Πληρωμή συντάξεων : Επίδομα παιδιού, ΚΕΑ, προνοιακά

: Επίδομα παιδιού, ΚΕΑ, προνοιακά – Ημερομηνίες πληρωμών. Ολα τα ΝΕΑ για φορολόγηση των αναδρομικών .

-Από τις 25 Φεβρουαρίου θα αρχίσουν οι πληρωμές για τι του Μαρτίου, τα προνοιακά και διατροφικά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, το αλλά και επικουρικές συντάξεις στους δικαιούχους.

Ειδικότερα:

Πληρωμή συντάξεων : Επίδομα παιδιού, ΚΕΑ, προνοιακά -Οι συντάξεις

Ο ΟΑΕΕ, ο ΟΓΑ και το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών ) θα καταβάλουν τις την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020. Την ίδια μέρα θα καταβάλει και ΟΠΕΚΑ τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων.
Tο Δημόσιο, το ΙΚΑ , το ΝΑΤ και το ΚΕΑΝ και τα υπόλοιπα Ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα τις καταβάλουν την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020. Την ίδια ημέρα θα καταβληθούν και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος.

Επικουρικές:
Το ΕΤΕΑΕΠ (πρώην ΕΤΕΑ) θα καταβάλει την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020 τις επικουρικές

Επιδόματα και οι πληρωμές παροχών του ΟΠΕΚΑ:
Την Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου θα καταβάλει ο ΟΠΕΚΑ τα προνοιακά και διατροφικά και το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) στους δικαιούχους. Επιπλέον επισημαίνεται πως το ΚΕΑ μετονομάζεται πλέον σε Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα,όπως αναφέρεται στο σχετικό νομοσχέδιο.

Πληρωμή συντάξεων : Επίδομα παιδιού, ΚΕΑ, προνοιακά -Διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων για τα αναδρομικά που εισέπραξαν συνταξιούχοι

Λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τη φορολόγηση των αναδρομικών τα οποία έλαβαν περισσότεροι από για τα έτη 2010-2013 δίνει το υπουργείο Οικονομικών με νομοθετική διάταξη που αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή.

Η διάταξη θα διαγράφει πρόστιμα και προσαυξήσεις που επιβλήθηκαν άδικα για τα αναδρομικά τα οποία εισπράχθηκαν κυρίως το 2013, ενώ θα επιτρέπει στους συνταξιούχους να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις και να επιμερίσουν τα επίμαχα ποσά ανά έτος, ώστε να μειωθεί η συνολική φορολογική επιβάρυνσή τους. Επίσης, θα παραταθεί η προθεσμία εξόφλησης του φόρου.

 

Συντάξεις Μαρτίου 2020: Πληρωμή για ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, Δημόσιο, Ενστόλους

LIVE Αναδρομικά και συντάξεις – Τι αποφασίζει η Βουλή – ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Αναδρομικά: Ποιοι θα λάβουν αυξήσεις στις συντάξεις

Τελευταία Επεξεργασία: