Οικονομικη δικαιωση Ι. Μητροπολεως Σουηδιας απο το Σουηδικο Δικαστηριο

Ι.Μ. ΣΟΥΗΔΙΑΣ: Σουηδικό Δικαστήριο, με πρόσφατη απόφασή του, επεδίκασε στο Σουηδικό Συνδικάτο Εργαζομένων “Vision”, την καταβολή χρηματικής αποζημιώσεως στην Ι. Μητρόπολη Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας, μετά από την απόσυρση της μηνυτήριας αναφοράς του πρώτου.

Συγκεκριμένα, πρώην κληρικός της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος υπηρετούσε με απόσπαση στην Ι. Μητρόπολη Σουηδίας, αφού εξήντλησε και την δεύτερη διετία, μετά την άρνησή του να επιστρέψει στην εφημεριακή του θέση, στην Μητρόπολη από όπου προήρχετο, τού επεβλήθη η ποινή της καθαιρέσεως από του υψηλού της Ιερωσύνης υπουργήματος, από το αρμόδιο Συνοδικό Δικαστήριο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο πρώην Κληρικός, επειδή είχε εγγραφεί ως μέλος του Σουηδικού Συνδικάτου Εργαζομένων “Vision”, προσέφυγε σε αυτό και υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά εναντίον της Ι. Μητροπόλεως Σουηδίας, διεκδικώντας χρηματική αποζημίωση και την επαναφορά του στην εφημεριακή θέση, την οποία κατείχε.

Τον περασμένο Νοέμβριο, και εν όψει της διεξαγωγής της δίκης, το Σουηδικό Συνδικάτο Εργαζομένων “Vision” απέσυρε την μήνυση εναντίον της Ι.

 » Διαβάστε Περισσότερα στο Vimaorthodoxias.gr

Τελευταία Επεξεργασία: