Πόλεμος Ελλάδας – Τουρκίας: Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση των διερευνητικών επαφών – Κανένα σημείο σύμπλευσης

Πόλεμος Ελλάδας – Τουρκίας: Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση των διερευνητικών επαφών – Κανένα σημείο σύμπλευσης – 3,5 ώρες κράτησε η πρώτη συνάντηση Ελλάδας – Τουρκίας

NEWSΟλοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση Ελλήνων και Τούρκων εκπροσώπων στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών. Η συνάντηση κράτησε 3,5 ώρες. Αναμένεται από λεπτό σε λεπτό ανακοίνωση από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Όλες οι ειδήσεις από το newsellada.gr

Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, ανέφερε λίγο νωρίτερα πως οι διερευνητικές επαφές δεν είναι διαπραγματεύσεις, αφού στόχος είναι οι δύο χώρες να πιάσουν το νήμα από εκεί που το άφησαν πριν από 5 χρόνια και πως η ελληνική κυβέρνηση θέτει μόνο δύο ζητήματα στο τραπέζι, την οριοθέτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως είναι γνωστό, μικρό καλάθι κρατά το Μέγαρο Μαξίμου για τον 61ο κύκλο των διερευνητικών επαφών, μεταξύ Ελλάδας και Toυρκίας. Δεκαεννιά χρόνια, άλλωστε, μετά την έναρξη των άτυπων διαπραγματεύσεων η πρόοδος που έχει σημειωθεί είναι σχεδόν μηδαμινή, ενώ τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή η πολεμική ρητορική από την πλευρά των γειτόνων δεν αφήνει στην Αθήνα πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Πόλεμος Ελλάδας – Τουρκίας: Ξεκινούν οι διερευνητικές επαφές – Το λάθος που περιμένει η Τουρκία και οι κρυφές παγίδες (video)

Τελευταία Επεξεργασία: