Πληρωμή τελών 2021 στο taxisnet-gsis.Gr: Ειδοποιητήρια και εκτύπωση – Νέα ρύθμιση 120 δόσεις (video)

2021 στο taxisnet-gsis.Gr: Ειδοποιητήρια και εκτύπωση – Νέα ρύθμιση 120 δόσεις – 7 sos απαντήσεις από την ΑΑΔΕ. Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση για τη ρύθμιση οφειλών των ιδιωτών (πολιτών και επιχειρήσεων) προς τους δήμους, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στη συνεδριακή, διαδικτυακή, διάσκεψη των ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

Έναν χρήσιμο οδηγό που λύνει όποιες απορίες μπορεί να έχουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων σχετικά με την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2021 δημιούργησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Ο οδηγός της ΑΑΔΕ απαντά σε συχνά ερωτήματα των φορολογουμένων που καλούνται να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, όπως η μεταβίβαση ή η συνιδιοκτησία οχήματος, τα πρόστιμα καθυστέρησης πληρωμής κ.α.

Όλες οι ειδήσεις από το newsellada.gr

Σημειώνεται ότι το φετινό ειδοποιητήριο για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2021 είναι διαθέσιμο από την Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου. Μάλιστα περιλαμβάνει και έναν QR Code, τον οποίο οι φορολογούμενοι μπορούν να σκανάρουν και να πληρώσουν εύκολα τα τέλη κυκλοφορίας, μέσω mobile banking, χωρίς να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό.

Η ΑΑΔΕ συνιστά στους υπόχρεους να ακολουθούν τη συγκεκριμένη διαδικασία, αποφεύγοντας την επίσκεψη στα υποκαταστήματα των τραπεζών και των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Όμως, και οι πολίτες, οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με το Διαδίκτυο και επισκέπτονται τις τράπεζες για να πληρώσουν, μπορούν να κάνουν χρήση του QR Code στα μηχανήματα αυτόματων πληρωμών.

Πληρωμή τελών 2021 στο taxisnet-gsis.Gr: Ειδοποιητήρια και εκτύπωση – Νέα ρύθμιση 120 δόσεις  –  Οι 7 ερωτήσεις – απαντήσεις της ΑΑΔΕ

Αν μεταβιβάσω το όχημα εντός του τρέχοντος έτους οφείλω τέλη κυκλοφορίας του επόμενου;

Όχι. Τα τέλη πρέπει να καταβληθούν από αυτόν που είναι κάτοχος την 1η Ιανουαρίου ή μέχρι την παράταση, αν έχει δοθεί.

Είμαι συνιδιοκτήτης ενός οχήματος και έχουν εκδοθεί έντυπα τελών για κάθε Α.Φ.Μ. Πρέπει να τα πληρώσουμε όλοι;

Όχι. Τα τέλη είναι αδιαίρετα και αρκεί να τα πληρώσει ένας από τους συνιδιοκτήτες. Αν δεν πληρωθούν, ο καθένας είναι συνυπόχρεος για ολόκληρο το ποσό.

Έχει αλλάξει ο αριθμός κυκλοφορίας και έχω πληρώσει τα τέλη πριν την αλλαγή. Οφείλω τέλη και στο νέο αριθμό;

Όχι γιατί οι δύο αριθμοί συσχετίζονται και ισχύει η πληρωμή ανεξάρτητα σε ποιον αριθμό έγινε.

Πότε δεν οφείλονται τέλη;

Όταν το όχημα έχει τεθεί σε ακινησία εκούσια ή αναγκαστική πριν την έναρξη του έτους τελών.

Ποιες επιπτώσεις υπάρχουν αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας;

Εκτός από τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας, επιβάλλεται και πρόστιμο:

  • ισόποσο των τελών, αν το όχημα είναι δίκυκλο/τρίκυκλο Ι.Χ. ή επιβατικό Ι.Χ
  • το ήμισυ των τελών, αν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ. ή φορτηγό ή λεωφορείο.
  • 30 ευρώ, αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.

Γιατί εμφανίζεται το μήνυμα «Ελλιπή στοιχεία για τον υπολογισμό των τελών»;

Ανάλογα με τον τύπο του οχήματος τα τέλη υπολογίζονται βάσει των κυβικών εκατοστών του κινητήρα (cc), των εκπομπών ρύπων (CO2), του μεικτού βάρους και των θέσεων. Αν η βάση υπολογισμού δεν είναι συμπληρωμένη δεν μπορούν να υπολογιστούν τα τέλη και θα πρέπει να απευθυνθείτε στην Περιφερειακή Υπηρεσία Μεταφορών προκειμένου να διορθωθεί η άδεια κυκλοφορίας.

Γιατί εμφανίζεται το μήνυμα «Ο Α.Φ.Μ. δεν εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης του οχήματος»;

Ο Α.Φ.Μ. που έχετε συμπληρώσει ή είναι λανθασμένος (οπότε συμπληρώνετε τον σωστό) ή αναγράφεται στην άδεια, Α.Φ.Μ. διαφορετικός από αυτόν του κατόχου (οπότε απευθύνεστε στην Περιφερειακή Υπηρεσία Μεταφορών) ή είναι διαφορετικός στα στοιχεία που τηρούνται από την Υπηρεσία μας (οπότε απευθύνεστε στη Δ.Ο.Υ.). Αν δεν ισχύει κάτι από τα ανωτέρω τότε μπορεί να συμπληρώνετε λανθασμένο αριθμό κυκλοφορίας.

Πληρωμή τελών 2021 στο taxisnet-gsis.Gr: Ειδοποιητήρια και εκτύπωση – Νέα ρύθμιση 120 δόσεις  – Εντάσσονται ξανά όσοι έχασαν τη ρύθμιση λόγω κορονοϊού

Ανοίγει τις επόμενες ημέρες η πλατφόρμα για την ένταξή των φορολογουμένων που έχασαν, εξαιτίας της πανδημίας, τις 120 δόσεις στις οποίες είχαν ενταχθεί.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) θα ανοίξει τις πύλες των 100 και 120 δόσεων σε εφαρμογή των αποφάσεων του υπουργείου Οικονομικών.

Στις δόσεις θα μπορούν να ενταχθούν και πάλι όλοι εκείνοι που βρέθηκαν εκτός ρυθμίσεων τους τελευταίους μήνες, δηλαδή από τον Μάρτιο μέχρι και τον Οκτώβριο.

Οι 120 δόσεις

Μόλις ανοίξει η εφαρμογή οι πληττόμενοι φορολογούμενοι με ανοιχτούς λογαριασμούς στην Εφορία θα πρέπει μέχρι το τέλος του μήνα να πληρώσουν τη δόση του Νοεμβρίου.

Για παράδειγμα, φορολογούμενος που ανήκει στους πληττομένους από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας είχε ενταχθεί στη ρύθμιση των 120 δόσεων, αλλά δεν μπόρεσε να πληρώσει τις δόσεις του Ιουλίου και του Αυγούστου 2020 και έχασε τη ρύθμιση. Μόλις ξεκλειδώσουν οι 120 δόσεις, θα μπορεί να ξαναμπεί στη ρύθμιση και να συνεχίσει να την πληρώνει κανονικά με όλα τα ευεργετήματά της.

Οι δυο δόσεις που δεν καταβλήθηκαν θα προστεθούν στο τέλος των δόσεων της αρχικής ρύθμισης ως υπεράριθμες.

Κατά συνέπεια θα αποκτήσουν μία δεύτερη ευκαιρία έτσι ώστε να βάλουν σε τάξη εκ νέου τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Οι οφειλές

Υπενθυμίζεται ότι τα χρέη των φορολογουμένων προς την εφορία «φούσκωσαν» τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η φορολογική διοίκηση, οι φόροι που δεν πληρώθηκαν τον Σεπτέμβριο ανήλθαν σε 621 εκατ. ευρώ και είναι αυξημένοι κατά 14,8% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019.

Ωστόσο, το 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου, τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη έφτασαν τα 3,599 δισ. ευρώ όταν την ίδια περίοδο το 2019 είχαν ανέλθει σε 4,907 δισ. ευρώ.

Η μείωση κατά 26,6% των φρέσκων ληξιπρόθεσμων χρεών το 9μηνο αποδίδεται στο μέτρο της αναστολής πληρωμών φορολογικών υποχρεώσεων, αλλά και στο «πάγωμα» των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης.

Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ δείχνουν ακόμη ότι 3.867.892 φορολογούμενοι έχουν οφειλές στην εφορία. Αντιμέτωποι με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης (κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών κ.λπ.) βρίσκονται 1.720.743 οφειλέτες.

Συνολικά οι οφειλές των φορολογουμένων στην εφορία ανέρχονται σε 106,197 δισ. ευρώ, από τα οποία 22,64 δισ. ευρώ θεωρούνται ανεπίδεκτα είσπραξης, δηλαδή δεν πρόκειται να εισπραχθούν ποτέ.

Taxisnet Τέλη κυκλοφορίας 2021: Πληρωμή τελών και εκτύπωση στο gsis.Gr – Επίδομα θέρμανσης

Taxisnet-gsis.gr Τέλη κυκλοφορίας 2021: Εκτύπωση και πληρωμή τελών – 800 ευρώ ΕΡΓΑΝΗ, ΟΠΕΚΕΠΕ

https://eservices.yeka.gr: Χιλιάδες αιτήσεις για τα 800 ευρώ ΕΡΓΑΝΗ ΕΔΩ – Κοινωνικό μέρισμα 2020

Τελευταία τροποποίηση στις 22/11/2020 20:09