Πατριαρχείο Ρουμανίας: Αναγνώρισε το Αυτοκέφαλο που χορήγησαν οι Σέρβοι στην Αρχιεπισκοπή Αχρίδος

ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ: Σε μια κίνηση που συνιστά εγκατάλειψη της ουδετερότητας που είχαν τηρήσει στο θέμα του Ουκρανικού, αλλά και μετακίνηση από την κανονική παράδοση του δικαιώματος χορήγησης Αυτοκέφαλων, προχώρησε η Εκκλησία της Ρουμανίας.

Η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου της Ρουμανίας που συνεδρίασε χθες, προχώρησε στην αναγνώριση του “Αυτοκεφάλου” που χορηγήθηκε στην Εκκλησία της Βόρειας Μακεδονίας από το Πατριαρχείο Σερβίας.

Παραβλέποντας το γεγονός ότι το δικαίωμα χορήγησης Αυτοκεφαλίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία κατέχει το Οικουμενικό Πατριαρχείο και… ρίχνοντας νερό στον “μύλο” της Εκκλησίας της Ρωσίας, το Πατριαρχείο Ρουμανίας ανακοίνωσε ότι “εγκρίνει την αναγνώριση της αυτοκεφαλίας που παραχωρήθηκε στην Εκκλησία της Βόρειας Μακεδονίας με το όνομα Αρχιεπισκοπή Οχρίδος και Βόρειας Μακεδονίας με έδρα τα Σκόπια από το Πατριαρχείο Σερβίας με τον Συνοδικό Τόμο που εκδόθηκε στις 5 Ιουνίου 2022. Ο Προκαθήμενος της θα μνημονεύεται με τον τίτλο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Στέφανος Οχρίδος, Σκοπίων και Βόρειας Μακεδονίας”.

Με την κίνηση αυτή,

» Διαβάστε Περισσότερα στο Vimaorthodoxias.gr