Opeka.gr: ΚΕΑ, επίδομα παιδιού Α21 – ΑΣΕΠ προκηρύξεις

Opeka.gr: ΚΕΑ, επίδομα παιδιού Α21ΑΣΕΠ προκηρύξεις – Πότε θα λάβουν οι δικαιούχοι την πέμπτη δόση για το Επίδομα Παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ

 – Τη Δευτέρα στις 30 Νοεμβρίου, δηλαδή την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα θα λάβουν οι δικαιούχοι την πέμπτη δόση για το Επίδομα Παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ. Σημειώνεται ότι από την Τετάρτη στις 11 Νοεμβρίου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα «Επίδομα ΠαιδιούΑ21» έκλεισε προσωρινά, επομένως οι ενδιαφερόμενοι δεν μπορούν, πλεόν, να υποβάλλουν αιτήσεις ή να κάνουν τροποποιήσεις για την Ε’ δόση.

Όλες οι ειδήσεις από το newsellada.gr

Σημειώνεται, ότι για το Επίδομα Παιδιού, εγκρίθηκε ποσό ύψους 191 εκατ. ευρώ σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Ειδικού Φορέα 1033-202 ΑΛΕ 2310506003 οικονομικού έτους 2020. Με αυτά τα χρήματα ο ΟΠΕΚΑ θα καλύψει την καταβολή του επιδόματος παιδιού για το Ε΄δίμηνο του 2020.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 θα ενεργοποιηθεί εκ νέου μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής, έτσι ώστε οι δικαιούχοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.

Opeka.gr: ΚΕΑ, επίδομα παιδιού Α21 – ΑΣΕΠ προκηρύξεις – Πώς υπολογίζεται το επίδομα παιδιού

Το Επίδομα Παιδιού υπολογίζεται:

  1. με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020
  2. και σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαριστική φορολογική δήλωση.
  • Για να χορηγηθεί το Επίδομα Παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί.
  • Αίτηση, η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.
  • Οι αιτούντες μπορούν να επισκέπτονται τον σύνδεσμο του ΟΠΕΚΑ και να διαβάζουν τις συχνές ερωτήσεις και τις σχετικές απαντήσεις που δίδονται από τον οργανισμό και στοχεύουν σε τυχόν διευκρινίσεις γύρω από το Επίδομα Παιδιού.

Opeka.gr: ΚΕΑ, επίδομα παιδιού Α21 – ΑΣΕΠ προκηρύξεις – Τα υπόλοιπα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ

Τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, δηλαδή την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, πληρώνονται οι δικαιούχοι από τον ΟΠΕΚΑ  επιδόματα και παροχές. Σε επιδόματα συγκαταλέγεται η πέμπτη δόση για το Επίδομα Παιδιού Α21 και το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ). Αναλυτικά τα επιδόματα που καταβάλλονται από τον ΟΠΕΚΑ:

  • η πέμπτη διμηνιαία δόση του Επιδόματος Παιδιού Α21
  • τα Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα
  • το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ)
  • το Επίδομα Ενοικίου
  • Οι συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων

Opeka.gr: ΚΕΑ, επίδομα παιδιού Α21 – ΑΣΕΠ προκηρύξεις – Τι θα περιλαμβάνει το νέο σύγχρονο και ψηφιακό ΑΣΕΠ

Ο κ. Θεοδωρικάκος εξήγησε ότι «θα γίνονται γραπτές πανελλήνιες εξετάσεις κάθε χρόνο (ίσως και δύο φορές τον χρόνο, εάν απαιτηθεί), με βάση τις θέσεις που πρέπει να καλυφθούν, ώστε οι υποψήφιοι να διαγωνίζονται με γραπτή εξέταση για να αποδείξουν τις γνώσεις τους, ενώ θα υπάρξουν, με βάση την κυβερνητική πρόταση, τεστ δεξιοτήτων και ψυχομετρικά τεστ για ορισμένες ειδικότητες». Συμπλήρωσε πως, σε ό,τι αφορά στην ύπαρξη μεταπτυχιακών τίτλων ή διδακτορικής διατριβής θα αναγνωρίζεται και θα μετράει, εφόσον αυτά είναι συναφή με τη θέση για την οποία εκδηλώνει ενδιαφέρον ο υποψήφιος».

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «είναι άδικο να μετράει ο βαθμός του πτυχίου, διότι δεν είναι ίδια όλα τα πανεπιστήμια. Άλλο είναι ένα 9 από ένα γνωστό παγκοσμίως πανεπιστήμιο και άλλο ένα 9 από κάποιο άλλο πανεπιστήμιο».

Ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνουν 12.500 προσλήψεις -πέραν αυτών που αφορούν τους εκπαιδευτικούς- και ότι το νέο σύστημα θα ισχύσει από το 2022, ενώ το 2021 θα είναι έτος αναβάθμισης του ΑΣΕΠ και ψηφιακού εκσυγχρονισμού του.

Ήδη ο κ. Θεοδωρικάκος έχει ξεκινήσει τις διαβουλεύσεις µε τα κόµµατα της αντιπολίτευσης, µε στόχο να ενσωµατώσει τα εποικοδοµητικά σχόλια και τις παρατηρήσεις τους στο νοµοσχέδιο και να «χτίσει» τη µεγαλύτερη δυνατή συναίνεση στη Βουλή.

Βασική επιδίωξη της µεταρρύθµισης του ΑΣΕΠ είναι να προσλαµβάνεται στο εξής «ο κατάλληλος άνθρωπος για την κατάλληλη θέση». Οι γραπτές δοκιµασίες για την είσοδο στο ∆ηµόσιο θα διεξάγονται ηλεκτρονικά, για το σύνολο των µόνιµων θέσεων, στα πρότυπα των πανελλήνιων εξετάσεων.

Οπως δηλώνει χαρακτηριστικά ο Τάκης Θεοδωρικάκος στα «Π», «επιταχύνουµε την προώθηση της µεταρρυθµιστικής ατζέντας. Το υπουργείο Εσωτερικών προχωρά στο επόµενο µεγάλο βήµα, που είναι η αναβάθµιση, η ψηφιοποίηση, ο εκσυγχρονισµός του ΑΣΕΠ και η υλοποίηση της αξιοκρατίας στον δηµόσιο τοµέα. Θα υπάρξει προγραµµατισµός προσλήψεων και άµεση υλοποίησή τους. Οι πιο άξιοι θα στελεχώσουν τις θέσεις µε τα αντίστοιχα προσόντα».

Ο υπουργός Εσωτερικών τονίζει στην ίδια δήλωση ότι «η εµπιστοσύνη στη σχέση πολίτη και κράτους κερδίζεται µέσα από γενναίες µεταρρυθµιστικές τοµές, τις οποίες είµαστε αποφασισµένοι να συνεχίσουµε. Η επιτυχία, η διάρκεια και το εύρος τους εξαρτώνται σε µεγάλο βαθµό από τις συναινέσεις και τις συγκλίσεις που θα καταφέρουµε. Γι’ αυτό εγκαινιάσαµε έναν ειλικρινή διάλογο ουσίας, θέσεων και προτάσεων µε όλο το πολιτικό φάσµα. Στόχος µας είναι να διαµορφώσουµε όλοι µαζί το νέο πλαίσιο υπηρεσιών προς τον Ελληνα πολίτη, µε µεγαλύτερη ταχύτητα, αξιοπιστία, σεβασµό και περισσότερες ευκαιρίες στη νέα γενιά». Το Υπουργικό Συµβούλιο έχει ήδη εγκρίνει τις προσλήψεις για το 2021, που θα γίνουν για τελευταία φορά µε τον «παραδοσιακό» τρόπο και θα είναι 8.620 µε την αναλογία 1:1 (µία πρόσληψη µόνιµου υπαλλήλου για κάθε µία αποχώρηση), 954 έκτακτες προσλήψεις για την αντιµετώπιση της κρίσης λόγω της πανδηµίας, αλλά και για τη διαχείριση του Προσφυγικού-Μεταναστευτικού, καθώς και 2.618 προσλήψεις εποχικού προσωπικού. Παράλληλα, το 2021 θα ξεκινήσει να εφαρµόζεται για πρώτη φορά η διαδικασία που θα ισχύει κάθε χρόνο πλέον για τις προσλήψεις µόνιµου προσωπικού στη ∆ηµόσια ∆ιοίκηση.

ΝΤΡΟΠΗ – Άγραφα 2020: Δεν έχουν ίντερνετ και πληρώνουν από την τσέπη τους για τηλεκπαίδευση – Πού είναι η κυβέρνηση;

Συντάξεις αναδρομικά: Όλα τα νέα με αριθμούς για συνταξιούχους ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ – ΕΦΚΑ εισφορές

Αιτήσεις online στο asep.gr – ΟΑΕΔ προγράμματα: Αιτήσεις και δικαιούχοι

Τελευταία Επεξεργασία: