Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου Ολύμπου

Ι.Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ: Στις 23 Ιανουαρίου η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Διονυσίου του εν Ολύμπω, κτήτορος της ομώνυμης Ιεράς Μονής.

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου το απόγευμα η Αδελφότητα της Ιεράς Μονής υποδέχθηκε το ιερό λείψανο του Οσίου Νικάνορος Ζάβορδας, φίλου και συνασκητού του Αγίου Διονυσίου.

Ακολούθησε η μεταφορά της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας από το άβατο της Ιεράς Μονής προς το Καθολικό. Σημειωτέον ότι κατά την τοπική παράδοση την εικόνα αγιογράφησε ο ίδιος ο Άγιος Διονύσιος.

Ακολούθησε ο Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντοςτου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέα, εκπροσώπου του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου. Συμπροσευχήθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριπόλεως και Λιβύης κ. Θεοφύλακτος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νειλουπόλεως κ. Νικόδημος και ο οικείος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος.

Ο Εσπερινός, η Λιτή και η Αρτοκλασία τελέστηκαν κατά τη μοναστηριακή τάξη. Την κυριώνυμη ημέρα, τελέστηκαν το Μεσονυκτικό, ο Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Πατριαρχικού Εκπροσώπου και των παραπάνω Αρχιερέων.

» Διαβάστε Περισσότερα στο Vimaorthodoxias.gr