Πόλεμος Ελλάδας – Τουρκίας: Σκίζουν τους αιθέρες με την πρώτη τους εμφάνιση στους ελληνικούς αιθέρες τα Rafale

Πόλεμος Ελλάδας – Τουρκίας: Σκίζουν τους αιθέρες με την πρώτη τους εμφάνιση στους ελληνικούς αιθέρες τα Rafale – Την παρθενική τους εμφάνιση στους ελληνικούς αιθέρες θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη εβδομάδα τα μαχητικά αεροσκάφη Rafale στο πλαίσιο συνεκπαίδευσης με ελληνικά μαχητικά

NEWSΤο highlight της ελληνογαλλικής συνεκπαίδευσης αναμένεται να είναι ο εναέριος ανεφοδιασμός των γαλλικών μαχητικών από το ιπτάμενο τάνκερ Airbus MRTT PHOENIX που διαθέτει στις τάξεις της η γαλλική Πολεμική Αεροπορία.

Όλες οι ειδήσεις από το newsellada.gr

Τα 4 Rafale, το ιπτάμενο τάνκερ και τα δύο μεταγωγικά αεροσκάφη συμμετέχουν στην γαλλική αποστολή «Skyros» που περιοδεύει σε σύμμαχες χώρες από τις 20 Ιανουαρίου με στόχο την επίδειξη της ικανότητας της γαλλικής αεροπορίας να αναπτύσσεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τη βάση της. Η Ελλάδα θα είναι ο τελευταίος σταθμός της γαλλικής αεροπορικής δύναμης που ξεκίνησε την περιοδεία της από το Τζιμπουτί, ταξίδεψε διαδοχικά στην Ινδία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αίγυπτο. Τα γαλλικά αεροσκάφη Rafale αναμένεται να μετασταθμεύσουν στο αεροδρόμιο της Τανάγρας στις 2 Φεβρουαρίου.

Στις 3 και 4 Φεβρουαρίου τα Rafale σε συνεργασία με Mirage 2000-5 και F-16 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας θα διεξάγουν κοινές ασκήσεις σε Αιγαίο και Ιόνιο. Όπως πληροφορείται το OnAlert, στα σενάρια της συνεκπαίδευσης περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, εικονικές αερομαχίες ανάμεσα στα Rafale και τα ελληνικά μαχητικά, ασκήσεις προσβολής ή προστασίας ναυτικών μονάδων, καθώς και επιχειρήσεις προσβολής χερσαίων στόχων. Στις επιχειρήσεις συνεκπαίδευσης θα συμμετέχουν επίσης τουλάχιστον μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά και ειδικές δυνάμεις.

«Πρόκειται για μία πολύ καλή ευκαιρία να “γνωριστούν” τα οπλικά συστήματα των δύο χωρών», τονίζει πηγή του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας. Η κοινή αεροπορική εκπαίδευση με τα Rafale θεωρείται αρκετά σημαντική για την Πολεμική Αεροπορία μετά την πρόσφατη αγορά των 18 Rafale που πραγματοποίησε η ελληνική κυβέρνηση.

Πηγή: onalert.gr

Πόλεμος Ελλάδας – Τουρκίας: Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση των διερευνητικών επαφών – Κανένα σημείο σύμπλευσης

Πόλεμος Ελλάδας – Τουρκίας – Εριστικός Τσαβούσογλου – «Η Ελλάδα να έρθει στα συγκαλά της» – «Αφήστε ήσυχη την Ίμβρο και την Τένεδο»

Πόλεμος Ελλάδας-Τουρκίας: Είδαν το ελληνικό F-16 Viper και κρύφτηκαν – Τα σχόλια του τουρκικού Τύπου

Τελευταία Επεξεργασία: