ΟΠΑΠ: Ο ξένος επενδυτής ετοιμάζει πρόταση για το 51%

: Δημόσια πρόταση ετοιμάζουν σύμφωνα με πληροφορίες οι βασικοί μέτοχοι του ΟΠΑΠ (opap.gr) με στόχο να αυξήσουν το ποσοστό τους.

Σήμερα η μετοχή βρίσκεται σε αναστολη διαπραγματευσης κατόπιν επιστολής που εστάλη στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η οποία δεν προέρχεται από τον ΟΠΑΠ πλην όμως βρίσκεται στις αρμόδιες υπηρεσίες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και ζητήθηκε αρμοδίως προς το Χρηματιστήριο η αναστολή του τίτλου.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η επιστολή που εστάλη κρίθηκε ότι αποτελεί “σημαντικό εταιρικό γεγονός” και για τον λόγο αυτό ζητήθηκε η αναστολή του τίτλου.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο βασικός μέτοχος του , η εταιρεία Emma Delta που σήμερα ελέγχει το 33% των μετοχών του Οργανισμού, θα υποβάλλει προαιρετική δημόσια πρόταση για τις υπόλοιπες μετοχές του ΟΠΑΠ εώς ποσοστου 51%.

Πρόκειται για πρόθεση ενίσχυσης του ποσοστού που κατέχει ο Τσέχος επιχειρηματίας και επενδυτής Karel Komarek στο επενδυτικό σχήμα που ελέγχει τον ΟΠΑΠ.

Εν τω μεταξύ ένας εκ των βασικών μετόχων του ΟΠΑΠ, η οικογένεια Μελισσανίδη αγόρασε πρόσφατα το ποσοστό ενός επενδυτή στον ΟΠΑΠ και πλέον κατέχει πάνω από 26 εκατ. μετοχές ή 8,1% αυξάνοντας έστι το ποσοστό της στο σχήμα.
Παράγοντες της χρηματιστηριακής αγοράς εκτιμούν πως η προσφορά για την εξαγορά των μετοχών του ΟΠΑΠ θα αγγίξει τα 14 Ευρώ ανά μετοχή.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι η τιμή κλεισίματος της 5ης Ιουλίου 2019 ήταν στα 10,05 ευρώ.

Συνεπώς, και αν υποτεθεί ότι στόχος της δημόσιας πρότασης είναι το 51% του , τότε αυτό μεταφράζεται σε κόστος περίπου 800 εκατ. ευρώ.
Πρόκειται για μιά καλά σχεδιασμένη στρατηγική αφού τα αποτελέσματα α’ τριμήνου 2019 της εταιρείας δείχνουν εκτόξευση των κερδών και συνολικά κέρδη για το 2019 άνω των 200 εκατ. ευρώ.
Υπάρχει ωστόσο το ερώτημα μήπως το όλο ζήτημα αφορά την ενίσχυση του υπάρχοντος ποσοστού των βασικών μετόχων μέσω της επανεπένδυσης του μερίσματος σε μετοχές. Κάτι το οποίο ενδέχεται να γεννά υποχρέωσης προαιρετικής δημόσιας πρότασης.

Επισήμως από πλευράς ΟΠΑΠ δεν υπάρχει κανένα σχόλιο, αναφέρει το mikrometoxos.gr.