Opeka.Gr: Προνοιακά επιδόματα ΟΠΕΚΑ Α21 επίδομα παιδιού – ΟΠΕΚΕΠΕ πληρωμές

Opeka.Gr: Προνοιακά επιδόματα ΟΠΕΚΑ Α21 επίδομα παιδιούΟΠΕΚΕΠΕ πληρωμές – Στις 31 Μαρτίου θα γίνει η πρώτη πληρωμή για το επίδομα παιδιού Α21 σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα πληρωμών του ΟΠΕΚΑ για όλο το 2021

NEWSΣτις 31 Μαρτίου 2021 αναμένεται να πληρωθεί από τον ΟΠΕΚΑ, το επίδομα παιδιού Α21 για όσους υπέβαλαν αίτηση το διάστημα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2021, ενώ η πλταφόρμα σύμφωνα με πληροφορίες, θα ανοίξει μέσα στον Φεβρουάριο.

Όλες οι ειδήσεις από το newsellada.gr

Το επίδομα παιδιού το λαμβάνουν οι δικαιούχο με βάση το εισόδημα που έχουν δηλώσει στην τελευταία φορολογική δήλωση, δηλαδή με τα εισοδήματα του 2019.

Ημερομηνίες καταβολής επιδόματος παιδιού

– Η πρώτη διμηνιαία δόση του 2020 (για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο) θα καταβληθεί την Τετάρτη 31 Μαρτίου σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλλει νέα αίτηση για το επίδομα παιδιού 2021 μέχρι τα μέσα Μαρτίου.

– Η δεύτερη δόση επιδόματος παιδιού, Μαρτίου και Απριλίου θα καταβληθεί Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

– Η τρίτη δόση επιδόματος παιδιού, Μαΐου Ιουνίου θα δοθεί Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

– Η τέταρτη δόση του Επιδόματος Παιδιού Ιούλιος – Αύγουστος θα δοθεί Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

– Η πέμπτη δόση επιδόματος παιδιού Σεπτέμβριος – Οκτώβριος θα δοθεί Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

– Η έκτη δόση του Επιδόματος Παιδιού Νοέμβριος – Δεκέμβριος θα δοθεί πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων του 2021.

Ποσά επιδόματος

Το ποσό του επιδόματος, ανάλογα με τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων και την κατηγορία ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος, προσδιορίζεται ως εξής:

Για την πρώτη κατηγορία:

α) εβδομήντα (70) ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο,
β) επιπλέον εβδομήντα (70) ευρώ ανά μήνα για το δεύτερο εξαρτώμενο τέκνο,
γ) επιπλέον εκατόν σαράντα (140) ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.

Για τη δεύτερη κατηγορία:

α) σαράντα δύο (42) ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο,
β) επιπλέον σαράντα δύο (42) ευρώ ανά μήνα για το δεύτερο εξαρτώμενο τέκνο,
γ) επιπλέον ογδόντα τέσσερα (84) ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.

Για την τρίτη κατηγορία:

α) είκοσι οκτώ (28) ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο,
β) επιπλέον είκοσι οκτώ (28) ευρώ ανά μήνα για το δεύτερο εξαρτώμενο τέκνο,
γ) επιπλέον πενήντα έξι (56) ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση του επιδόματος είναι η υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος κάθε έτος. Για τον υπολογισμό της κατηγορίας ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα που αναφέρεται στο εκκαθαριστικό του τρέχοντος οικονομικού έτους.

Opeka.Gr: Προνοιακά επιδόματα ΟΠΕΚΑ Α21 επίδομα παιδιού – ΟΠΕΚΕΠΕ πληρωμές – Ο ΟΠΕΚΕΠΕ πληρώνει μεν, ελέγχει δε

Για την πρόσφατη τροποποιητική εγκύκλιο που αναρτήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και αφορούσε τους διοικητικούς ελέγχους(σ.σ. απόφαση της μόλις προηγούμενης διοίκησης) και η οποία αναστάτωσε Αγρότες και Κτηνοτρόφους, μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνή ο Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Φάνης Παπάς.

Η προηγούμενη εγκύκλιος ζητούσε από Αγρότες που νοικιάζουν αγροτεμάχια να καταθέσουν εντός 15 ημερών το Ε9 των ιδιοκτητών. Αν αυτό δε γινόταν Αγρότες και Κτηνοτρόφοι έχαναν τις επιδοτήσεις τους.

Σύμφωνα με καλές πληροφορίες της ΕΡΤ Κομοτηνής, στον αριθμό 50 είναι οι παραγωγοί που είχαν πρόβλημα με τα στοιχεία του ιδιοκτήτη-σ.σ.δεν ήταν αληθή-, σε ολόκληρη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και κατανέμονται κατά μερικές δεκάδες σε κάθε έναν από τους 5 νομούς της Περιφέρειας.

Ο σάλος που προκλήθηκε από τους Αγρότες και η επικοινωνία του θέματος και από κυβερνητικούς Βουλευτές(σ.σ. όπως από τη Ροδόπη ο Ευριπίδης Στυλιανίδης), έκανε την νέα διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ και τον πρόεδρο, Φάνη Παπά, να εκδώσει μια νέα τροποποιητική απόφαση, σύμφωνα με την οποία δίδεται η δυνατότητα στον παραγωγό νομότυπα, να καταθέσει το ιδιωτικό συμφωνητικό, ή και να αντλήσει η υπηρεσία οποιοδήποτε στοιχείο, αξιοποιώντας τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη, που υπάρχει στη δήλωση του ΟΣΔΕ.

Ειδικότερα

Για τα ενοικιαζόμενα αγροτεμάχια, για την επιβεβαίωση των δηλωθέντων στοιχείων στην ΕΑΕ ελέγχεται η ταυτοποίησή τους με τα παραστατικά χρήσης που έχουν επισυναφθεί με ευθύνη του γεωργού στον ηλεκτρονικό φάκελο που συνοδεύει την κατ’ ́έτος υποβληθείσα ΕΑΕ.

1.Προκειμένου να είναι νομότυπο ένα παραστατικό χρήσης μη ιδιόκτητων (ενοικιαζόμενων) αγροτεμαχίων–πρέπει να περιλαμβάνει όσα περιγράφονται στην κατ ́έτος ΕΓΚΥΚΛΙΟ-ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ήτοι:

• να αναγράφονται υποχρεωτικά οι ΑΦΜ ιδιοκτήτη/-τριαςκαι ενοικιαστή/-τριας,
• να αναγράφονται αναλυτικά τα στοιχεία των αγροτεμαχίων και το Α.Τ.Α.Κ. όπου απαιτείται
• να περιγράφεται το μίσθιο
• να αναγράφεται η χρονική περίοδος της μίσθωσης,
• να έχουν θεώρηση του γνησίου της υπογραφής για καθένα από τους αντισυμβαλλόμενους.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Παπά, οι κανόνες για τους ελέγχους υπάρχουν και όταν καταγγελίες, ή στοιχεία δεν συμφωνούν, οι έλεγχοι θα γίνονται με ενδελεχή τρόπο και δεν δίνεται λευκή επιταγή σε κανέναν. Δεν είναι λίγες οι ενημερώσεις από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων-ΑΑΔΕ-, για κενά και μη αντιστοιχία στοιχείων.
Φυσικά το θέμα θα λυθεί μόνο όταν ολοκληρωθεί το Εθνικό Κτηματολόγιο, το οποίο εν έτει 2021 δεν έχει προχωρήσει, ακόμη, συνεπώς ούτε Δασοντολόγιο υπάρχει…

Στόχος είναι μέχρι το τέλος του 2021 να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία κύρωσης δασικών χαρτών στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Το εμβληματικό αυτό έργο θα προχωρήσει και θα υλοποιηθεί, με το πλέον αξιόπιστο περιεχόμενο, προστατεύοντας τις περιουσίες των πολιτών.

Το ίδιο θα συμβεί και για την ταχύτατη επίλυση του ιδιοκτησιακού ζητήματος που αφορά στις χορτολιβαδικές εκτάσεις των νησιών, καθώς και στο θέμα των «δασωμένων αγρών» με ολοκληρωμένες προτάσεις που θα δίνουν οριστική λύση.

Κλείνοντας ο κ. Παπάς δεν απέκλεισε ενδεχόμενη επίσκεψη στο παράρτημα του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κομοτηνή, να δει και τα όποια λειτουργικά προβλήματα υπάρχουν. Δεν παρέλειψε ωστόσο να αναφερθεί με καλά λόγια στο προσωπικό, που εν μέσω πανδημίας, εργάσθηκε και με τηλεδιάσκεψη και έφερε σε πέρας, πέρα από τα συνήθη και 9 μέτρα στήριξης λόγω κορονοϊού.

Όλο το πλάνο για τις συντάξεις ΔΕΚΟ, Δημοσίου, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ – 534 και 800 ευρώ πληρωμή

Α21 επίδομα παιδιού ΟΠΕΚΑ, ΚΕΑ, Επίδομα θέρμανσης: Αιτήσεις και ημερομηνίες

Αγροτικό δελτίο 25/1/2021: ΟΠΕΚΕΠΕ πληρωμές – Τι αλλάζει στις επιδοτήσεις

Τελευταία Επεξεργασία: