Πέντε παρτίδες για αναδρομικά ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΔΕΚΟ – Κοινωνικό μέρισμα 2020 -ΟΠΕΚΕΠΕ

Πέντε παρτίδες για ΙΚΑ (ika.gr), ΟΑΕΕ (oaee.gr), ΝΑΤ (nat.gr) ΔΕΚΟ – Κοινωνικό μέρισμα 2020 -ΟΠΕΚΕΠΕ – Όλες οι τελευταίες πληροφορίες

NEWS: Πέντε πακέτα αυξήσεων και περιμένουν για το επόμενο διάστημα οι , ενώ νωρίτερα θα καταβληθούν τον Δεκέμβριο οι και .

Όλες οι ειδήσεις από το newsellada.gr

Στις 15 Ιανουαρίου 2021 στην Ολομέλεια του κρίνεται η «τύχη» των κομμένων σε και δώρων όλων των . Μάλιστα με πρόσφατη απόφασή του το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών επιβεβαίωσε την άποψη που πολλοί δικηγόροι έχουν εκφράσει, ότι δηλαδή οι περικοπές που κρίθηκαν αντισυνταγματικές από την Ολομέλεια του για το 11μημο Ιουνίου 2015 – Μαΐου 2016 δεν περιορίζονται μόνο στις , αλλά αφορούν και τα δώρα και τις περικοπές της αντίστοιχης περιόδου.

Τα επικουρικών συντάξεων από μειώσεις και δώρα τα οποία θα κριθούν στη δίκη του ΣτΕ στις 15 Ιανουαρίου 2021 κυμαίνονται:

-Από 1.107 ευρώ έως 2.921 ευρώ για σ

-Από 687 ευρώ έως 1.883 ευρώ για (σημειωτέον ότι στις επικουρικές ΙΚΑ υπήρξε πρόσθετη μείωση 30% πάνω από τα 150 ευρώ που δεν επιστρέφεται και κατεβάζει τα αναδρομικά από τις μειώσεις που επιστρέφονται).

-Από 916 ευρώ έως 3.294 ευρώ για συνταξιούχους των ΔΕΚΟ και τραπεζών.

-Από 835 ευρώ έως 2.689 ευρώ για συνταξιούχους του ΤΕΑΥΕΚ (πρώην επικουρικό εμποροϋπαλλήλων).

-Από 589 ευρώ έως 2.352 ευρώ για στους οποίους επιστρέφεται μόνο η μείωση νόμου 4093, γιατί δεν τους επιβλήθηκε η μείωση του νόμου 4051.

Με την πληρωμή των σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας να καταβάλει σε 190.000 συνταξιούχους – που έχουν πάνω από 30 συντάξιμα έτη – τις αυξήσεις στις συντάξεις μαζί με τα , που απορρέουν από την εφαρμογή του νόμου Βρούτση. Μαζί με τις αυξήσεις θα γίνει και η καταβολή των αναδρομικών 16 μηνών (από 1/9/2019), ύψους έως 4.032 ευρώ.

Η μηνιαία αύξηση κινείται από 12 έως 252 ευρώ. Η αύξηση θα είναι μεγαλύτερη όσο μεγαλύτερες είναι οι συντάξιμες αποδοχές, δηλαδή οι αποδοχές επί των οποίων υπολογίζονται οι . Τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης που ισχύουν από τον Οκτώβριο του 2019 οδηγούν σε αυξήσεις, είτε λογιστικές είτε πραγματικές. Σε μία δόση θα πληρωθούν, βάσει του σχεδιασμού, οι νέοι , αυτοί δηλαδή που βγήκαν στη σύνταξη μετά τις 13 Μαΐου 2016, με πάνω από 30 έτη ασφάλισης. Σε δόσεις, μέσα σε 5 χρόνια, θα λάβουν τις αυξήσεις τους και περίπου 200.000 παλαιοί συνταξιούχοι που είχαν αρνητική προσωπική διαφορά (η παλαιά σύνταξή τους ήταν χαμηλότερη από το ποσό που προέκυψε μετά τον επανυπολογισμό με βάση τις προβλέψεις του ) ή μικρή θετική και μετά τον επανυπολογισμό θα περάσουν σε αρνητική.

Οι κληρονόμοι

Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου θα καταβληθούν τα . Ειδικότερα μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου 2020 θα διαρκέσει η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων στο efka.gov.gr για 172.222 κληρονόμους που παίρνουν συντάξεις θανάτου. Οι κληρονόμοι των συνταξιούχων που απεβίωσαν και είχαν μειώσεις στην τους την περίοδο Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016 υποβάλλουν μέσω της υπηρεσίας τα στοιχεία και τα πιστοποιητικά που απαιτούνται για την επιστροφή σε αυτούς των μειώσεων. Κάθε ενήλικος κληρονόμος θα πρέπει να υποβάλει μία αίτηση. Για ανήλικους κληρονόμους την αίτηση θα υποβάλει ο νόμιμος κηδεμόνας τους.

ν και αύξηση 75% στη μηνιαία σύνταξή τους θα πάρουν με τις συντάξεις Φεβρουαρίου 2021 όλοι οι που εργάζονται. Και αυτό καθώς θα μειωθεί το «πέναλτι» στο 30% αναδρομικά από τη σύνταξη Μαρτίου 2020, όταν τέθηκε σε ισχύ με βάση τον νέο ασφαλιστικό νόμο. Το συνταξιοδοτικό τους εισόδημα από κύριες και επικουρικές καταβάλλεται μειωμένο κατά 60%. Από τον Μάρτιο του 2020 θα έπρεπε να καταβάλλεται μειωμένο κατά 30%, ωστόσο το νέο «πέναλτι» δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί.

Εξάλλου σήμερα και αύριο, σε εμβόλιμη πληρωμή, θα πάρουν 105.818 χαμηλοσυνταξιούχοι την υπό εκκρεμότητα οφειλόμενη ενίσχυση που είχε δοθεί προεκλογικά από τον . Οπως δήλωσε χθες ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, υπήρχε μια εκκρεμότητα, από τον Μάιο του 2019, για σημερινούς , οι οποίοι δεν πήραν σύνταξη όταν πήραν το προεκλογικό επίδομα του . Ο κ. Βρούτσης επισήμανε ότι αυτοί οι 105.818 θα πάρουν έκτακτη ενίσχυση τη Δευτέρα και την Τρίτη με εμβόλιμη πληρωμή. Οσοι είναι κάτω από τα 500 ευρώ θα πάρουν ακριβώς ισόποσο ποσό με τη σύνταξή τους.

Τέλος ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης σε δηλώσεις στον Σκάι επισήμανε ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και καμία μείωση στις συντάξεις. «Το σχέδιο Πισσαρίδη είναι ένα μεταρρυθμιστικό, πολύ σημαντικό και πολύ θετικό σχέδιο». Ο κ. Βρούτσης διαβεβαίωσε πως ό,τι περάστηκε στον ασφαλιστικό νόμο δεν επηρεάζεται από την έκθεση Πισσαρίδη.

Πέντε παρτίδες για αναδρομικά ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΔΕΚΟ – Κοινωνικό μέρισμα 2020 -ΟΠΕΚΕΠΕ

Έως και την τελευταία στιγμή στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζεται το σενάριο ώστε να δοθεί τελικά σε ευάλωτες ομάδες.

Σύγχυση έχει δημιουργηθεί στους συμπολίτες μας τις τελευταίες ημέρες και δικαιούχους του που περίμεναν να ακούσουν με αγωνία τα κριτήρια για το 2020.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να μην δώσει  για το 2020 λόγο έλλειψης πλεονάσματος.

Υπάρχον όμως τελικά σκέψεις στο υπουργείο Οικονομικών ώστε να δοθεί κοινωνικό μέρισμα για το 2020 σε δύο ευάλωτες κατηγορίες δικαιούχων.

Εν αναμονή των Χριστουγέννων και πολλοί είναι οι πολίτες που περιμέναν στο τέλος της χρονιάς, όπως κάθε χρόνο, να λάβουν «οικονομική ανάσα» με το κοινωνικό μέρισμα. Ωστόσο, με έκπληξη διαπίστωσαν, πως στα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που ανακοίνωσε πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, δεν υπήρχε καμία αναφορά στο κοινωνικό μέρισμα. Αντί κοινωνικού μερίσματος, φέτος η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει διπλάσιο ύψος ενίσχυσης στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος μέσα στο Δεκέμβριο

Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οι δικαιούχοι που εξετάζει η κυβέρνηση να λάβουν τελικά το είναι:

-Χαμηλοσυνταξιούχοι. Συνταξιούχοι με συντάξεις κάτω των 1.000€ ευρώ, οι οποίοι δεν έλαβαν αναδρομικά κατά την περίοδο Ιουνίου 2015 – Μαΐου 2016.

– Άνεργοι και εργαζόμενοι που πλήττονται οικονομικά από την

Τα κριτήρια και οι δικαιούχοι αναμένεται να καθοριστούν τελικά τις επόμενες ημέρες όπου θα κατατεθεί στη Βουλή και το τελικό σχέδιο για τον προϋπολογισμό του 2021.

Πέντε παρτίδες για αναδρομικά ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΔΕΚΟ – Κοινωνικό μέρισμα 2020 -ΟΠΕΚΕΠΕ – Πληρωμή στους αγρότες

Ο (opekepe.gr) έκανε πληρωμές σχεδόν 12 εκατ. ευρώ προς τους αγρότες.

Συγκεκριμένα, στις 17/11- 25/11 πληρώθηκαν 58.187 αγρότες για διάφορα προγράμματα.

Δείτε το πλήρες ενημερωτικό έγγραφο του  ΕΔΩ

 

Αγροτικό δελτίο ειδήσεων 17/11/2020: ΟΠΕΚΕΠΕ πληρωμές – Αποζημιώσεις ΕΛΓΑ

800 ευρώ αίτηση και Επιστρεπτέα προκαταβολή ΕΔΩ eservices.yeka.gr – 400 ευρώ ΟΑΕΔ

Οι αριθμοί, τα ποσά και οι ημερομηνίες για αναδρομικά και συντάξεις ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, ΝΑΤ – 800 ευρώ ΕΡΓΑΝΗ

 

Τελευταία Επεξεργασία: