Πανελλήνιες 2019: Όλες οι πληροφορίες για τα ΤΕΦΑΑ – Αγωνίσματα

Λίγες ημέρες απομένουν για την εκκίνηση των εξετάσεων για τις Πανελλήνιες 2019 και μεταξύ των 102.000 υποψηφίων αρκετοί θα διαγωνιστούν και σε ειδικά μαθήματα και δοκιμασίες.

Σε αυτή την κατηγορία υπάγονται οι υποψήφιοι που στοχεύουν, μέσω των Πανελληνίων, να περάσουν στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ).

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, η υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία (Αγωνίσματα) των υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ θα διεξαχθούν από την Τρίτη 18 Ιουνίου 2019 έως την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε προ ημερών όλες τις σχολές ανά επιστημονικό πεδίο.

Πανελλήνιες 2019: Οι προϋποθέσεις για συμμετοχή στην πρακτική δοκιμασία
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν υποβάλει τη σχετική αίτηση – δήλωση στο Λύκειό τους για τη συμμετοχή στις πρακτικές δοκιμασίες των Πανελληνίων.

Βάσει αυτών των αιτήσεων, σχηματίζεται ένα μητρώο υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ. Σε περίπτωση που δεν δηλώθηκε συμμετοχή στις πρακτικές δοκιμασίες για τα ΤΕΦΑΑ, το υπουργείο Παιδείας διευκρινίζει ότι δεν είναι δυνατή η συμμετοχή τους και στις δοκιμασίες (Αγωνίσματα).

Οσοι απόφοιτοι διεκδικούν την εισαγωγή τους στα ΤΕΦΑΑ με τη διαδικασία του 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με βάση τη βαθμολογία της τελευταίας εξέτασής τους στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και  πρακτικές δοκιμασίες. Οι υποψήφιοι αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά στις πρακτικές δοκιμασίες για τα ΤΕΦΑΑ.

ΤΕΦΑΑ: Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τις Πανελλήνιες
Οι υποψήφιοι -που πρέπει να ενημερωθούν αναλυτικά για το νέο μηχανογραφικό δελτίο- κατά την προσέλευσή τους στις επιτροπές υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας, πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με:

α) δύο (2) μικρές φωτογραφίες

β) βεβαίωση οπτικής οξύτητας, ακτινογραφία θώρακα και καρδιογράφημα με σχετικές γνωματεύσεις. Οι βεβαιώσεις αυτές μπορούν να έχουν εκδοθεί από νοσηλευτικό ίδρυμα του Δημοσίου ή Ν.Π.Δ.Δ. ή ιατρό του δημοσίου ή και από ιδιώτη γιατρό. Οι ιατρικές εξετάσεις ισχύουν για έξι (6) μήνες από την ημερομηνία έκδοσής τους.

γ) το δελτίο εξεταζομένου από το Λύκειό τους  όπου αναγράφεται ο κωδικός αριθμός του υποψηφίου. Ο υποψήφιος επίσης θα έχει μαζί του Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό της ταυτότητας, έγγραφο.

Οι επιτροπές υγειονομικής εξέτασης
Οι επιτροπές υγειονομικής εξέτασης, για τις Πανελλήνιες 2019, θα λειτουργήσουν στις έδρες των παρακάτω Διευθύνσεων

Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

Διεύθυνση Α’ Αθήνας,
Διεύθυνση Β’ Αθήνας,
Διεύθυνση Γ’ Αθήνας,
Διεύθυνση Πειραιά,
Διεύθυνση Ανατολικής Αττικής,
Διεύθυνση Αχαΐας (Πάτρα),
Διεύθυνση Αρκαδίας (Τρίπολη),
Διεύθυνση Έβρου (Αλεξανδρούπολη),
Διεύθυνση Ηρακλείου,
Διεύθυνση Ιωαννίνων,
Διεύθυνση Ανατολικής Θεσσαλονίκης,
Διεύθυνση Δυτικής Θεσσαλονίκης,
Διεύθυνση Καβάλας,
Διεύθυνση Κοζάνης
Διεύθυνση Λάρισας και
Διεύθυνση Τρικάλων.

Να σημειωθεί ότι οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που εξετάζονται στις 18 και 19, 20 Ιουνίου αντίστοιχα, όπως και οι υποψήφιοι που συμμετέχουν στις εξετάσεις ειδικών μαθημάτων από 21  Ιουνίου μέχρι και 2 Ιουλίου 2019, εφόσον συμπίπτει η ημέρα πρακτικής δοκιμασίας με αυτή της εξέτασής τους, μπορούν να ζητούν από την οικεία Επιτροπή, η οποία και οφείλει να ορίζει, διαφορετική ημέρα εξέτασης.

iefimerida.gr

Τελευταία Επεξεργασία: