Ποιες συντάξεις θα βγουν το πρώτο εξάμηνο 2021 – Πληρωμή ΚΕΑ, Α21 επίδομα παιδιού

Ποιες συντάξεις θα βγουν το πρώτο εξάμηνο 2021 – Πληρωμή ΚΕΑ, Α21 επίδομα παιδιού – «Ομάδα κρούσης» για την έκδοση περίπου 175.000 εκκρεμών κύριων συντάξεων εντός του πρώτου εξαμήνου του 2021, με μπόνους ως 7.200 ευρώ σε όσους πετύχουν το στόχο που θα τους ανατεθεί, συγκροτείται στον ΕΦΚΑ και στο υπουργείο Εργασίας με ειδική νομοθετική διάταξη σε πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή από το υπουργείο Υγείας

NEWSΗ ομάδα για την έκδοση των εκκρεμών συντάξεων θα αποτελείται από εν ενεργεία υπαλλήλους του ΕΦΚΑ, από στελέχη άλλων υπηρεσιών και υπουργείων που θα αποσπώνται στην ΕΦΚΑ ακόμη και με άσκηση παράλληλων καθηκόντων (σ.σ.: και διπλό μισθό), από υπαλλήλους επιμελητηρίων για τις εκκρεμείς συντάξεις των μηχανικών, γιατρών και δικηγόρων, και τέλος από πρώην υπαλλήλους ασφαλιστικών ταμείων που τώρα είναι συνταξιούχοι και θα τους ανατεθεί, έναντι αμοιβής, ένα μέρος από τον όγκο των εκκρεμοτήτων.

Όλες οι ειδήσεις από το newsellada.gr

Για την επίτευξη του στόχου καθώς και για το έργο που έχει το υπουργείο Εργασίας στα μέτρα στήριξης εργαζομένων λόγω κορονοϊού εισάγεται κατ’ εξαίρεση η παραμονή στην υπηρεσία και πέραν του 67ου έτους των διευθυντών και γενικών διευθυντών του υπουργείου Εργασίας που θα αποχωρούσαν λόγω συμπλήρωσης ορίου ηλικίας στις 31/12/2020. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος«, η παραμονή τους δεν θα επεκταθεί πέραν του Ιουνίου του 2020.

Στις 175.000 εκκρεμείς συντάξεις που κατ’ εκτίμηση θα πλησιάζουν στο τέλος της χρονιάς, υπάρχει η… ουρά με άλλες 80.000 επικουρικές (που βγαίνουν μετά την έκδοση των κύριων συντάξεων) και περίπου 50.000 εφάπαξ από Δημόσιο και άλλα Ταμεία, τα οποία εκδίδονται και αυτά μετά την έκδοση των αποφάσεων κύριας σύνταξης. Ο αριθμός των εκκρεμοτήτων δηλαδή αφορά συνολικά σε περίπου 305.000 συνταξιοδοτικές παροχές. Αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχουν και 305.000 εν αναμονή συνταξιούχοι καθώς ένας συνταξιούχος του Δημοσίου, για παράδειγμα, έχει τρεις παροχές που περιμένει, από κύρια σύνταξη, από επικουρική και από εφάπαξ, ενώ η πλειονότητα έχει δύο παροχές, από κύρια και επικουρική σύνταξη.

Με διάταξη του υπουργείου Εργασίας δίνεται νέα παράταση ως τον Ιούλιο του 2021 για τον καθορισμό του νέου κατώτατου μισθού, που θα έπρεπε να ολοκληρωθεί στα τέλη Μαρτίου του 2021.

Επίσης, με άλλες νομοθετικές ρυθμίσεις προβλέπονται:

  • Η καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού 536 ευρώ σε καλλιτέχνες και εργαζομένους στον πολιτισμό για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, με μόνη προϋπόθεση να είναι εγγεγραμμένοι από 13.5.2020 έως και την 10.01.2021 στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr στο Πληροφοριακό Σύστημα (Π.Σ.) ΕΡΓΑΝΗ.
  • Η παράταση του μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» έως 28.2.2021 με σκοπό τη διατήρηση των θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα. Στους εργαζομένους των επιχειρήσεων-εργοδοτών που εντάσσονται στο μηχανισμό καταβάλλεται οικονομική ενίσχυση βραχυχρόνιας εργασίας, που ανέρχεται σε ποσοστό 60% επί των καθαρών αποδοχών των εργαζομένων, που αντιστοιχούν στο χρόνο κατά τον οποίο δεν εργάζονται.
  • Η επανένταξη πληγέντων από την πανδημία του κορονοϊού οφειλετών σε καθεστώς ρύθμισης ασφαλιστικών οφειλών, εφόσον απώλεσαν τη ρύθμιση κατά το χρονικό διάστημα Ιουνίου έως και Οκτωβρίου 2020 και με την προϋπόθεση να καταβάλουν μέχρι την 31η.12.2020 τη δόση του μηνός Νοεμβρίου 2020.

Ποιες συντάξεις θα βγουν το πρώτο εξάμηνο 2021 – Πληρωμή ΚΕΑ, Α21 επίδομα παιδιού – Πότε πληρώνεται η τελευταία δόση

Με απόφαση της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιας για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνας Μιχαηλίδου, η τελευταία δόση του επιδόματος παιδιού θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων εκτάκτως πριν την Πρωτοχρονιά, την 31η Δεκεμβρίου, αντί για την 30ή Ιανουαρίου 2021.

Η πληρωμή αφορά το δίμηνο Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, τα χρήματα θα δοθούν νωρίτερα, λόγω των εορτών, προκειμένου οι οικογένειες να μπορούν να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες τους και συγχρόνως να τονωθεί η αγορά.

Συνολικά, το έτος 2020, έλαβαν το επίδομα περισσότερες από 885.000 οικογένειες με 1,5 εκατομμύρια παιδιά.

Το επίδομα χορηγείται σε δικαιούχους με παιδιά τα οποία υπάγονται σε υποχρεωτική φοίτηση, εφόσον υπάρχει επιβεβαιωμένη εγγραφή τους σε σχολείο και δεν έχουν μείνει στην ίδια τάξη, λόγω μεγάλου αριθμού απουσιών.

Επίσης, στις 31 Δεκεμβρίου, θα δοθεί μαζί με όλα τα μηνιαία επιδόματα και το ορεινών και μειονεκτικών περιοχών για τις χρονιές 2019 και 2020.

Επίδομα παιδιού A21 - ΟΠΕΚΑ : Πότε πληρώνεται η τελευταία δόση

Έκλεισε η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21

Στις 11 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 00:01 (ξημερώματα Παρασκευής 11/12) έκλεισε προσωρινά η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21-Επίδομα Παιδιού, όπως άλλωστε συμβαίνει πριν από κάθε νέα πληρωμή.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις, μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και η καταβολή της έκτης διμηναίας δόσης. Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου.

Το επίδομα παιδιού υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020. Η εκκαθάριση των αιτήσεων θα γίνει, σύμφωνα με την τελευταία φορολογική δήλωση, που σημαίνει ότι θα πληρωθούν μόνο όσοι υπέβαλαν τη φετινή φορολογική δήλωση.

Διευκρινίζεται ότι, για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού, θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον σύνδεσμο https://opeka.gr/oikogeneies/epidoma-paidiou/erotiseis-apantiseis, προκειμένου να διαβάσουν τις συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις που δίδονται από τον Οργανισμό με διευκρινίσεις για το επίδομα παιδιού.

Επίδομα 534 και 800 ευρώ, Δώρο Χριστουγέννων 2020: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Προνοιακά επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Πότε πληρώνονται ΚΕΑ, Α21 επίδομα παιδιού – 800 ευρώ

200 ευρώ σε μαθητές , ΟΠΕΚΑ Α21, ΚΕΑ, Αναδρομικά ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ – ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Τελευταία Επεξεργασία: