεσης εργασίας, οι οποίοι είναι δικαιούχοι του Ειδικού Βοηθήματος από τον ΟΑΕΔ

Προσοχή: Για να έχει ένας εργαζόμενος δικαίωμα συμμετοχής στη δράση, πρέπει να έχει «ενεργά» τα στοιχεία επιδότησης στο μητρώο του

Εργαζόμενοι οι οποίοι, είτε βρίσκονται σε καθεστώς επίσχεσης εργασίας, είτε συμμετείχαν/ εκπροσωπήθηκαν σε τριμερείς συμφιλιωτικές συναντήσεις του υπουργείου (με Σ.Σ.Ε κλπ)

Δεν έχουν δυνατότητα συμμετοχής οι οποίοι έχουν παρακολουθήσει άλλο (συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΚΤ) πρόγραμμα κατάρτισης κατά τους τελευταίους 2 μήνες πριν από την υποβολή της αίτησης συμμετοχής

Πώς πραγματοποιείται το πρόγραμμα – Τι περιλαμβάνει

Η συμβουλευτική περιλαμβάνει 4 συνεδρίες. Τα προγράμματα κατάρτισης θα είναι περίπου 120 ώρες (ανάλογα το αντικείμενο). Η συμμετοχή στη δράση θα ολοκληρώνεται με πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που αποκτήθηκαν.

Οι ωφελούμενοι λαμβάνουν επίδομα 7,50 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης, και κατ΄ αποκοπή επίδομα 250 ευρώ μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των εξετάσεων πιστοποίησης (σύνολο 1.150 ευρώ).

Σημειώστε ότι το πρόγραμμα δεν ορίζει ημερομηνία λήξης, παρέχοντας στους υποψήφιους ευελιξία για την πραγματοποίηση της αίτησης.

Πατήστε εδώ για να υποβάλετε, τώρα, την αίτησή σας.

workenter.gr

Τελευταία Επεξεργασία: