Πληρωμή συντάξεων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΕΦΚΑ, ΚΕΑ, Α21 – ΟΑΕΔ 400 ευρώ

Πληρωμή συντάξεων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΕΦΚΑ, ΚΕΑ, Α21 – ΟΑΕΔ 400 ευρώ Αναλυτικά οι ημερομηνίες που θα λάβουν οι δικαιούχοι τις συντάξεις Δεκεμβρίου

Την Τρίτη 24 Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η πληρωμή των συντάξεων Δεκεμβρίου στους δικαιούχους έπειτα από απόφαση του ΔΣ του e- ΕΦΚΑ.

Όλες οι ειδήσεις από το newsellada.gr

Ειδικότερα, για την πρόληψη και τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και τη μείωση του συνωστισμού, οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις μηνός Δεκεμβρίου 2020 των συνταξιούχων του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) θα καταβληθούν στους ασφαλισμένους ως εξής:

Πληρωμή συντάξεων ΙΚΑ, ΕΦΚΑ, ΝΑΤ, ΔΕΚΟ, προνοιακά ΟΠΕΚΑ Α21, ΚΕΑ: Όλα τα νέα – Oι ημερομηνίες για όλα τα Ταμεία

1.Οι συντάξεις του ΙΚΑ αναμένεται να καταβληθούν την Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020. Εάν αυτές καταβληθούν με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΜΚΑ για αποφυγή συνωστισμού τότε οι ημερομηνίες πληρωμής αναμένονται να είναι οι εξής:

  • Tη Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020 θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
  • Την Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020 θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
  1. Ο ΟΑΕΕ, ο ΟΓΑ και το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) αναμένεται να καταβάλουν τις συντάξεις Δεκεμβρίου, την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020.

3.Το Δημόσιο, το ΝΑΤ θα καταβάλουν την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020 τις συντάξεις

4.Την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020 θα καταβληθούν και οι προσωρινές συντάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού αλλά και των συντάξεων των υπόλοιπων Ταμείων του ΕΦΚΑ (Μισθωτών).

  1. Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020 τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων.

Υπενθυμίζεται πως οι επικουρικές συντάξεις μηνός Δεκεμβρίου 2020 πλέον πληρώνονται ταυτόχρονα με τις κύριες συντάξεις.

Πληρωμή συντάξεων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΕΦΚΑ, ΚΕΑ, Α21 – ΟΑΕΔ 400 ευρώ – Μένουν εκτός 440.000 μακροχρόνια άνεργοι

Χάνουν το επίδομα των 400 ευρώ περίπου 440.000 μακροχρόνια άνεργοι, καθώς -όπως και την προηγούμενη φορά που δόθηκε το έκτακτο επίδομα κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας- το δικαιούνται μόνο όσοι συμπλήρωσαν 12μηνη εγγεγραμμένη ανεργία μετά την 1η Μαρτίου του 2020.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, τα 400 ευρώ θα λάβουν περίπου 130.000 άνεργοι, ενώ οι εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στον ΟΑΕΔ ανέρχονται σε 578.668.

Ουσιαστικά μένουν εκτός όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι για πάνω από δύο χρόνια.

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση θα χορηγήσει εφάπαξ οικονομική ενίσχυση ύψους 400 ευρώ έως το τέλος του μήνα, σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια άνεργους που ξεπέρασαν τους 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας τον Μάρτιο του 2020.

Η καταβολή στους δικαιούχους θα ολοκληρωθεί αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνουν είναι η επιβεβαίωση ή η καταχώριση των στοιχείων τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) τους σε ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή.

Όσοι άνεργοι έχουν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) καταχωρισμένα στον ΟΑΕΔ από προηγούμενες συναλλαγές θα πρέπει είτε να επιβεβαιώσουν το ΙΒΑΝ τους, είτε να καταχωρίσουν νέο ΙΒΑΝ στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή.

Όσοι δεν έχουν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) καταχωρισμένα στον ΟΑΕΔ, θα πρέπει να τα καταχωρίσουν στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, για να μπορούν να πληρωθούν.

Ταυτόχρονα επεκτείνεται κατά 2 μήνες π καταβολή του επιδόματος ανεργίας σε όσους ανέργους n επιδότηση ανεργίας τους έληξε τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Τελευταία τροποποίηση στις 13/11/2020 14:43