ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!!!!! Όλες οι αλλαγές που φέρνει το 2023 σε συντάξεις και μισθούς

Το 2023 φέρνει αλλαγές σε συντάξεις και μισθούς. Μεταξύ άλλων έρχονται μειώσεις φόρων και εισφορών. Αύξηση περίπου 7,75% θα δουν από το νέο έτος οι συνταξιούχοι της χώρας, αλλά και μειώσεις εισφορών.
Η συνολική επιστροφή των μισθών στα προ της κρίσης επίπεδα αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση στον χώρο της εργασίας το 2023. Το νέο έτος αναμένεται να γίνουν τα πρώτα βήματα προς την κατεύθυνση αυτή, ενώ σημαντικές βελτιώσεις προδιαγράφονται και στις συνταξιοδοτικές παροχές.

Ως «επιστροφή των μισθών» θεωρείται η αναπροσαρμογή όχι μόνο του κατώτατου μισθού αλλά και των υπόλοιπων αμοιβών, στις οποίες – έως τώρα – δεν περνούν οι αυξήσεις που δίδονται στα κατώτατα όρια.

Ταυτοχρόνως, περιλαμβάνεται η επαναφορά των τριετιών που έχουν «παγώσει» για τους εργαζομένους μετά το 2012, όπως και η αποκατάσταση του νομικού καθεστώτος που ίσχυε για τις συλλογικές συμβάσεις προ της οικονομικής κρίσης και της ισχύος των μνημονίων.

Η κυβέρνηση φαίνεται να ικανοποιεί μόνο το θέμα της επιστροφής των κατώτατων ορίων των αμοιβών στα προ της κρίσης επίπεδα, » Διαβάστε Περισσότερα στο Tilegrafimanews.gr